Premierul Tudose, decizie importantă pentru toate spitalele: Orice român să beneficieze! Nu e o pomană

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 09 Ianuarie 2018 12:33
Categorie: Sanatate
Tudose

Premierul Mihai Tudose a semnat contracte pentru cumpărarea de echipamente medicale, necesare efectuării de analize în spitalele de stat.

Este vorba despre achiziția a 14 echipamente Computer Tomograf, 24 aparate de Rezonanță Magnetică (RMN) și 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare computer tomograf și RMN.

Tudose a declarat la Palatul Victoria că este un pas spre normalitate și că statul român are obligația să ajute oamenii.

Este un pas spre normalitate, nu este un eveniment extraordinar. Aș vrea ca aceste evenimente să nu mai fie extraordinare. Și că orice român care se duce la spitalul cel mai apropiat de locul unde locuiește sau i s-a întâmplat un necaz, să beneficieze de tot ceea ce are dreptul să beneficieze, nu este o pomană!

Statul este obligat, suntem cu toții obligați, și noi, Guvernul, și dumneavoastră, reprezentanții autorităților publice locale, președinte de Consiliu Județean sau primari, să punem la dipoziția oamenilor pe care-i reprezentăm tot ceea ce înseamnă protecția și ajutorul statului. Și în domeniul sănătății. Sau și începând cu domeniul sănătății.

Felicitări, domnule ministru. Sunt zeci de milioane de euro, e un bun început” - a spus premierul Tudose la ceremonia de semnare a documentelor de la Palatul Victoria, la care a participat și ministrul Sănătății.

La rândul său, șeful sănătății din România, Florian Bodog, a declarat că este o onoare pentru el să anunțe îndeplinirea unei măsuri care a fost promisă în programul de guvernare al PSD.

El a precizat că toate aceste aparate vor intra efectiv în dotarea spitalelor abia peste aproximativ 2 luni de zile.

Pentru mine este o onoare și în același timp sunt emoționat pentru că îndeplinim azi una din promisiunile din programul de guvernare, o promisiune foarte importantă pentru toți românii. Măsura din programul de guvernare sună așa: un computer tomograf și un RMN pentru toate spitalele județene din țară care nu au.

Începând cu peste 6 săptămâni, am fost asigurat de către producători, așa este contractul, aceste spitale vor începe să aibă echipamente și nu vor mai fi la mâna operatorilor privați. Vom avea propriile echipamente. Este vorba despre computere tomograf, este vorba de RMN și este vorba de PACS-uri, este vorba de sisteme care înmagazinează toate aceste informații.” - a spus Bodog.

34 de spitale din țară și din Capitală vor fi dotate cu echipamente de imagistică de tip Computer Tomograf (14), Rezonanță Magnetică Nucleară (24) și 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN) - se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Cele trei contracte în valoare de 19,8 milioane de euro, pentru achiziționarea echipamentelor medicale au fost semnate la Palatul Victoria de ministrul Sănătății, Florian Bodog, și furnizorii de echipamente, în prezența premierului Mihai Tudose.

La ceremonia de semnare au mai participat vicepremierul Marcel Ciolacu, președinți de Consilii Județene și primari, precum și managerii spitalelor dotate cu echipamentele achiziționate.

Românii, forțați să aștepte cu lunile sau să meargă la privat pentru o analiză vitală

 Reportajele realizate de Știrile ProTV au arătat recent cum pacienţii din România continuă să fie umiliţi de sistemul public de sănătate.

În multe locuri din ţară, pentru o tomografie sau o rezonanţă magnetică, sute de bolnavi aşteaptă şi câte o jumătate de an.

Banii alocaţi se duc în primele zile ale lunii, aşa că se fac liste, iar pacienţii trebuie să îşi reînnoiască biletele de trimitere până când le vine în sfârşit rândul.

În tot acest timp, fosta conducere a CNAS este cercetată pentru o fraudă de aproape 3 milioane de euro.

La Spitalul de Urgenţă din Slatina, o doamnă care suferă de cancer s-a înscris pe listă pentru o tomografie computerizată pe 13 martie 2017, iar în octombrie încă nu beneficiase de acest serviciu. Dacă ar fi făcut investigaţia în sistemul privat, ar fi dat toată pensia.

CNAS a alocat, în 2017, pentru analize de laborator şi investigații imagistice de înaltă performanţă, 695 de milioane de lei. Banii s-au dovedit insuficienţi.

În tot acest timp, instituţia este în centrul unui scandal pentru o fraudă uriaşă.

Tudose Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
RMN Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Românii, forțați să aștepte cu lunile sau să meargă la privat pentru o analiză vitală
Românii, forțați să aștepte cu lunile sau să meargă la privat pentru o analiză vitală
Institutul Fundeni din Capitală, ţintă unor hackeri, care au blocat zeci de mii de radiografii şi investigaţii RMN
Institutul Fundeni din Capitală, ţintă unor hackeri, care au blocat zeci de mii de radiografii şi investigaţii RMN
Pacienţii plătesc degeaba asigurările de sănătate. Nu sunt fonduri pentru RMN-uri decontate
Pacienţii plătesc degeaba asigurările de sănătate. Nu sunt fonduri pentru RMN-uri decontate
Analiza medicală pentru care românii așteaptă și un an
Analiza medicală pentru care românii așteaptă și un an
VIDEO PROTVPLUS.RO
transplant
A salvat 4 vieți după moarte. Soțul a fost de acord să îi doneze organele
Un bărbat din Arad, o nouă șansă la viață. Al patrulea transplant de inimă din România
Bolnavii care au nevoie de îngrijire la domiciliu, lăsaţi în voia sorţii. Autoritățile nu au nicio soluție
Anunțul făcut de ministrul Sănătății cu privire la neregulile de la Spitalul Universitar din Capitală
Lecţie impresionantă de viaţă. Maria şi Victor fac dializă de 3 ori pe săptămână, de 25 de ani
Campionii Europei la consum de zahăr. Denumirile sub care este ascuns în alimente
institutul cantacuzino, angajati, vaccinuri
Institutul Cantacuzino are şanse să redevină funcţional. Când va fi reluată producția de vaccin gripal
Ce efecte are vaccinul HPV făcut în intervalul de vârstă 27-45 de ani
În timpul unui zbor suportăm radiații cât pentru o radiografie dentară. Cat de periculos este
Procedura care îi poate salva pe românii care fac AVC, practicată doar în 14 spitale
Un bărbat de 42 de ani din Botoșani a primit un transplant de rinichi, după 4 ani de așteptare
Mâncarea, servită și cu o porție de bacterii. Cât de murdare sunt tăvile de la autoserviri