Boală fungică extrem de contagioasă, transmisă prin contact intim. Avertismentul dur al specialiștilor
Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) anunță că au fost confirmate primele cazuri de tinea. Este vorba despre o infecție fungică la nivelul pielii care se răspândește prin contactul intim.
Două persoane au fost depistate cu această boală fungică extrem de contagioasă.
CDC a confirmat că pacientele, cu vârste de 28, respectiv 47 de ani, sunt din Statele Unite și suferă de această infecție.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Boala fungică este rezistentă la medicamente
Pacientele depistate cu această infecție au leziuni pe gât, fese, coapse și abdomen.
David Denning, profesor de boli infecțioase în domeniul sănătății globale la Universitatea din Manchester, a dezvăluit că infecția, care poate fi transmisă cu ușurință în școli și în familii, se răspândește în toate țările. De asemenea, tinea se transmite ușor prin contactul intim.
„Infecțiile fungice cutanate se transmit de la o persoană la alta în școli, case și prin contact intim. Această nouă ciupercă rezistentă la terbinafină este o nouă specie numită Trichophyton indotineae și a fost identificată pentru prima dată în India. Imensa diasporă indiană a văzut deja cum această ciupercă s-a răspândit în alte țări, inclusiv în Canada și Germania, iar acum în SUA", avertizează profesorul, conform Mirror.
Femeia în vârstă de 28 de ani spune că erupțiile au apărut pe corpul ei în vara anului 2021 și a solicitat asistență medicală în decembrie. Ea avea pe corp erupții solzoase de dimensiuni mari.
Un dermatolog a diagnosticat-o cu tinea și i-a prescris un tratament antifungic în ianuarie 2022, după ce a născut. Tratamentul nu a dat însă roade.
După alte patru săptămâni de tratamente cu itraconazol antifungic, femeia a scăpat în cele din urmă de erupția cutanată.
Pacienta nu călătorise în străinătate în ultima vreme. Medicii sunt de părere că infecția s-a răspândit local în SUA.
Între timp, o a doua femeie, în vârstă de 47 de ani, s-a confruntat cu erupții cutanate uriașe pe piele după ce a călătorit în Bangladesh. Ea a mers la medic la sfârșitul anului 2022 pentru că infecția fungică pe care o avea s-a extins.
Dermatologii i-au administrat în cele din urmă medicamente care au ajutat la ameliorarea erupției cutanate în proporție de 80%.
Potrivit CDC, familia femeii în vârstă de 47 de ani s-a confruntat, de asemenea, cu simptome care includeau erupții cutanate extinse și solzoase pe coapse și fese.
Tulpina de tegumente a fost testată de oficiali, care au confirmat că este vorba despre Trichophyton indotineae, care în prezent face ravagii în India și în Asia de Sud.