Anchetă medicală la Iași. Un bărbat ar fi murit pentru că medicii din mai multe spitale nu au intervenit

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Miercuri 10 Ianuarie 2018 16:38
Categorie: Actualitate

Fiica unui bărbat de 75 de ani acuză Serviciul de Ambulanţa și mai multe spitale că nu au făcut suficient pentru a-i salva viața tatălui ei.

Omul, cu probleme cardiace cunoscute, nu mai putea respira, motiv pentru care familia a chemat ambulanța. Rudele spun însă că salvarea l-a dus la Spitalul de Pneumoftiziologie și nu la Unitatea de Primire Urgenţe.

După 48 de ore de plimbări prin spitale și fără nici o investigație concludentă, susține familia, bărbatul ar fi murit cu zile.

Bărbatului i s-a făcut rău în prima parte a zilei de 17 decembrie. Fiica bărbatului de 75 de ani a sunat la 112 şi a solicitat o ambulanţă cu medic, pentru că tatăl ei nu se simţea bine.

Avea probleme respiratorii şi o stare generală alterată. Deşi ar fi solicitat urgent o ambulanţă, maşina nu a venit decât după 30 de minute, însă fare medic, doar cu asistent.

Familia bătrânului acuza că asistenta nu a ascultat de problemele medicale ale omului, ci a decis că acesta trebuie dus la un spital de plămâni, pe când acesta avea, de fapt, şi patologie cardiacă.

La 24 de ore bătrânul a fost transportat la Spitalul de Boli infecţioase cu suspiciune de gripă, însă a murit în dimineaţa următoare din cauze necunoscute. Fiica pacientului susţine însă că tatăl ei a murit cu zile, din cauza neglijenţei medicilor.

Fiica bătrânului decedat susţine că atât personalul de la Ambulanţă, cât şi medicii din spital nu şi-au dat deloc interesul să-i salveze tatăl. Pentru acest motiv a cerut anchete la toate forurile medicale.

Ancheta Direcţiei de Sănătate Publică trebuie să arate motivul pentru care, deşi a fost cerută o ambulanţă cu medic pentru un pacient cardiac, a ajuns la solicitare doar o ambulanţă cu asistent. Apoi, trebuie aflat de ce bătrânul, cu grave probleme de sănătate, nu a fost dus la Unitatea de Primire Urgente a spitalului Sfântul Spirdidon.

Vor fi făcute cercetări şi la Spitalul de Pneumoftiziologie pentru că pacientul nu a fost verificat deloc din punct de vedere cardiologic. Şi medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase, unde a ajuns ulterior bărbatul, vor fi luaţi la întrebări. Omul a murit la câteva ore de când a fost transferat acolo.

Familia pacientului nu doreşte nici un fel de despăgubiri acum, însă cere tragerea la răspundere a medicilor şi asistenţilor care ar fi greşit.

Acuzaţii la adresa medicilor de la maternitatea
Acuzaţii la adresa medicilor de la maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi, după moartea unui nou-născut
VIDEO PROTVPLUS.RO
accident ambulanta
ANIMAŢIE GRAFICĂ: Cum a avut loc accidentul produs de un şofer de ambulanţă beat
Ferma fiului lui Liviu Dragnea, executată silit. Nu a mai fost găsit însă niciun porc
Recompense de sute de lei pentru cei care anunță unde sunt porci morți. Cu o condiție
O casă din județul Brașov a luat foc în urma unui scurtcircuit
Un jandarm din Craiova i-a spus copilului său ce să facă dacă găseşte un portofel pe stradă. Ce i-a adus băiatul a doua zi
Un bărbat din județul Iasi a murit într-un incendiu cauzat de o lumânare
copil bistrita
Băiețel de 5 ani în comă, după ce a alunecat de pe o scară
Confruntare sângeroasă între 2 deținuți din Bacău. De la ce a pornit conflictul
Primul oraș din România care are semafoare cu leduri pe arcade. VIDEO
Executor judecătoresc la ferma de porci a fiului lui Dragnea pentru o datorie de sute de mii de euro
Ce alcoolemie avea un şofer de ambulanţă care a provocat un accident
Explicațiile călugărului care a filmat elevii la vestiar: "Nu știu cum au apărut pozele"