Trucuri ieftine si simple pentru a scadea temperatura din casa pe canicula, in lipsa unui aparat de aer conditionat

Dată publicare: 27-06-2017 19:04
Dată actualizare: 30-06-2017 06:52


Cum vara ne-a lovit in plin cu un nou val de caldura, multi dintre noi cauta tot felul de solutii ca sa se racoreasca.

In lipsa unui aparat de aer conditionat, putem apela la cateva trucuri, care sa ne ajute sa facem racoare in casa. Iata cateva solutii simple si ieftine pentru a scadea temperatura din apartamente.

Un aparat de aer conditionat poate racori un apartament incins de doare. Insa, pentru ca este o perioada extrem de aglomerata, daca il cumparati acum aveti de asteptat pana cand va fi montat.

Alin Antohi, reprezentant al unei firme de instalari: "In scurt timp vom incepe sa amanam instalariele. Vom ajunge undeva in jur de 15 zile. Foarte multi clienti isi cumpara aparatul de aer doar atunci cand incepe canicula."

Alternativa ar fi un ventilator. Costa intre 100 si 300 de lei, in functie de marime si model.

Alex Sarbu, angajat al unui magazin de electrocasnice: "Vor face doar o recirculare a aerului, fiind o alternativa pe termen scurt, nu neaparat si confortabila pentru consumatori."

Puteti improviza si un aparat de aer conditionat: luati un bol plin cu gheata si puneti-l sub ventilator: aerul suflat de aparat va fi mult mai rece. Dar specialistii va recomanda sa fiti foarte atenti. Se poate instala condensul, iar aparatul sa faca scurt circuit.

Daca nu sunt copaci in fata blocului, care sa faca umbra, ar fi bine sa va acoperiti geamurile. Puteti folosi jaluzele, draperii sau folie de aluminiu. Asa vor fi cateva grade in minus in interior.

Pe balcon, tineti ghivece cu plante pentru ca ajuta la pastrarea aerului curat. Ferestrele se deschid larg noaptea, cand temperaturile scad.

Lasati toate usile deschise pentru ca in acest fel aerul va putea circula in toata casa. In plus, puteti sa lasati chiar si usile dulapurilor deschise. Astfel nu se va mai inmagazina caldura acumulata peste zi. "

Noaptea, cu doua ore inainte de culcare, puteti pune perna in congelator. Ca sa nu inghete ori sa se ude, acoperiti-o cu o punga de plastic. Astfel veti avea un somn racoros.


VIDEO PROTVPLUS.RO