Tot mai multe prelevari de organe la Spitalul din Targu Mures. Un tanar de 32 de ani ar putea schimba vietile a 5 persoane


Ultimul update: Vineri 23 Septembrie 2016 07:00
Data publicarii: Marti 20 Septembrie 2016 17:32
Categorie: Stiri Sanatate

Numarul prelevarilor de organe a crescut simtitor in ultima perioada la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Targu Mures.

Familia unui tanar de 32 de ani, intrat in moarte cerebrala, a fost de acord sa doneze organele baiatului. Este a douasprezecea prelevare facuta aici, in acest an.

Tanarul de 32 de ani a intrat in moarte cerebrala asa ca medicii de la spitalul din Targu Mures, dar si doua echipe de la doua spitale din Bucuresti, au prelevat ficatul, corneea, tendoane si piele. Inima si rinichii tanarului nu s-au putut preleva.

Tendonul si femurul au fost duse la Banca de tesuturi Colentina, iar daca vor fi validate, femurul se va intoarce tot la Targu Mures. Aici un pacient tanar care a suferit un accident rutier asteapta sa fie operat. Ficatul a ajuns deja la Institutul Fundeni, corneea la Spitalul Militar Central din Bucuresti, iar pielea a fost transportata la Banca de piele de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti.


 

VIDEO PROTVPLUS.RO