„Febra detoxifierii” îi costă pe români 7.000 de lei. Avertismentul medicilor

×
Codul embed a fost copiat

După excesele de sărbători, pe mulţi îi cuprinde febra detoxifierii. Numeroase clinici şi tabere speciale propun programe de curăţare a organismului, care promit eliminarea toxinelor şi a kilogramelor în plus.

Pot costa şi câteva mii de ei şi au menuri bazate pe fructe şi legume crude şi proceduri de curăţare a colonului. Însă medicii specialişti şi nutriţioniştii atrag atenţia că aceste proceduri sunt agresive pentru organism şi inutile, pentru că ne pot crea probleme grave de sănătate.

Echipa Știrile ProTV a mers la o clinică de detoxifiere, unde sunt programări în fiecare zi, până la mizeul nopţii.

Raluca Iliescu, proprietară clinică detox: „Pot începe de la 1500 roni şi ajung la 7000 de roni.”

Reporter: „Ce-ţi aduce un astfel de program?”

Citește și
ramona paun csid
Capcana detoxifierii cu sucuri naturale de fructe. Experiența Ramonei Păun
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Raluca Iliescu: Ține de sănătate. În primul rând, se pierde în greutate un kilogram şi ceva pe zi, pielea străluceşte, unghiile, părul se schimbă în bine. Dar beneficii.''

Ni se propune un program de o săptămână, elaborat - spun reprezentanţii clinicii - de angajaţi instruiţi în străinătate. Prima regulă: schimbarea alimentaţiei.

Raluca Iliescu, proprietară clinică: „În prima zi trecem pe hrana lichidă, care sunt aceste sucuri, din oră în oră, avem câte un alt suc smoth sau ceai. zilnic, 3, 7 sau 10 zile.”
Reporter: „Din ce sunt făcute?”
Raluca Iliescu: „90% din legume rădacinoase, foarte puţin fructe, la anumite ore când creştem glicemia, ca reţeta rădacinoasă şi legume, inclusiv tot ce înseamnă suplimente: spirulină, esenţă de lucernă.”

Însă medicii spun că detoxifierea înseamnă o pauză data ficatului şi atrag atenţia că o dietă bazată doar pe fibre şi zaharuri supune organismul la diverse riscuri.

Mihaela Bilic: „E complet greşit, sucul de fructe fermentează în ficat şi se transformă în alcool. În străinătate, nu e permis consumul peste 7% mai mult fibre, doar cu sfatul medicului.”
Reporter: „De ce?”
Mihaela Bilic: Fibrele sunt nişte vegetale care, culmea, nu pot fi digerate de corpul uman. Nu avem enzime, o cantitate mare rămâne în tubul digestiv, agresează mucoasa şi duc la blocaj intestinal, tulburări de digestie.”

Pasul doi al programului de detox - şi cel mai contestat de medici - îl reprezintă procedurile agresive asupra colonului. În cazul nostru, ne-a fost recomandată hidrocolonoterapie, zilnic, timp de o săptămână.

Raluca Iliescu: „În primele şedinţe, se curăţă rezidurile periferice, iar din a 3-a şedinţa încolo se curăţă placa mucuidă din pliuri, acolo e problema noastră, cu cât devine acidă placa organismele pot penetra peretele colonului şi să ajungă în organism. Detox fără curăţarea colonului e o mare greșeală.”

Medic: „Nu e normal, nu e medical normal, nu e fiziologic, înseamnă să spălăm noi intestinele cu un lichid care nu prea are sens, detoxifierea la colon îndepărtează mucusul, care duce la o scădere a rezistenței colonului pentru bacterii. Putem face diaree. ulceraţii , boli inflamatorii colonice de aceste agresiuni, iar noi nu ne detoxifiem de la aceste clisme. Putem face alte complicaţii: tromboză, trombofebliotă. Putem să rămânem cu sechele.”
Reporter: „Aţi avut astfel de cazuri?”
Medic: „Care s-au întors cu tromboze, sângerări.''

Mihaela Bilic: „Organismul ştie să elimine singur toxine prin transpirație, urină, respiraţie şi, în condiţiile astea, trebuie doar să-l punem într-o stare de funcţionare optimă."

În paralel cu curăţarea colonului zilnic, facem şi un drenaj limfatic, saună la 60 de grade, plus şedinţe cu un aparat care promite slăbire rapidă.

Raluca Iliescu: „Un sistem care îţi curăţă scutul energetic. Când se crează fisuri în scut. devine vulnerabil terenul biologic. Prin fisuri suntem predispuşi să ne lipim de bacterii, răceli sau chestii grave. Totul se întâmplă pe bază de terapia luminii.”

Medic: „Medicina nu prea cunoaşte aceste scuturi, noi avem nişte energii pe care organismul le emană, dar nu ne aduc beneficii.”

Pe Facebook, Instagram, Google sau pe holurile mall-urilor, peste tot găsim programe de slăbit şi curăţare a organismului, o adevărată industrie, spun medicii.

Ionuț Costin, organizator tabără detox: „Trebuie să recunosc că cererea pentru tabere de detox este în creştere mare şi devine din ce în ce mai mare. O astfel de tabără are două părţi: teorie şi apoi practic, în care administrăm amestecuri specializate de plante legale pe fiecare tipologie în parte facem un procedeu de purificare a întregului tract digestiv.”

Dacă vrem să ne curăţăm organismul, specialiştii ne recomandă să mâncăm alimente uşoare, să bem multă apă şi eliminăm zahărul, sucul de fructe şi grăsimile.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Locul din România considerat ideal pentru o ”detoxifiere digitală”
Locul din România considerat ideal pentru o ”detoxifiere digitală”

În era tehnologiei, tot mai mulţi oameni simt nevoia să ia o pauză din tot acest tumult şi să nu mai audă o vreme de telefoane, mailuri sau conturi de socializare.

Capcana detoxifierii cu sucuri naturale de fructe. Experiența Ramonei Păun
Capcana detoxifierii cu sucuri naturale de fructe. Experiența Ramonei Păun

Ramona Păun, colega nostra de la ştirile din sport, a căzut în capcana detoxifierii cu sucuri naturale de fructe. Numai de bine sunt informaţiile de pe net în privinţa acestor băuturi proaspete şi pline de energie.

Cât de eficiente sunt metodele de detoxifiere.
Cât de eficiente sunt metodele de detoxifiere. "E o găselniţă de marketing"

Ne pregătim sufleteşte, dar şi trupeşte, de sărbătoarea Paştelui când facem, ca de obicei, excese... Imediat după, ne cuprinde febra detoxifierii.

Ce efect au, de fapt, produsele care promit detoxifierea organismului dupa excesul de sarbatori. Avertismentul specialistilor
Ce efect au, de fapt, produsele care promit detoxifierea organismului dupa excesul de sarbatori. Avertismentul specialistilor

Ce este o toxina? Si ce inseamna detoxifierea? Dupa sarbatori, mai ales, apar tone de produse care promit curatenie in organism, dupa cele cateva zile de rasfat alimentar.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”
Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”

România are un rating suveran și o perspectivă stabilă economic, confirmată de agențiile internaționale de rating, „dar asta nu înseamnă că nu există loc de creștere”, afirmă ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Zelenski îi trage de mânecă pe aliații NATO: „Ucraina are nevoie de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Patriot”
Zelenski îi trage de mânecă pe aliații NATO: „Ucraina are nevoie de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Patriot”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, le-a spus liderilor din Alianța Nord-Atlantică (NATO) de ce ar avea nevoie țara sa pentru a putea face față atacurilor aeriene lansate fără oprire de armata Kremlinului.