Alimente care ajută memoria și sănătatea creierului. Ce este brahmi și la ce ne ajută
Ceea ce mâncăm are întotdeauna un impact asupra corpului nostru, fie că este vorba despre sănătatea cardiovasculară sau de funcțiile cognitive.
Pe măsură ce îmbătrânim, și creierul nostru are nevoie de îngrijire adecvată pentru a preveni declinul cognitiv. Astfel, alimentele consumate au un impact uriaș asupra structurii și modului în care funcționează creierul, notează India Today.
"Alimentele pe care le consumăm pot avea un impact mare asupra structurii și sănătății creierului nostru. Prin urmare, o dietă care stimulează creierul poate sprijini funcțiile acestuia atât pe termen scurt, cât și pe termen lung și pot îmbunătăți sarcinile mentale, cum ar fi memoria și concentrarea", a spus nutriționistul Anjali Mukerjee.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Iată câteva alimente recomandate de nutriționistul Anjali Mukerjee care ajută memoria și sănătatea creierului.
În primul rând, este foarte important să consumi alimente bogate în lecitină, un nutrient esențial pentru creier. Lecitina se găsește în alimente precum grâul integral, galbenușul de ou, nuci și boabe de soia.
Un alt macronutrient esențial pentru dezvoltarea normală a creierului, dar și pentru ficat sau mușchi este colina, care se găsește în fructe, în fructele de mare, în pește, în ouă, în legume crucifere, dar și în carnea de vită, pui sau curcan și lactate.
Nutriționistul vorbește și despre importanța ierburilor ayurvedice, precum brahmi, așa cum este cunoscută Bacopa monnieri, și shankhpushpi.
Bahmi, de exemplu, funcționează ca un adaptogen, ajutând organismul să se adapteze unor situații stresante, stimulând memoria pe termen lung, memoria pe termen scurt și îmbunătățind capacitatea de reținere, conform NDTV. Mai mult, brahmi reduce stresul și anxietatea, deoarece scade nivelul de cortizol, care este cunoscut drept hormonul stresului. În plus, planta ajută la ameliorarea simptomelor bolii Alzheimer datorită prezenței compusului care este responsabil de deteriorarea creierului. Bacozidele conținute de această plantă ajută la reconstruirea țesuturilor creierului.