Dependenta de dulciuri poate incetini activitatea creierului. Cu ce ar trebui sa le inlocuiesti

Dată publicare: 16-05-2012 17:50
Dată actualizare: 27-09-2012 16:09


prajituri

Consumul exagerat de dulciuri ne-ar putea afecta activitatea cerebrala. Acesta este rezultatul celui mai recent studiu efectuat de UCLA.

Pe langa boli precum diabet sau afectiuni ale ficatului, studiul in cauza a scos in evidenta pentru prima data ca, atunci cand avem o alimentatie bazata in special pe fructoza, atunci rezultatele intelectuale nu sunt chiar cele asteptate.

Practic, daca esti inaintea unui examen si consumi ceva dulce, atunci s-ar putea ca activitatea cerebrala sa fie incetinita, iar memoria nu va mai functiona in parametrii asteptati, sunt de parere autorii studiului.

"Studiul nostru demonstreaza ca ceea ce mananci iti poate afecta procesul de gandire. Consumul de fructoza pe termen lung afecteaza abilitatea creierului de a asimila si de a-si aminti informatiile noi. Doar consumand alimente care contin Omega 3 ar putea fi evitat acest efect", a detaliat profesorul Fernando Gomez-Pinilla, coordonatorul studiului.

Prin urmare, doar alimente precum nuci, peste si altele care contin Omega 3 ar putea anula efectul consumului excesiv de fructoza asupra creierului.

Oamenii de stiinta au analizat impactul fructozei asupra creierului sobolanilor impartiti in doua grupuri de cate cinci: unul cu alimentatie bazata pe fructoza, altul cu o alimentatie combinata, respectiv atat fructoza, cat si acizi grasi tip Omega 3. Sase saptamani mai tarziu, specialistii au verificat cat de bine isi amintesc cele doua grupuri traseul unui labirint efectuat anterior. Cei care au avut o alimentatie pe baza de acizi grasi au reusit sa iasa din labirint, pe cand ceilalti au ramas prizonieri.

Autorii studiului spun ca in cazul in care abuzam de fructoza in alimentatie, acest lucru ar putea bloca reglarea consumului de zahar folosit in procesarea gandurilor si emotiilor.

 

Incercati cele mai tari diete sanatoase si cele mai bune diete rapide!

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO