Cadre medicale din toată țara amenință că nu vor mai administra vaccinuri anti-COVID, pentru că nu își primesc banii
În timp ce pe platformă se dau adevărate războaie, atmosfera este încordată în multe centre de vaccinare din ţară. Medicii, asistentele medicale şi registratorii care lucrează acolo acuză că nu au fost plătiţi.
În Piteşti, oamenii au anunţat că, din 1 aprilie, nu vor mai administra nici măcar o doză, dacă nu își primesc banii promiși de Minister.
Oferta ministerului Sănătăţii a fost tentantă pentru cei chemaţi să lucreze în centrele de vaccinare. Oamenii urmau să fie plătiţi cu oră: câte 100 de lei medicii, 50 de lei asistentele şi 25 de lei registratorii. Sumele sunt impozabile.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Alina Catană, medic de familie: "Suntem la centru din 18 ianuarie. Dacă nu o să fiu plătită deloc, evident că nu o să mai continui."
Cadrele medicale implicate în campania de vaccinare fac această activitate suplimentar, faţă de muncă în cabinete. Până acum nu au văzut niciun leu din banii promişi.
Mihaela Borțosu, asistent medical: "Lucrăm 6 ore pe zi, înainte sau după program, depinde pe ce tură suntem la cabinet, deci lucram, practic, extra cabinet."
Mariana Boșneag, preşedintele medicilor de familie Argeş: "După ce stai 7 ore într-un cabinet, te duci să mai lucrezi încă 6 ore. Sunt o serie de persoane care au zis că nu mai vor să vină în centru, dacă nu vor fi plătite. Să ştiţi că faci foarte greu rost de personal, şi de medic, şi de asistent, şi de registrator."
Situaţia este mai grea pentru registratorii medicali. Mulţi au fost recrutaţi din rândul şomerilor.
Banii ar trebui să vină de la Ministerul Sănătăţii şi să fie distribuiţi lucrătorilor prin intermediul primăriilor. Responsabilii din administraţia locală spun că au făcut demersurile necesare şi aşteaptă alocarea fondurilor.
Cristian Gentea, primar Piteşti: "În toată ţara este aceeaşi situaţie, nu numai la Piteşti."
Mihai-Ioan Mihăilescu, viceprimar Piteşti: "Am vorbit la cabinetul domnului ministru chiar mai devreme şi ni s-a promis că săptămâna viitoare vor primi banii toate municipiile."
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii promit că situaţia va fi rezolvată în viitorul apropiat, însă nu au putut da un termen exact.