Locul din România considerat ideal pentru o ”detoxifiere digitală”

Ultimul update: Marti 04 Decembrie 2018 19:37
Data publicarii: Marti 04 Decembrie 2018 18:25
Categorie: Travel

În era tehnologiei, tot mai mulţi oameni simt nevoia să ia o pauză din tot acest tumult şi să nu mai audă o vreme de telefoane, mailuri sau conturi de socializare.

Mărginimea Sibiului este un loc numai bun pentru "detoxifierea digitală", potrivit unui top internaţional făcut de ''European Best Destinations''. Acesta include, printre altele, şi localităţi din Italia, Spania, Irlanda, Finlanda sau Franţa.

Linişte. Asta caută din ce în ce mai mulţi. Simt nevoia acută să se deconecteze de la viaţa online şi să revină în cea reală.

Dacă sunteţi pregătiţi pentru această schimbare, atunci aflaţi că cele 18 comune şi sate din Mărginimea Sibiului sunt ideale pentru o cură de "detoxifiere digitală", potrivit celor de la site-ul European Best Destinations.

Turistă: "Mi se pare un concept foarte ok. Recunosc, sunt genul de om care stă foarte mult pe telefon şi la muncă şi în timpul liber şi sincer îmi prinde bine aici, în natură, să mă rup de social media."

Turist: "Eu prefer să nu stau prea mult pe telefon, îi spun şi prietenei mele să ridice capul puţin, să se uite şi ce e în jur."

Aici, oamenii tracasaţi pot să se bucure pe deplin de splendoarea naturii şi îşi aduc aminte treptat cum este să stai de vorbă cu cineva faţă-n faţă.

Turist: "În viaţa de zi cu zi suntem conectaţi la telefon şi la internet, şi atunci când mâncăm, şi la serviciu, şi la o gustare în oraş."

Proprietar pensiune: "Odată ajunşi aici în Mărginime, vor să se detaşeze, să se bucure de aer curat, de natură, de zgomotul râului. Descoperă o altă lume.

Primar comună Rășinari: "Pe de altă parte, mâncărurile noastre tradiţionale şi specifice zonei, brânza de sibiu, bulzul, tocăniţa de oaie, pastrama, sunt nişte atracţii de neuitat, să spun aşa."

Psihologii spun că este nevoie să găsim un echilibru între viaţa reală şi cea virtuală. În cazul în care nu reuşim singuri, putem să apelăm la un specialist.

Psiholog: ”Relaţia noastră cu mijloacele virtuale poate fi comparată foarte bine cu o formă de dependență. Evident că acesta conexiune intensă ne duce progresiv şi inevitabil la diverse forme de alienare. Ne îndepărtăm în fond dincolo de elementele concrete ale vieţii, ne îndepărtăm de natură, de tot ce e interacţiune cu mediul, lucruri banale, o plimbare."

În clasamentul destinaţiilor ideale pentru "detoxifiere digitală" figurează şi locuri de poveste din: Italia, Spania, Franţa, Austria, Finlanda sau Islanda.

Târg de tehnologie la Berlin. Vizitatorii au putut testa lampa terapeutică ce simulează lumina naturală
Târg de tehnologie la Berlin. Vizitatorii au putut testa lampa terapeutică ce simulează lumina naturală
VIDEO PROTVPLUS.RO
maramures
Reacţia unor italieni care au ajuns în Maramureş, în satul preferat al prinţului Charles
Cârciumarii de la munte au început să taie porcii. Turiștii se înghesuie la șorici
Rețetele românești se întorc cu succes în meniurile restaurantelor: "Sunt produse naturale”
A nins în Poiana Brașov. Sezonul de iarnă s-a deschis oficial în stațiunile de munte
Se deschide oficial sezonul de schi în Poiana Brașov. Prețurile sunt mai mari decât anul trecut
Prețurile pentru o vacanță de sărbători la o cabană izolată, pe munte
turisti litoral
Angajații de la stat vor primi și în următorii doi ani vouchere de vacanță
Cât costă o noapte de cazare într-o căsuță cochetă ridicată într-un copac
Sărbătoare cu 30 de Moşi Nicolae, într-un orăşel din Sibiu. Reacţia localnicilor
Locul din România considerat ideal pentru o ”detoxifiere digitală”
Ziua Națională, sărbătorită pe pârtie. Bugetul pentru 3 zile: 1.500 de lei
Luminițele s-au aprins în mai multe orașe din țară: „Intrăm în spiritul Crăciunului”