Spitalele care au renunțat la o parte din sălile de operație pentru a face loc pacienților
Medicii de la noi sunt nevoiți să renunțe la o parte din sălile de operație și să suplimenteze numărul paturilor pentru bolnavi.
O astfel de măsură va fi luată la Spitalul Județean Brașov, iar Guvernul a alocat deja bani pentru aceasta investiție. Unitatea a fost sancţionată la începutul lunii pentru ca în unele secții au fost găsite mai multe paturi decât era specificat în documente. Ieri, ministrul Sănătăţii a mers acolo în vizită.
În secţia ATI de la Spitalul Judeţean Braşov sunt acum doar 20 de paturi. Aşa ca reprezentanţii unităţii au decis ca, din cele 13 săli de operaţie, cinci să fie dotate cu paturi şi aparatură necesară pentru a îngriji pacienţii aflaţi la reanimare. Pentru acest proiect, dar şi pentru alte investiţii, Guvernul a alocat 13 milioane de lei.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Dar o problemă ar fi şi curăţenia, spun pacienţii. În plus, la începutul lunii, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare au amendat unitatea pentru că unele secţii aveau mai multe pături decât în acte.
Bani de la Guvern a primit şi spitalul din Făgăraş, iar autorităţile promit ajutor şi pentru alte spitale din ţară. Însă ar fi nevoie şi de mai mulţi medici, susţine ministrul Sănătăţii.
Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: "Vreau să analizez structura medicală să vedem dacă numărul de paturi pe specialităţi corespunde nevoilor din zonă şi să analizăm solicitările de investiţii. O parte au fost aprobate aparatura primeşti dacă ai medic.''
Pe de altă parte, la Oradea şi Braşov vor fi construite două noi Unităţi de Primiri Urgențe, cu bani de la Banca Mondială. În oraşul din vestul ţării startul lucrărilor s-a dat în ianuarie. Iar în Braşov şantierul va începe în curând, anunţă autorităţile. Construcţia va avea 1800 de metri pătraţi şi costurile se ridică la 2,2 milioane de euro.
Răzvan Vieru, Şeful Managementului Proiectului Băncii Mondiale: "Banii vin dintr-un împrumut garantat de către Guvernul României prin Minsterul de Finanţe, decis încă din 2016 pentru a se face UPU la Braşov şi Oradea."
Ministrul Sănătăţii spune că se vor face în continuare controale în spitale pentru a rezolva problemele de care se plâng pacienţii.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!