In urmatorii 30 de ani, virusurile vor provoca mai multe decese decat cancerul. Tratamentul testat de cercetatori
Veninul scorpionilor ar putea fi folosit impotriva virusurilor. Cel putin asa sustin cercetatorii britanici, care anunta ca lucreaza la testarea substantei pentru antibiotice.
Un studiu al acestora arata ca, in urmatorii 30 de ani, virusurile vor semana moarte in randul oamenilor mai agresiv decat cancerul.
O singura intepatura de scorpion poate fi fatala pentru om. Insa cercetatorii au de gand sa colecteze veninul pentru a salva vieti. Creaturile veninoase produc un tip de molecule care le protejeaza de bacterii. Asa ca, substanta ar putea fi benefica daca ar fi introdusa in antibiotice.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Lord Jim O'Neill, directorul departamentului de cercetare al guvernului: "In lumea stiintifica, exista foarte multe informatii despre rezistenta la antimicrobiene. Problema este ca persoanele care stiu acest lucru ar trebui sa transforme informatiile in povesti economice pentru a avea un rezultat."
Expertii in sanatate sunt ingrijorati in ceea ce priveste rezistenta oamenilor la antibiotice si cauta neincetat noi metode de a combate virusurile. Acestia spun ca dozele foarte mari de antibiotice au contribuit la aceasta crestere a rezistentei, iar medicamente noi nu au mai fost produse de zeci de ani pentru ca nu sunt atractive pentru companiile farmaceutice.
Steve Trim, director companie de cercetare: "Avem cativa chimisti care testeaza veninul pentru noi, iar companiile farmaceutice nu au acces la aceste teste. Noi suntem cei care le aratam ca existe anumite chimicale care pot ajuta la noi tratamente."
Guvernul britanic a emis un document potrivit caruia, daca firmele de medicamente dezvolta antibiotice, vor fi remunerate cu un miliard de dolari. Daca nu vor sa faca astfel de cercetari, vor fi insa amendate. In plus, medicii vor fi obligati sa faca teste pacientilor inainte de a prescrie antibiotice.
Estimarile in ceea ce priveste raspandirea virusurilor sunt sumbre. Pana in 2050, aproximativ zece milioane de persoane vor muri rapuse de acestea, mai multe decat din cauza cancerului.