Un mic dejun hranitor este esential pentru sanatate. Ce risca persoanele care nu mananca dimineata
Un mic dejun copios poate preveni instalarea diabetului si a hipertensiunii arteriale, precum si a obezitatii, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Tel Aviv, Israel, publicat in Obesity, informeaza dailymail.co.uk.
Nutritionistii le spun de multa vreme persoanelor care doresc sa slabeasca ca este important sa ia micul dejun ca un rege, pranzul - ca un print si cina ca un om sarac.
Noul studiu confirma aceste informatii si cuantifica influenta pe care o are un mic dejun copios asupra greutatii corporale.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Un mic dejun copios contribuie la scaderea nivelului de insulina si glucoza din organism, prevenind diabetul si reducand riscul de maladii cardiace, hipertensiune arteriala si hipercolesterolemie. De asemenea, reduce probabilitatea de a simti nevoia unei gustari in timpul zilei, micsorand riscul de obezitate.
La studiu au participat 93 de femei obeze, care au consumat fie un pranz copios, fie o cina bogata, pe parcursul a 12 saptamani.
Dieta zilnica a tuturor, cu un continut moderat de carbohidrati si grasimi, totaliza 1.400 de calorii.
Primul grup consuma 700 de calorii la micul dejun, 500 la pranz si 200 la cina; al doilea, 200 de calorii la micul dejun, 500 la pranz si 700 la cina. Cina si micul dejun erau identice.
In ceea ce priveste grupul care a optat pentru un mic dejun copios, s-a inregistrat o scadere a nivelurilor de grelina, un hormon al apetitului, insulina, glucoza si trigliceride mai mare decat in al doilea grup.
Mai mult, dupa incheierea studiului, persoanele care au optat pentru un mic dejun bogat au pierdut in greutate, in medie, 8,6 kilograme, in timp ce voluntarele care au adoptat obiceiul unei cine copioase au slabit, in medie, 3,5 kilograme.
De asemenea, circumferinta taliei s-a redus cu 8,3 centimetri in cazul primului grup, comparativ cu 3,8 centimetri in grupul al doilea.
Autorii acestui studiu concluzioneaza ca nu este important numai ce se consuma la o masa, momentul acesteia, dieta alimentara corecta, alaturi de exercitiile fizice fiind indispensabile unei bune stari de sanatate.