Persoanele temperamentale, care isi exprima emotiile negative, traiesc mai mult

Dată publicare: 26-12-2012 16:12
Dată actualizare: 29-12-2012 02:31


Tipete

Persoanele temperamentale, care nu ezita sa isi exprime emotiile negative, sunt mai longevive, traind, in medie, cu doi ani mai mult decat persoanele care isi cenzureaza comportamentul, afirma cercetatorii de la o universitate germana.

Cercetatorii de la Universitatea Jena din Germania sustin ca exprimarea emotiilor negative reprezinta "cheia" pentru a avea o viata lunga si sanatoasa, scrie Daily Mail.

Potrivit studiului lor, italienii si spaniolii, renumiti pentru faptul ca sunt persoane temperamentale, traiesc in medie cu doi ani mai mult decat britanicii, cunoscuti pentru faptul ca isi controleaza mult mai bine comportamentul in societate.

Cercetatorii de la Universitatea Jena au monitorizat peste 6.000 de pacienti si au descoperit ca persoanele care isi "internalizeaza" anxietatea au pulsul mult mai ridicat.

Acest fapt duce in timp la hipertensiune si la cresterea riscului de aparitie a multor boli, precum afectiuni coronariene, cancer si boli renale. Studiul cercetatorilor germani, coordonati de Marcus Mund si Kristin Mitte, a fost publicat in Health Psycholgies.

Savantii germani au identificat un grup de persoane (represoare) care sunt cele mai expuse la aceste riscuri medicale. "Acesti oameni se disting prin faptul ca incearca sa ascunda semnele exterioare ale fricii si prin faptul ca adopta comportamente defensive. Ei evita riscurile si incearca sa detina intotdeauna un nivel ridicat de control asupra propriei persoane si asupra factorilor inconjuratori", a declarat Marcus Mund.

"De exemplu, atunci cand sunt supuse unor sarcini ce includ un factor de stres, aceste persoane prezinta un ritm cardiac si un puls mult mai ridicat decat celelalte persoane si prezinta si alte simptome de stres si de anxietate", a adaugat acelasi cercetator.

Potrivit aceluiasi studiu, exista si un aspect pozitiv pentru persoanele "represoare", intrucat acestea isi revin mult mai repede dupa boala. "Datorita nevoii lor de control, persoanele represoare sunt foarte disciplinate si mai motivate sa isi adapteze stilul de viata", a explicat profesorul Mund.

Sursa: Daily Mail

Tags: sanatate,


VIDEO PROTVPLUS.RO