Un pompier din Galati continua sa salveze vieti si dupa moarte. Organele sale vor ajuta doi tineri sa traiasca

Ultima actualizare: 13-06-2016 01:07

Un pompier din Galati continua sa salveze vieti si dupa propria moarte. Subofiterul ISU Laurentiu Remus Balintan a suferit un anevrism cerebral si, pentru ca nu mai putea fi salvat, familia a consimtit sa ii fie donate organele.

Joi noaptea, mai multe echipe de medici din Galati, Bucuresti si Iasi au prelevat ficatul si rinichii, care vor ajunge la bolnavi din Iasi si Bucuresti. Pompierii din Galati sunt in doliu.

Dr. Mihaela Debita, managerul Spitalului de Urgenta Galati: "A fost o incercare care s-a finalizat cu un succes pentru echipa din ATI. S-au recoltat ficat si rinichi. "Sa nu uitam sa multumim in primul rand familiei care a acceptat si a fost alaturi de echipa din ATI permanent. Si au acepat acest transplant si acest mod au ajutat la o alta viata sau alte vieti."

Medicii au lucrat toata noaptea pentru ca transplantul sa se poata desfasura perfect. Procedurile au durat mai bine de 24 de ore. Ficatul si un rinichi au plecat catre Bucuresti, iar celalalt rinichi va ajuta sa traiasca un pacient din Iasi. Colegii pompierului au pastrat un moment de reculegere.

Pompierii din Galati s-au recules atat pentru colegul lor, cat si pentru Luchian Razvan Dumitru, din Detasamentul de Pompieri Magurele, care s-a stins din viata in urma cu patru zile, in timpul unei misiuni. Gestul subofiterului si al familiei lui, i-a emotionat pe toti cei care l-au cunoscut.

Maior Eugen Chirita, purtatorul de cuvant al ISU Galati: "A fost incadrat permanent intr-o structura operativa, participand efectiv, in prima linie, alaturi de colegii lui, pentru salvarea semenilor. Transmitem sincere condoleante familiei indoliate. Auditie devotio, curaj si devotament!"

Plutonier adjutant-sef Sorin Darie, comandant garda de interventie ISU Galati: "Un subofiter curajos, ca asta ne caracterizeaza, curajul. A fost curajos, si-a indeplinit misiunile incredintate."

Col. Liviu Varlan, ISU Galati: "Un om deosebit, de o sinceritate si un profesionalism iesite din comun, as putea spune, am petrecut foarte mult timp impreuna, ii sunt comandant de aproximativ zece ani de zile."

Subofiterul Remus Belintan avea 41 de ani si a lasat in urma o sotie indurerata si un copil, care isi va aminti mereu despre tatal sau ca despre un erou. Fratele pompierului lucreaza, de asemenea, in cadrul Detasamentului de Pompieri Galati.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO