Persoanele temperamentale, care isi exprima emotiile negative, traiesc mai mult
Persoanele temperamentale, care nu ezita sa isi exprime emotiile negative, sunt mai longevive, traind, in medie, cu doi ani mai mult decat persoanele care isi cenzureaza comportamentul, afirma cercetatorii de la o universitate germana.
Cercetatorii de la Universitatea Jena din Germania sustin ca exprimarea emotiilor negative reprezinta "cheia" pentru a avea o viata lunga si sanatoasa, scrie Daily Mail.
Potrivit studiului lor, italienii si spaniolii, renumiti pentru faptul ca sunt persoane temperamentale, traiesc in medie cu doi ani mai mult decat britanicii, cunoscuti pentru faptul ca isi controleaza mult mai bine comportamentul in societate.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Cercetatorii de la Universitatea Jena au monitorizat peste 6.000 de pacienti si au descoperit ca persoanele care isi "internalizeaza" anxietatea au pulsul mult mai ridicat.
Acest fapt duce in timp la hipertensiune si la cresterea riscului de aparitie a multor boli, precum afectiuni coronariene, cancer si boli renale. Studiul cercetatorilor germani, coordonati de Marcus Mund si Kristin Mitte, a fost publicat in Health Psycholgies.
Savantii germani au identificat un grup de persoane (represoare) care sunt cele mai expuse la aceste riscuri medicale. "Acesti oameni se disting prin faptul ca incearca sa ascunda semnele exterioare ale fricii si prin faptul ca adopta comportamente defensive. Ei evita riscurile si incearca sa detina intotdeauna un nivel ridicat de control asupra propriei persoane si asupra factorilor inconjuratori", a declarat Marcus Mund.
"De exemplu, atunci cand sunt supuse unor sarcini ce includ un factor de stres, aceste persoane prezinta un ritm cardiac si un puls mult mai ridicat decat celelalte persoane si prezinta si alte simptome de stres si de anxietate", a adaugat acelasi cercetator.
Potrivit aceluiasi studiu, exista si un aspect pozitiv pentru persoanele "represoare", intrucat acestea isi revin mult mai repede dupa boala. "Datorita nevoii lor de control, persoanele represoare sunt foarte disciplinate si mai motivate sa isi adapteze stilul de viata", a explicat profesorul Mund.