Dieta extrema. Tubul care iti baga fortat proteine in stomac. Cat de departe ai merge ca sa slabesti
Confruntati zilnic cu multe cazuri de obezitate, medicii britanici au recurs la o solutie extrema si pana acum controversata: recomanda pacientilor supraponderali o dieta in care nu se mananca nimic.
Dieta se numeste Ketogenic Enteral Nutrition (KEN) si presupune ca, timp de zece zile, persoana care urmeaza acest regim sa nu manance nimic si sa fie hranita printr-un tub nazal.
Un aparat conectat la tub introduce treptat in corp un lichid cu multe proteine, doza recomandata fiind de 2 litri in 24 de ore.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cei care aleg aceasta metoda pot cunsuma lichide si in mod normal, dar fara zahar. Ei nu simt nevoia sa manance alimente, pentru ca lichidul introdus de tub direct in stomac le ofera o senzatie de satietate.
In cadrul acestei diete, trupul slabeste rapid, pierzand din grasime, fiind nevoit sa recurga la depozitele adipoase existente, pentru a obtine energie. Este, practic, o infometare controlata.
Metoda este foarte eficienta: in 10 zile de dieta corpul pierde 10% din greutatea sa. Nu apar insa probleme legate de slabirea muschilor sau alte efecte neplacute care insotesc infometarea sub alte forme.
Dieta KEN a fost inventata de italianul Gianfranco Cappello, profesor de chirurgie la spitalul La Sapienza, in cadrul Universitatii din Roma. Medicul este expert in hranirea artificiala si a tratat prin aceasta metoda peste 40.000 de pacienti.
Dupe ce s-a bucurat de mare succes in Italia, dieta "fara mancare" a fost adoptata si in Marea Britanie, unde a fost introdusa de medicul Ray Shidrawi, care crede ca in acest fel se poate rezolva problema obezitatii.
Dieta poate fi urmata de oricine, daca nu sufera de insuficienta renala sau de alergie la lactate. Ciclul de 10 zile poate fi repetat de oricate ori este nevoie, pana la obtinerea greutatii dorite, dar trebuie sa existe cel putin 10 zile de alimentatie normala intre doua serii de tratament.
Efectele neplacute ale acestei diete sunt in special constipatia, care poate fi combata prin administrarea de laxative si starea de oboseala. Senzatia de foame insa nu exista, asigura adeptii acestei metode.
Pretul tratamentului este destul de ….piperat. Pentru 10 zile de dieta, incluzand inchirierea pompei si a tubului, dar si suplimente nutritive necesare, pretul este de 375 de lire sterline, la clinica privata din Londra a doctorului Shidrawi, precizeaza Daily Mail.
Metoda este criticata dur de alti nutritionisti, printer care si Ian Marber, care spune ca hranirea artificiala ar trebui recomandata numai persoanelor bolnave, care nu se pot alimenta normal.
In replica, dr. Shidrawi spune ca alte diete si sfaturi nutritionale nu au dat rezultate, ca dovada numarul mare de obezi, deci pentru multe persoana asta este singura solutie eficienta.
Sursa: Daily Mail
Etichete: dieta, nutritie, regim, obezitate, slabire, alimentatie,
Dată publicare:
05-03-2012 09:35