Momentul secret de la încoronarea regelui Charles al III-lea. Gestul intim al monarhului pe care nimeni nu îl va vedea
Cu o săptămâna înaintea încoronării lui Charles al III-lea, Palatul Buckingham a publicat noi fotografii portret ale regelui și reginei consoarte.
Sunt pregătite, de asemenea, toate elelementele simbolice care vor fi folosite la ceremonia încoronării de la abația regală Westminster.
Între timp soția moștenitorului tronului, prințesa de Wales, s-a întâlnit cu un hoț adorabil care nu a supărat pe nimeni.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
În albastru, în camera de oaspeți albastră de la Buckingham Palace. Așa au pozat, luna trecută, regele Charles al III-lea și regina consoartă Camilla pentru cele mai recente portrete oficiale. Fotograful, Hugo Burnard, este același care le-a făcut pozele la nuntă, în 2005.
Între timp, Regele Charles și regina consoartă au inspectat pânza cu broderii care va ascunde vederii partea considerată sacră de la încoronare - momentul când regele va fi uns cu ulei sfințit pe mâini, piept și pe frunte de către arhiepiscopul de Canterbury, liderul spiritual al Bisericii Anglicane.
Broderiile paravanului care va păstra taina momentului sacru sunt inspirate de o fereastră cu vitralii de la Capela Regală a Palatului Saint James.
Nick Gutfreund, lider de proiect Worshipful Company of Carpenters: „Și această fereastră a fost creată special pentru a marca Jubileul de Aur din 2002 (al Reginei Elisabeta a II-a). Copacul simbolizează colaborarea tuturor țărilor Commonwealth-ului și le aduce alături cu însemnele regale reprezentate la rădăcina arborelui”.
Piatra destinului a fost furată de regele englez Eduard I la sfârșitul veacului al 13-lea și a rămas timp de 700 de ani la Londra, fiind folosită la ceremoniile de urcare pe tron. În 1996 a fost înapoiată Scoției, dar există acordul să revină temporar la Westminster Abby pentru viitoarele ceremonii de încoronare.
Între timp, moștenitorul tronului și soția lui au vizitat un sat din Țara Galilor cu ocazia comemorării dezastrului care a lovit mica așezare în 1966.
Atunci, un potop de noroi a îngropat satul galez după ce o haldă de steril de la exploatarea minieră de acolo a fost luată de ape. 144 de oameni, inclusiv 116 copii au murit în cumplita tragedie.
Prințul și prințesa de Wales i-au salutat pe cei care au ieșit în stradă să-i vadă și au făcut selfie-uri. Vedeta a fost un bebeluș care i-a furat geanta prințesei.
Amuzată după acest moment, Catherine a mers mai departe. Ulterior i-a fost înapoiată geanta, după ce bebelușul a fost păcălit cu o jucărie la schimb.
Sursa: Pro TV
Etichete: incoronare, Regele Charles al III-lea al Marii Britanii,
Dată publicare:
29-04-2023 19:53