Studiu: îndulcitorii cresc riscul de atac de cord și accident vascular
Un studiu, ale cărui rezultate tocmai au fost publicate în revista "Nature Medicine", a scos la iveală că îndulcitorul cu zero calorii dublează riscul unui atac de cord sau accident vascular.
Cam în aceeași măsură în care diabetul ne predispune la maladii cardiovasculare.
Motivul ar fi că îndulcitorul favorizează formarea cheagurilor de sânge. E vorba atât de zahărul artificial pe care îl punem în ceai ori cafea, cât și de îndulcitorii folosiți în alimente ori băuturi cu zero calorii.
Deși menirea îndulcitorilor este de a reduce problemele de sănătate asociate consumului excesiv de zahăr, precum obezitatea sau cariile dentare, prezența lor regulată în dietă este tot mai controversată.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Studiul a fost realizat în Franța cu participarea a peste 100.000 de voluntari.
Sursa: Pro TV
Etichete: studiu, atac de cord, accident cardio-vascular, indulcitori,
Dată publicare:
28-02-2023 14:00