Aplicatie pentru rezidenti prin care pot fi monitorizate procedurile. Medicii vor completa mai putine hartii


Ultimul update: Vineri 28 Iulie 2017 07:26
Data publicarii: Marti 25 Iulie 2017 20:28
Categorie: Stiri Sanatate
aplicatie medici

Premiera in pregatirea medicilor rezidenti. Ei vor putea tine evidenta procedurilor pe care le invata chiar pe telefon. 

Doctorii trebuie sa noteze totul intr-o aplicatie - medEasy - iar doctorii care ii coordoneaza ii verifica si apoi confirma informatiile.

Pana acum rezidentii scriau pe foi sau in calculator toate aceste date, insa era greu sa fie monitorizati exact. Acum, coordonatorul primeste o notificare si confirma faptul ca rezidentul a facut sau a luat parte la diferite proceduri medicale.

„Avem formator pentru fiecare grup de rezidenti si trebuie sa stim daca rezidentul este pregatit bine cand ajunge la examen final, care este unul greu, rata de trecere nu depaseste 70% in prima incercare. Deci, aceasta aplicatie ne va ajuta sa vedem ca rezidentul a fost expus in timpul pregatirii sale la manevrele pe care trebuie sa le stie. Exista un barem pentru fiecare lucru pe care trebuie sa-l stie. De exemplu, cerem 40-50 de intubatii, sub anestezie, drenaj toracic - trebuie sa fie minim facute 10. Acestea toate o sa figureze ca un istoric, ca o foaie de parcurs a rezidentului pentru cel care-l examineaza sau care-i valideaza stagiile facute", a explicat Raed Arafat.

El a subliniat ca aplicatia este usor de folosit si de catre medicul rezident, si de catre coordonator, acesta putand sa-i transmita medicului rezident anumite mesaje.

Aplicatia are rolul de a scurta timpul pe care rezidentii il petrec completand hartii, timp care poate fi folosit in favoarea pacientilor.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO