S-a turnat fundaţia pentru noua secţie ATI, aflată în curtea spitalului judeţean din Piatra Neamţ

05-02-2021 08:07


Joi s-a turnat fundaţia pentru noua secţie de terapie intensivă, aflată în curtea spitalului judeţean din Piatra Neamţ.

Unitatea modulară, construită de Asociaţia „Dăruieşte Viată”, va avea dotări la standarde europene, pentru pacienţii în stare gravă.

Acum, medicii mai au doar nouă paturi disponibile pentru ATI, după ce incendiul din luna noiembrie a provocat distrugeri însemnate.

Pentru acest proiect, asociaţia a strâns până acum, 500 de mii de euro. Pentru alte detalii, despre noul spital modular, puteţi intra pe platforma daruiesteviata.ro.

Este agitație mare în curtea Spitalului Județean din Piatra Neamț, unde va fi ridicată unitatea modulară.

Filimon Alexandru, directorul Spitalului Județean Neamț: „Pentru noi, în aceasta situație, acest spital modular este un life line absolut necesar, ținând cont că avem numai 9 paturi ATI disponibile, care sunt toate folosite, care nu mai sunt de fapt în secția ATI, sunt pe o secție de ginecologie și 3 în UPU."

Asociația ,,Dăruiește Viață'' construiește noua secție de Terapie Intensivă cu bani din donații.

Oana Gheorghiu, Vicepreședinte Dăruiește Viață: „După tragedia din noiembrie anul trecut, când 15 oameni au murit carbonizați, iată că turnăm fundația spitalului modular de Terapie Intensivă, care va avea 18 locuri. Acest spital nu are în acest moment o secție de Terapie Intensivă și este și este imposibil ca un spital județean cu 800 de paturi să funcționeze fară o astfel de secție."

Carmen Uscatu, Președinte Dăruiește Viață: „Tragedia care s-a întâmplat la Piatra Neamț poate avea loc în orice moment, în orice spital public din România. De aceea trebuie să fim solidari. Puteți da un SMS la 8826 cu mesajul Neamț. Și intrați pe platforma noastră daruiesteviata.ro pentru a afla toate detaliile despre acest proiect."

Pentru acest proiect s-au strâns până acum 500 de mii de euro. Costul final ajunge la două milioane de euro, iar lucrările ar trebui să fie gata în luna aprilie.

Așadar, este nevoie de ajutor! Asociația a ridicat și spitalul modular COVID, care funcționează acum la capacitate maximă în curtea Spitalului Elias, dar și spitalul pentru copii cu afecțiuni oncologice.

Incendiul de la Piatra Neamț, cel de la Maternitatea Giulești, cel de la Spitalul Matei Balș sunt dovada că sistemul nostru de sănătate e bolnav. Din fericire, societatea civilă e vie și schimbă lucrurile, iată cum se întâmplă aici. E nevoie însă de ajutorul nostru, al tuturor. Când facem bine, ne facem bine.


VIDEO PROTVPLUS.RO