Anchetă medicală la Iași. Un bărbat ar fi murit pentru că medicii din mai multe spitale nu au intervenit

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Miercuri 10 Ianuarie 2018 16:38
Categorie: Actualitate

Fiica unui bărbat de 75 de ani acuză Serviciul de Ambulanţa și mai multe spitale că nu au făcut suficient pentru a-i salva viața tatălui ei.

Omul, cu probleme cardiace cunoscute, nu mai putea respira, motiv pentru care familia a chemat ambulanța. Rudele spun însă că salvarea l-a dus la Spitalul de Pneumoftiziologie și nu la Unitatea de Primire Urgenţe.

După 48 de ore de plimbări prin spitale și fără nici o investigație concludentă, susține familia, bărbatul ar fi murit cu zile.

Bărbatului i s-a făcut rău în prima parte a zilei de 17 decembrie. Fiica bărbatului de 75 de ani a sunat la 112 şi a solicitat o ambulanţă cu medic, pentru că tatăl ei nu se simţea bine.

Avea probleme respiratorii şi o stare generală alterată. Deşi ar fi solicitat urgent o ambulanţă, maşina nu a venit decât după 30 de minute, însă fare medic, doar cu asistent.

Familia bătrânului acuza că asistenta nu a ascultat de problemele medicale ale omului, ci a decis că acesta trebuie dus la un spital de plămâni, pe când acesta avea, de fapt, şi patologie cardiacă.

La 24 de ore bătrânul a fost transportat la Spitalul de Boli infecţioase cu suspiciune de gripă, însă a murit în dimineaţa următoare din cauze necunoscute. Fiica pacientului susţine însă că tatăl ei a murit cu zile, din cauza neglijenţei medicilor.

Fiica bătrânului decedat susţine că atât personalul de la Ambulanţă, cât şi medicii din spital nu şi-au dat deloc interesul să-i salveze tatăl. Pentru acest motiv a cerut anchete la toate forurile medicale.

Ancheta Direcţiei de Sănătate Publică trebuie să arate motivul pentru care, deşi a fost cerută o ambulanţă cu medic pentru un pacient cardiac, a ajuns la solicitare doar o ambulanţă cu asistent. Apoi, trebuie aflat de ce bătrânul, cu grave probleme de sănătate, nu a fost dus la Unitatea de Primire Urgente a spitalului Sfântul Spirdidon.

Vor fi făcute cercetări şi la Spitalul de Pneumoftiziologie pentru că pacientul nu a fost verificat deloc din punct de vedere cardiologic. Şi medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase, unde a ajuns ulterior bărbatul, vor fi luaţi la întrebări. Omul a murit la câteva ore de când a fost transferat acolo.

Familia pacientului nu doreşte nici un fel de despăgubiri acum, însă cere tragerea la răspundere a medicilor şi asistenţilor care ar fi greşit.

Acuzaţii la adresa medicilor de la maternitatea
Acuzaţii la adresa medicilor de la maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi, după moartea unui nou-născut
VIDEO PROTVPLUS.RO
CSAT
O nouă ședință CSAT la Cotroceni. Bugetul României pe 2019 depinde de aceste discuții
Accident grav pe DN7, în judeţul Sibiu. A fost activat Planul Roşu
Cum au încercat elevii să se convingă că sunt vizitați de adevăratul Moș Crăciun
Mașină proiectată într-un gard din cauza unui alt șofer, în Dâmbovița
Mersul trenurilor, 19 decembrie. Întârzieri de până la 3 ore. Ce spune CFR
CCR dezbate sesizarea privind protocoalele încheiate de SRI şi Parchetul General
petarde
Un milion de petarde, găsite de poliţie în maşina unui timişorean
CCR dezbate sesizarea lui Dăncilă pe tema remanierii amânate de Iohannis
După cât timp a fost găsită mașina artistei Anca Pop, în Dunăre
Doi tineri au ajuns cu mașina în șanț, după o manevră greșită făcută de șofer
Microbuz lovit de tren pe calea ferată, în Arad. De ce nu era pusă bariera
Dosarul „Bombonica”, amânat din nou din motive medicale. Dragnea nu s-a prezentat