Cartofii te pot ajuta sa slabesti. Vezi aici o dieta eficienta

Ultima actualizare: 10-08-2013 07:01
cartofi

Contrar a ceea ce se stie, cartofii nu ingrasa. Aceasta daca ii fierbeti in coaja si ii consumati raciti. Astfel preparati, cartofii contin doar amidon rezistent, o fibra alimentara care nu se digera.

Numarul mic de calorii este primul atu al unei portii de caroti fierti si raciti. Au o densitate energetica mica, de doar 80 de calorii pe suta de grame. Consumati cu coaja, devin mai satiosi si implicit potolesc mai repede senzatia de foame.

Cartofii fierti reusesc performanta de a nu periclita silueta si datorita unei substante speciale pe care o contin. In plus aceasta substanta benefica poate chiar stimula eliminarea kilogramelor in plus.

In ciuda avantajelor pe care le ofera, este total contraindicat consumul exlcusiv de cartofi fierti. Ei se pot combina doar cu legume fierte, gratinate sau in salata. De asemenea, trebuie evitata combinatia traditionala carne-cartofi.

In plus, specialistii avertizeaza asupra pericolelor pe care le reprezinta cartofii prajiti, adevarate bombe energetice pline si de substante cu potential cancerigen.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO