OMS: ”Hidroxiclorochina nu are ca rezultat reducerea mortalităţii pacienţilor infectați cu coronavirus”
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că a decis miercuri să oprească testele clinice cu hidroxiclorochină în calitate de potenţial tratament pentru bolnavii de COVID-19 spitalizaţi, relatează AFP, citat de Agerpres.
"Probele interne aduse de Essai Solidarity/Discovery, probele externe aduse de Essai Recovery şi probele combinate aduse de aceste două teste în mare parte aleatorii, puse împreună, sugerează că hidroxiclorochina - când e comparată cu tratamentele obişnuite ale pacienţilor spitalizaţi pentru COVID-19 - nu are ca rezultat reducerea mortalităţii acestor pacienţi", a declarat doctorul Ana Maria Henao Restrepo, de la OMS, în cursul unei conferinţe de presă virtuale la Geneva.
Studiul european Discovery evaluează eficacitatea a patru tratamente împotriva COVID-19.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Conform Recovery, primul test clinic major - realizat de Universitatea Oxford din Marea Britanie - care a livrat rezultate, hidroxiclorochina "nu are efect benefic" în materie de COVID-19.
"Pe baza acestor analize şi a studiului probelor produse (...), după deliberări, s-a concluzionat că hidroxiclorochina va fi retrasă din Essai Solidarity", a spus miercuri doctorul Ana Maria Henao Restrepo.
Ea a subliniat totuşi că decizia de a opri testele asupra pacienţilor spitalizaţi cu COVID-19 nu viza folosirea sau evaluarea acestei molecule în calitate de tratament preventiv al bolii cauzate de noul coronavirus.
Anunţul survine la două zile după ce autorităţile sanitare americane au retras autorizaţia de a folosit în urgenţă două tratamente antipaludice contra COVID-19, clorochina şi hidroxiclorochina, promovate de preşedintele Donald Trump.
Franţa, unde un medic controversat, Didier Raoult, a apărat hidroxiclorochina, a interzis utilizarea acesteia la 28 mai împotriva COVID-19.
Sursa: Agerpres
Etichete: coronavirus, pacienti, teste, spitalizare, hidroxiclorochina,
Dată publicare:
18-06-2020 09:19