Infarctul miocardic la tineri. Principalele cauze care duc la apariţia problemelor de inimă

Ultima actualizare: 07-08-2019 10:57

Ce face un fum de ţigară direct în vasele care iriga muşchiul cardiac? Atrage cu forţa colesterolul din sânge şi le blochează la vârste foarte tinere. Aşa se descrie infarctul miocardic la tineri, ne spune OMS.

Vasele de sânge care iriga tocmai muşchiul inimii. Se numesc vase coronare şi sunt afectate de depunerile de colesterol chiar la varsta extrem de tinere, ne spune OMS. Şi tot aceasta insistă că fumatul e principalul motiv pentru care aceste vase se distrug şi determină infactul miocardic.

La cei tineri însă depunerile de colesterol ori calciu se concentrează pe vasele coronare. Odată aceste vase blocate, o parte din muşchiul cardiac nu mai are nutrienţi şi moare. În timp, apare o cicatrice. Adică o infecţie. Cu cât intervenţia medicală e mai rapidă, cu atât pagubele în privinţa muşchiului cardiac sunt mai mici.

Principalul motiv al afectării acestor vase care iriga inima este fumatul. Ne spune OMS. Şi tot această dă drept a doua cauză a infactului la vârste tinere epuizarea. A fost, de curând, recunoscută drept boala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO