Spitalul din Piteşti are din nou aer condiţionat, după ce o pacientă a leşinat de cald

14-08-2017 12:50

Apar reacții în cazul imaginilor revoltătoare filmate în secția de primiri urgente de la Pitești unde o bătrână de 78 de ani a leșinat de căldură, după 2 ore de așteptare.

Asistenta care s-a răstit la aparținătorii femeii a fost sancționată disciplinar din cauza limbajului ei nepotrivit. Sistemul de aer condiționat, care nu funcționa de mai multe vreme, a fost și el reparat astfel că, de luni dimineață, bolnavii stau acum la urgenţe într-un aer ceva mai răcoros. Rămâne însă problema crizei de personal care prelungește foarte mult timpul de așteptare al pacienților.

Filmul a devenit viral pe internet și a fost comentat în fel și chip. Unii consideră inadmisibilă atitudinea asistenței. Alții înțeleg ritmul infernal în care se lucrează într-o secție de primiri urgente. În final, conducerea spitalului județean din Pitești a decis ca asistenta să fie sancționată.

Adrian Stoiculescu, director medical: "Se vor stabili măsurile legale de penalizare a asistentei, putând să meargă cu schimbarea locului de muncă acolo unde nu este în contact atât de direct și sub o presiune atât de mare cum se întâmplă la UPU și alte măsuri."

Medicii se plâng la rândul lor că adesea trebuie să îndure vorbe grele de la rudele pacienților, nemulțumiți de așteptarea îndelungată de la urgenţe. Valentina Neacșu, medic UPU: "Încercam să alocam totuși timpul necesar unui pacient, respectiv 20 de minute, dar nu se poate respecta acest lucru, de cele mai multe ori se va restrânge chiar la 3-5 minute, maxim"

Directorul medical al spitalului se gândește că ar fi binevenite niște cursuri de comunicare pentru angajați. "Ce-ar trebui să-i învețe? Că bolnavul vine la spital nu de plăcere și că trebuie și prin atitudinea pe care o ai față de el să-i dai încredere că a venit într-o unitate de elită care îl va ajuta, să-i dai încredere că se va vindeca și nu să-l mustri tu, să-i faci morală că s-a îmbolnăvit, că nu este vina lui."

Pe de altă parte, conducerea spitalului nu a explicat de ce la UPU nu funcționa aerul condiționat, deși personalul avertizase de o luna și jumătate că este stricat. Abia acum, după scandalul pe internet, a fost reparat.


VIDEO PROTVPLUS.RO