Ministerul Sanatatii schimba regulile privind vaccinarea copiilor. Care sunt cele 7 "reguli de aur"

Ultima actualizare: 06-06-2015 07:15
medic vaccineaza un copil in mana FOTO SHUTTERSTOCK

Printr-un ordin al Ministrului Sanatatii publicat marti in Monitorul Oficial se introduc modificari legate de vaccinarile celor mici.

 Este vorba despre modificarea carnetului de vaccinare ca urmare a schimbarii calendarului national de vaccinare de la 1 aprilie. Iata cum arata noul calendar al vaccinarilor, valabil pentru 2015 si 2016, si inclus in Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 632/2015, ordin care a aparut in Monitorul Oficial din 2 iunie 2015 si se aplica de la data publicarii:

La finalul carnetului apar si in aceasta varianta modificata “Cele 7 "reguli de aur" in administrarea vaccinurilor”, respectiv:

"1. Nu excludeti posibilitatea vaccinarii copilului dumneavoastra numai din cauza unor prejudecati sau informatii eronate.
2. Nu administrati niciun vaccin fara recomandarea medicului.
3. Vaccinul se va administra numai daca exista indicatia de vaccinare si nu exista contraindicatii.
4. Vaccinul se administreaza dupa consultul medicului si numai in prezenta acestuia.
5. Vaccinarea se face dupa schema stabilita, iar calendarul de administrare a dozelor trebuie respectat.
6. Dupa vaccinare, copilul va fi supravegheat atent de apartinatori in primele 24 de ore si chiar pana la 5 zile pentru sesizarea, la timp, a manifestarilor unor eventuale reactii postvaccinale.
7. Daca dupa vaccinare starea copilului se modifica, in sensul ca pot sa apara simptomele unor reactii postvaccinale, va adresati urgent medicului.
"

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO