Boala care afectează tot mai mulți români. Un bărbat a crezut că e doar o răceală, iar acum și copiii săi sunt în spital
Pentru al treilea an consecutiv, România înregistrează o creștere îngrijorătoare a cazurilor de tuberculoză. Iar un studiu realizat de curând, arată că incidența este crescută mai ales în zonele cu poluare foarte mare.
Medicii atrag atenția asupra faptului că printre cei bolnavi sunt și tot mai mulți copii.
O femeie povestește că soțul ei a refuzat să meargă la medic atunci au apărut semnele de tuberculoză. A crezut că este o răceală, dar boala a avansat. Iar cei doi copiii ai lor, minori care au intrat în contact cu tatăl lor, sunt acum internați pentru analize.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Soția unui pacient cu tuberculoză: „Tuse, oboseală, transpirații nocturne, agitație, senzație de sufocare în somn. A mers la medic foarte târziu. Vor mai urma alte investigații săptămâna viitoare, ce implică bronhoscopie''.
Cei mai mulți copii se îmbolnăvesc în urma contactului un adult infectat.
Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta: „Tuberculoza, pentru a produce boală are nevoie de o perioadă de contact mai îndelungată. patru ore petrecute la distanța unei conversații cu o persoană''.
Județele cu cea mai mare incidență sunt Dolj, Giurgiu, Brăila, Teleorman și Botoșani.
Gilda Popescu, coordonator PNPSCT: „România, din păcate, râmâne țara UE cu cea mai înaltă incidență a tuberculozei de la aderarea în 2007 și până în prezent''.
Un studiu realizat de Institutul Marius Nasta împreună cu specialiștii de la Facultatea de Geografie arată că mulți bolnavi sunt din sudul și estul țării. Adică zonele cele mai poluate.
În timp, expunerea la poluarea scade imunitatea organismului. Particulele extrafine ajung în profunzimea plămânului, îl slăbesc și favorizează apariția tuberculozei''
Florin Mihălțan, medic primar pneumolog: „Avem un import de tuberculoze, uneori chimiorezistențe, care sunt și vin cu partea de migrație''.
Sursa: Pro TV
Etichete: copii, beatrice mahler, tuberculoza, pacient,
Dată publicare:
22-03-2024 20:50