Dupa 60 de ani, oamenii de stiinta vin cu cea mai mare dezvaluire despre Punctul G
Este un subiect de natura sexuala care a frustrat multe cupluri decenii intregi, iar acum oamenii de stiinta spun ca, pana la urma, “punctul G” nu exista deloc.
Descrisa prima data de dr. Grafenberg, in 1950, despre protuberanta de pe peretele vaginal, care poarta initiala celui care a descoperit-o, s-a spus ca ar garanta orgasmul feminin imediat ce este stimulata.
Textele indiene vechi, cum ar fi Kama Sutra, sustineau teoria, descriind o zona sensibila in zona vaginala care induce o placere foarte mare.
Din nefericire, un studiu publicat in Jurnalul de Medicina Sexuala, exprima indoiala asupra existentei acestei zone erogene.
Cercetatorii, coordonati de dr. Amichai Kilchevsky, de la Spitalul Yale-New Haven din Connecticut, au analizat aproape 100 de studii facute despre acest subiect, publicate in ultimele sase decenii. Au stabilit ca niciun specialist nu a avut dovada palpabila ca acest mistic punct G exista.
Un experiment din 2008, in cadrul caruia s-a folosit o camera cu ultrasunete care a “supravegheat” peretele vaginal al unei femei care sustinea ca are orgasm, a depistat un tesut mai gros in asa-zisa zona a punctului G, pe care alte femei nu-l aveau. Insa echipa dr. Kilchevsky a stabili ca acesta a fost un caz unic.
De asemenea, cercetatorii au facut si biopsii ale tesutului din zona respectiva. In unele cazuri au fost gasite mai multe terminatii nervoase, dar la mai multe persoane nu au fost depistate.
Intre timp, un studiu facut in 2010 a stabilit ca o alta zona erogena, clitorisul, ar fi responsabil de aceasta confuzie. Presiunea facuta pe peretele vaginal in timpul unui act sexual poate indirect sa stimuleze clitorisul.