70% din apelurile date la 112 sunt false. Oameni inconstienti pun in pericol alertele reale

11-02-2013 19:33

Peste 12 milioane de oameni au tinut anul trecut inutil ocupate liniile 112, lasandu-i fara sprijin pe cei aflati intr-adevar in dificultate.

Cu alte cuvinte, aproape 70 la suta dintre apelurile de la serviciul unic de urgenta au fost false. Tocmai de aceea, oficialii ne roaga pe toti sa sunam la sistemul de urgenta doar atunci cand avem o problema reala si sa nu-i facem sa astepte pe cei care au nevoie intr-adevar de ajutor.

"112, ce urgenta aveti? Alo?! Alo?! M-auziti?!.... Au inchis? Da... nici nu au vorbit.
112, ce urgenta aveti? ... E acelasi...."

Acelasi individ care suna, eventual injura, apoi inchide. E greu de explicat ce este in mintea unora care fac asta. Ingrijorator este faptul ca, desi au trecut 8 ani de cand serviciul activeaza in Romania, 68% din apeluri nu au nicio legatura cu numarul unic de urgenta. Oameni inconstienti pun in pericol alertele reale.

Peste 10 mii de cetateni au fost sanctionati anul trecut, fiecare cu o mie de lei, pentru ca au sunat fara motiv la numarul unic de urgenta.

Unii sunt copii si au impresia ca fac un lucru amuzant. Ca sa inteleaga ce inseamna o alerta falsa, autoritatile le-au aratat astazi unde duce un asemenea apel.

Anul trecut, telefoanele 112 au sunat de aproape 19 milioane de ori.

Tags: 112, telefon, urgenta,


VIDEO PROTVPLUS.RO