Cereți o a doua opinie! 60% dintre bucureșteni ar fi primit diagnostic și tratament greșite
Aţi primit un diagnostic dureros sau aveţi dubii privind boala de care suferiţi? Chiar dacă nu sunteţi medici, aţi putea afla cu surprindere că aveţi dreptate. Cereţi a doua opinie!
60% dintre cei care au participat la un studiu recent făcut în Bucureşti susţin că doctorii i-au indus în eroare şi le-au dat un tratament greşit. Este o exagerare, răspund cei vizaţi.
Bolnavii evită să vorbească despre asta, de teamă că medicul i-ar putea apoi respinge. Sunt însă mulţi, spun asociaţiile care luptă pentru drepturile lor. 60% dintre bucureşteni ar fi primit un diagnostic sau un tratament greşit care nu i-a ajutat, ci chiar i-a îmbolnăvit mai tare.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În România nu există cifre care să arate procentul concret de diagnosticări greşite, subiect dezbătut intens în toate celelalte ţări. De exemplu, în Statele Unite se estimează că 20% dintre cazuri sunt eronat diagnosticate, pacienţii primesc tratament inadecvat care poate duce inclusiv la moarte.
Conf. univ. dr. Radu Spătaru: ”În jur de 30% primiţi prin transfer au o lipsă de concordanţă a diagnosticului. Vorbim de situaţia în care vine un centru unde resursele sunt limitate şi vorbim de un diagnositc aproximativ.”
Adică, pacienţi transferaţi din ţară la spitalele din Capitală cu un diagnostic, însă după investigaţii s-a stabilit că aveau o altă problemă medicală. Aici, erorile sunt provocate fie de slaba pregătire a medicilor, fie de lipsa de echipamente.