Medicii atrag atenţia asupra îmbolnăvirii pasagerilor. Aerul condiţionat, conductor al germenilor
Medicii atrag atenţia asupra îmbolnăvirii pasagerilor care călătoresc într-un spaţiu închis, cum ar fi un avion. Sunt în pericol să ia boala de la cei care stau alături.
Aerul condiţionat poate fi un conductor al germenilor. Un pacient bolnav poate răspândi un virus pe o rază de 80 de centimetri.
Oamenii de ştiinţă de la Institutul de Tehnologie din Georgia au studiat mai multe zboruri şi au observat mişcările pasagerilor pentru a determina riscul de infecţii, cum ar fi sindromul respirator acut sever sau gripă, care se răspândesc prin mici picături în aer şi pe suprafeţe.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Pentru cei care se afla pe acelaşi rând şi la mai puţin de două locuri în lateral faţa de persoana contagioasă exista o probabilitate de infectare de 80%. Riscul scade undeva la 60% pentru cei care stau în faţă sau în spate.
Anca Georgescu, medic: "Poţi îmbolnăvi persoanele care sunt pe o rază de 80 cm, un metru în jurul persoanei contagioase, mai mult nu".
Probele luate de pe măsuţele scaunelor şi de pe centuri nu au indicat nicio urmă de virus, ceea ce sugerează că majoritatea bolilor sunt transmise prin strănut sau tuse.
Pasager: "Nu ai ce să faci, trebuie să călătoreşti, te supui tuturor riscurilor. Atunci când strănuta sau tuşeşte toţi microbii sunt împrăştiaţi în faţă sau în lateral, nu în spate."
Pasagera: "Tine şi de educaţia fiecăruia, să folosim şerveţele antibacteriene, să strănute în şerveţele, să se spele pe mâine. Şi da, ar trebui să poarte măşti".
La bordul aeronavelor atmosfera este întreţinută în mod artificial şi prin recircularea aerului, ceea ce face posibilă şi răspândirea virusurilor.
Dacă un pasager este bolnav, iar ceilalţi călători solicita companiei aeriene să nu-l primească la bord, vor fi refuzaţi.
Companiile aeriene nu pot impidica accesul unei persoane suspectate de o boală contagioasă la bordul avioanelor. Pot adopta astfel de restricţii doar în baza unui ordin a unei autorităţi publice.
Cercetătorii au avertizat, de asemenea, că în cazul în care unii dintre membrii echipajului sunt contagioşi, aceştia ar putea infecta în medie 4, 6 pasageri pe zbor.
Autorităţile le recomanda tuturor companiilor aeriene să lase la sol însoţitorii de zbor dacă sunt bolnavi.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Pro TV
Etichete: zboruri, boala, aer conditionat, pasageri, sanatate, epidemie de gripa,
Dată publicare:
30-03-2018 19:44