Epidemie de meningita acuta in Suceava. 17 scoli si gradinite au fost inchise
Boala infectioasa se raspandeste usor, mai ales in colectivitatile de copii, iar medicii au confirmat deja 47 de cazuri.
Cei mai multi bolnavi sunt internati, deoarece tratamentul antiviral aplicat la timp inlatura complicatiile cerebrale.
Primele cazuri au aparut in urma cu doua saptamani la o gradinita din orasul Suceava, cand o educatoare si sase copii au fost internati de urgenta cu simptome clare de meningita.
De atunci numarul pacientilor a tot crescut, iar focarele au cuprins si alte scoli si gradinite din oras, dar si din comunele din imprejurimi.
La sectia de Boli Infectioase de la Spitalul Judetean Suceava sunt internati acum 40 de elevi si prescolari, cu varste intre 4 si 16 ani. Boala se transmite pentru ca nu sunt respectate regulile de igiena, cum ar fi spalatul pe maini.
Meningita debuteaza violent, mai ales la copiii mai mari si la adulti, decat la prescolari, spun medicii. La primele semne parintii s-au alarmat teribil.
Imediat dupa primele internari sub diagnosticul de meningita acuta, in locurile unde studiau copiii au inceput dezinfectiile. Prefectul judetului a decis apoi sa inchida 9 scoli si 8 gradinite.
Tratamentul in spital dureaza intre 7 si 10 zile, dupa care pacientii trebuie sa ramana izolati la domiciliu inca 2 - 3 saptamani. Iata primele simptome pentru meningita la copii:cefalee, dureri de cap, dureri de cap severe in special, ulterior greturi, varsaturi, fobie. In anumite situatii la copii apar si episoade diareice.
Cazurile foarte grave de meningita pot fi urmate de sechele neurologice, dar medicii spun ca niciunul dintre pacientii internati la Suceava nu este in pericol.