Dependenta de dulciuri poate incetini activitatea creierului. Cu ce ar trebui sa le inlocuiesti

prajituri

Consumul exagerat de dulciuri ne-ar putea afecta activitatea cerebrala. Acesta este rezultatul celui mai recent studiu efectuat de UCLA.

Pe langa boli precum diabet sau afectiuni ale ficatului, studiul in cauza a scos in evidenta pentru prima data ca, atunci cand avem o alimentatie bazata in special pe fructoza, atunci rezultatele intelectuale nu sunt chiar cele asteptate.

Practic, daca esti inaintea unui examen si consumi ceva dulce, atunci s-ar putea ca activitatea cerebrala sa fie incetinita, iar memoria nu va mai functiona in parametrii asteptati, sunt de parere autorii studiului.

"Studiul nostru demonstreaza ca ceea ce mananci iti poate afecta procesul de gandire. Consumul de fructoza pe termen lung afecteaza abilitatea creierului de a asimila si de a-si aminti informatiile noi. Doar consumand alimente care contin Omega 3 ar putea fi evitat acest efect", a detaliat profesorul Fernando Gomez-Pinilla, coordonatorul studiului.

Prin urmare, doar alimente precum nuci, peste si altele care contin Omega 3 ar putea anula efectul consumului excesiv de fructoza asupra creierului.

Citește și
sani
"Boala femeilor" incepe sa faca tot mai multe victime si in randul barbatilor. Un studiu alarmant
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Oamenii de stiinta au analizat impactul fructozei asupra creierului sobolanilor impartiti in doua grupuri de cate cinci: unul cu alimentatie bazata pe fructoza, altul cu o alimentatie combinata, respectiv atat fructoza, cat si acizi grasi tip Omega 3. Sase saptamani mai tarziu, specialistii au verificat cat de bine isi amintesc cele doua grupuri traseul unui labirint efectuat anterior. Cei care au avut o alimentatie pe baza de acizi grasi au reusit sa iasa din labirint, pe cand ceilalti au ramas prizonieri.

Autorii studiului spun ca in cazul in care abuzam de fructoza in alimentatie, acest lucru ar putea bloca reglarea consumului de zahar folosit in procesarea gandurilor si emotiilor.

 

Incercati cele mai tari diete sanatoase si cele mai bune diete rapide!

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Mai multe masini, mai putine accidente fata de acum 60 de ani. Rezultatele unui studiu din Anglia
Mai multe masini, mai putine accidente fata de acum 60 de ani. Rezultatele unui studiu din Anglia

Britanicii au pus cap la cap statisticile si au aflat ca, desi conducem sute de milioane de masini, accidentele sunt mult mai putine decat in urma cu peste 60 de ani.

"Boala femeilor" incepe sa faca tot mai multe victime si in randul barbatilor. Un studiu alarmant

O boala care face ravagii de zeci ani in randul femeilor incepe sa afecteze si tot mai multi barbati. In cazul lor, maladia este mult mai periculoasa, fiind mai greu de diagnosticat.

Recomandări
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme
Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme

În România, autoritățile pregătesc mii de saci cu nisip pe care să îi transporte în zonele unde Dunărea ar putea face probleme.

"Amendamentul Iohannis" și jocurile de culise. De ce ar vrea PSD ca președintele să fie pe lista PNL la parlamentare

Inițiativa PNL, care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, naște controverse în instituțiile statului.