Ajutor de la stat pentru femeile care au suferit o masectomie. Guvernul promite că va deconta testele genetice oncologice
Pacientele cu cancer mamar vor primi indemnizații lunare în urma mastectomiei, iar testele genetice oncologice si manșoanele compresive vor fi decontate de stat.
Este angajamentul luat de premierul Nicolae Ciucă în fața reprezentantelor pacientelor cu cancer de san, în cadrul unui eveniment organizat la Palatul Victoria.
La întâlnirea de lucru de la Guvern au participat și consilierul prezidențial pe probleme de sănătate publică, Diana Păun, secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Andrei Baciu, senatoarea Nicoleta Pauliuc și președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, adică cei care se vor asigura că soluțiile identificate vor fi implementate.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
În total, este vorba despre cinci măsuri ce vizează cele cinci cel mai presante probleme cu care pacientele cu cancer de sân spun că se confruntă în lupta pentru viață.
Indemnizație pentru femeile care au suferit o masectomie
Astfel, femeile care trec prin dureroasa procedură a mastectomiei vor primi o indemnizație lunară.
De asemenea, premierul Nicolae Ciucă le-a promis pacientelor că sprijinul financiar acordat de stat va fi mai puternic, fie că vorbim de dispozitive sau servicii medicale decontate de CNAS.
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății Andrei Baciu a vorbit despre importanța clarificării procedurilor în cazul ședințelor de psihoterapie la care bolnavii de cancer au acces gratuit.
O măsură de care pacienții au nevoie ca de aer, încă din momentul în care primesc acest diagnostic care se traduce prin o povară emoțională imensă.
În România, cancerul de sân este o problemă majoră de sănătate publică, în condițiile în care este cel mai frecvent cancer întâlnit la populația feminină și principala cauză de mortalitate prin cancer la femei.
Media anilor de viață pierduți prematur prin cancer de sân este de aproximativ 7 ani de viață la 1000 de femei adulte.