Chirurg ieșean acuzat de malpraxis: „A tăiat bucata sănătoasă”

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 19 Februarie 2018 18:11
Categorie: Sanatate
operatie istock

Medicul ieșean Cristian Lupașcu, șeful clinicii de chirurgie de la Spitalul „Sfântul Spiridon”, este acuzat de un pacient de 53 de ani că l-ar fi operat fără să țină cont de investigațiile și analizele puse la dispoziție.

În 14 februarie, pacientul identificat drept Petru Hulubei a depus la Colegiul Medicilor Iași o reclamație pe numele chirurgului Cristian Lupașcu, pe motiv că deși era diagnosticat cu cancer rectal, i-ar fi tăiat o bucată „sănătoasă” de colon, în luna decembrie 2017, informează Ziarul de Iași.

Astfel, Petru Hulubei îl acuză pe medic că l-ar fi operat fără să studieze dosarul medical și că ar fi apreciat prin palpare zona în care ar fi fost localizată tumora, deși investigațiile pe care le avea la îndemână ar fi subliniat cu exactitate zona în care se afla cancerul. După operație, analizele ar fi arătat că pacientul nu mai are cancer, însă bărbatul a continuat să se simtă rău, iar în urma unor noi investigații ar fi descoperit că tumora se află în continuare în organismul său.

„Fratele meu s-a dus la doctor cu scopul să-i taie şi să-i scoată tumora diagnosticată. În semn de mulţumire, după operaţie, soţia pacientului i-a dat profesorului 300 de euro. În şapte zile de internare, profesorul nu a trecut nici măcar o dată prin salon, pe la patul fratelui meu. Venea rezidentul şi-i spunea «stai liniştit, totul e bine». După o săptămână au venit şi rezultatele favorabile de la anatomia patologică. Atunci ne-am pus întrebarea cum este posibil să fie totul perfect, după un cancer în stadiul III să ajungi să nu mai ai nimic. Prin urmare, am mai cerut o opinie medicală, şi aşa am aflat că piesa trimisă la laborator era foarte greşită. Una era diagnosticul, alta era porţiunea tăiată şi trimisă la laborator. Pe buletinul histopatologic scrie foarte clar că diagnosticul bolnavului este de neoplasm rectal, în timp ce piesa trimisă laboratorului de profesorul Lupaşcu este de colon sigmoid (…). I-am cerut o explicaţie domnului profesor, cum de a fost posibil să trimită către laborator colon sigmoid, curat, neafectat de tumoră, în timp ce diagnosticul pacientului a fost de cancer de rect mijlociu. Ne-a spus că îi pare foarte rău, dar ce mai poate să facă. Trebuie să plătiţi, domnule profesor, pentru că este vorba despre viaţa unui pacient“, a spus Maria Hulubei, sora ieşeanului Petru Hulubei.

Potrivit sursei citate, când familia l-a confruntat pe medic, acesta ar fi spus că „îi pare foarte rău”, dar s-ar fi întrebat retoric ce poate să mai facă.

În cursul internării, Petru Hulubei a primit îngrijiri medicale în valoare de peste 10.600 de lei, conform decontului de cheltuieli aflat la dosarul pacientului, a mai precizat ea.

„CJAS a dat banii aceştia pentru o greşeală. Fratele meu a stat într-o operaţie care i-a făcut mai rău, pentru că e dărâmat psihic, şi CJAS a decontat această intervenţie. Aşteptăm în urma acestei reclamaţii să primim înapoi de la profesorul Lupaşcu banii pe care fratele meu i-a dat în semn de «mulţumire». Nu-i merită pentru că nu a făcut o treabă bună, iar fratele meu a muncit pentru cei 300 de euro. În al doilea rând, mi-aş dori foarte mult ca domnul profesor să se axeze pe ceea ce ştie să facă şi să fie mai atent în sala de operaţie“, a mai susținut sora pacientului.

Contactat de jurnaliști, acesta nu a putut fi găsit.

operatie istock Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: www.ziaruldeiasi.ro

Plimbată pe la 5 spitale și tratate cu calmante pentru infecție, o gravidă a murit
Plimbată pe la 5 spitale și tratate cu calmante pentru infecție, o gravidă a murit
Anchetă medicală la Iași. Un bărbat ar fi murit pentru că medicii din mai multe spitale nu au intervenit
Anchetă medicală la Iași. Un bărbat ar fi murit pentru că medicii din mai multe spitale nu au intervenit
Un chirurg şi-a scris iniţialele cu laser pe ficatul pacienţilor pe care i-a operat
Un chirurg şi-a scris iniţialele cu laser pe ficatul pacienţilor pe care i-a operat
Acuzaţii la adresa medicilor de la maternitatea
Acuzaţii la adresa medicilor de la maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi, după moartea unui nou-născut
VIDEO PROTVPLUS.RO
tbc
Planul Ministerului Sănătății pentru depistarea și tratarea bolnavilor de TBC: "Se ia doar prin aer"
O inimă nouă de la o fată de 20 de ani, care s-a stins în urma unui accident rutier. Cine este pacientul
O femeie din Iaşi a decis să-i doneze soţului un rinichi. De ce este unic cazul lor
Răspunsul unui medic la întrebarea Oliviei Steer dacă vaccinurile pot provoca autism
Olivia Steer: "Nu cumva vaccinații îi îmbolnăvesc pe nevaccinați?". Răspunsul medicului
Decizia luată de familia unei tinere rănite grav într-un accident. A salvat mai multe vieţi
clinici, spitale
Reacția firmelor bănuite că au distribuit dezinfectanți "neconformi" mai multor spitale
În România, un pacient primește pentru mâncare aceeași sumă ca un condamnat pe viață
Tulpină nouă de rujeolă, descoperită în România. 62 de oameni au murit
Pacienţii care au nevoie de un transplant pulmonar par condamnaţi la moarte în România
Ce boli trădează insomnia. Sfaturile specialiștilor pentru un somn sănătos
Teste rapide, care pot depista boli grave, nedecontate pentru pacienți