Ministrul Sănătății, răspuns la criticile lui Iohannis: Ar fi bine să mă lase în pace

16-04-2019 17:15


Sorina Pintea

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea răspunde criticilor şefului statului privind controalele în spitale, amintindu-i că atunci când alţii de altă culoare politică făceau acelaşi lucru erau apreciaţi.

Pintea spune că preşedintele „se contrazicea de la o frază la alta”.

„Pe de o parte spunea că mă aflu într-o campanie de imagine, pe de altă parte, chiar la finalul expozeului, spunea că actul medical înseamnă şi spitale curate. Păi eu nu înţele, când a vorbit serios. Domnul preşedinte a aflat abia acum despre dificultăţile cu care se confruntă sistemul. Îmi pare bine că a aflat abia acum, dar i-aş aduce aminte domnului preşedinte că atunci când alţii de altă culoare politică făceau acelaşi lucru erau apreciaţi. Observ că are alte unităţi de măsură în domeniul sănătăţii”, a spus Pintea.

Ministrul Sănătăţii a replicat că nu a înţeles care au fost criteriile după care şeful statului a decis să premieze unele unităţi medicale. Referindu-se la spitalul din Constanţa, care a fost decorat de preşedinte, ministrul a spus că nu a ştiut că acest spital urma să primească o distincţie de la şeful statului atunci când a mers în vizită acolo.

„Lucrurile din punctul meu de vedere sunt foarte clare: domnul preşedinte nu a fost bine consiliat în problema sănătăţii. Şi Spitalul Judeţean Cluj are probleme, lucru scos în evidenţă nu doar de mine ci şi de pacienţi care au trecut pragul acelui spital” a mai spus Sorina Pintea.

Aceasta a spus că va face în continuare vizite în spitale „să cunoască cu adevărat sistemul”.

„Voi face în continuare aceste controale pentru că îmi doresc într-adevăr să schimbăm ceva în acest sistem şi cred că ar fi bine să mă lase în pace” concluzionat Sorina Pintea, la Antena 3. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO