"Freezing Rain", ploaia inghetata care a luat prin surprindere Capitala. Zeci de apeluri la 112

polei

Poleiul a oprit circulatia pe A2, intre Bucuresti si Drajna, in aceasta dimineata! Iar ploaia inghetata din Bucuresti si din Ilfov le-a creat soferilor si pietonilor numai probleme.

Circulatia pe Autostrada Bucuresti-Constanta a fost redeschisa la ora 10 si tot atunci a expirat si atentionarea de polei emisa de Administratia Nationala de Meteorologie pentru judetele Arges Dambovita si Prahova si drumurile nationale.

Acest fenomen de "freezing rain " spun meteorologii a avut loc pentru ca temperatura a crescut iar ploaia calda care a cazut pe solul rece a inghetat. In zilele urmatoare insa, meteorlogii spun ca vremea se va raci si precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare in special in partea de sud-est a tarii.

Dimineata soferii si-au gasit masinile in parcare parca lustruite cu o pojghita subtire de gheata. Si cum nu era de ajuns ca au mai pierdut timp sa le curete, cand au plecat de pe loc, din cauza poleiului care acoperea soseaua, au inceput sa patineze

La randul lor si pietonii au fost greu incercati de poleiul care transformase trotuarele in sloiuri periculoase. In vreme ce unii incercau sa isi mentina echilibrul, altii se sprijineau de garduri de teama sa nu alunece iar cativa au ales sa mearga cu orice risc...pe prima banda de circulatie

Citește și
ovule camera ascunsa
CAMERA ASCUNSA. Cat costa o viata in Romania. Sumele uriase de bani din traficul ilegal de ovule
Ce s-a întâmplat înainte ca Liam Payne să moară. A apărut înregistrarea audio a apelului de urgență: „Trimiteți pe cineva de urgență, pentru că…”

Multe persoane au ajuns astazi la urgenta dupa cazaturi pe gheata. De exemplu la Spitalul Floreasca, 12 pietoni au trecut pe la camera de garda iar Ambulanta a avut nenumarate solicitari

Medicii recomanda sa tinem cont de aceste schimbari ale vremii si sa ne incaltam adecvat.

TRAFICUL PE A2 DINSPRE BUCURESTI CATRE CONSTANTA, RELUAT DUPA O ORA

Centrul Infotrafic al Politiei Romane informeaza ca traficul rutier a fost reluat pe Autostrada A2 Bucuresti – Constanta, dupa ce circulatia pe A2 fusese blocata mai bine de o ora intre Capitala si Drajna din cauza poleiului.

TRAFICUL BLOCAT INTRE BUCURESTI SI DRAJNA, PE A2

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca din cauza poleiului traficul rutier a fost blocat pe Autostrada A2 Bucuresti – Constanta intre localitatile Bucuresti si Drajna.

Traficul rutier se desfasoara pe ruta DN Centura Bucuresti - DN3 – Branesti – Fundulea – Lehliu - Drajna.

DIRECTIA DE DRUMURI MEHEDINTI, AMENDATA PENTRU CA NU A INTERVENIT PENTRU INLATURAREA POLEIULUI

polei 2
Directia de Drumuri Mehedinti a CNADNR a fost amendata cu 7.000 de lei de Politia Rutiera, pentru lipsa de interventie privind inlaturarea poleiului de pe DN 6, unde vineri dimineata noua autovehicule au fost implicate intr-un accident rutier, trei persoane fiind ranite.

"Politia Rutiera a aplicat deja o amenda de 7 000 de lei in cazul Directiei Drumurilor Nationale. Prioritara este degajarea carosabilului, dupa care vom analiza situatia si vom vedea cine se face vinovat. Responsabilii de la Drumuri Nationale vor fi trasi la raspundere, dar mai intai trebuie sa deblocam situatia", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX prefectul de Mehedinti.

El a spus ca este luata in calcul demiterea conducerii Directiei de Drumuri Nationale.

Prefectul a mai spus ca doi dintre cei trei raniti in accidentul de pe DN 6 si care au fost transportati cu ambulantele la Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin au parasit unitatea dupa ce au primit ingrijiri medicale, cel de-al treilea ramanand sub supravegherea medicilor.

La ora transmiterii acestei stiri, circulatia rutiera pe DN 6 este in continuare blocata, la locul accidentului aflandu-se o macara care intervine pentru scoaterea autotrenurilor de pe carosabil.

Potrivit politistilor, interventia este dificila din cauza faptului ca autovehiculele au blocat complet soseaua si sunt greu de tractat in afara partii carosabile, unde sunt santuri de o parte si de celalata.

De asemenea, la fata locului au fost chemati reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare Mehedinti, care urmeaza sa ia masuri pentru ridicarea a zece animale care se aflau in primul TIR rasturnat si care au murit. Celelalte animale aflate in autotren au supravietuit accidentului si au fost eliberate pe camp.

Traficul rutier este blocat, vineri dimineata, pe Drumul National 6, in judetul Mehedinti, in urma unui accident in care au fost implicate noua autovehicule si care s-a produs din cauza poleiului, trei persoane fiind ranite.

Accidentul s-a produs in jurul orei 5.30 in comuna Tamna, satul Fata Cremenii.

Potrivit sefului Politiei Rutiere Mehedinti, comisar Gabriel Lica, initial un tir incarcat cu bovine a derapat si s-a rasturnat, apoi alte cinci autotrenuri si trei autoturisme nu au putut frana si s-au ciocnit.

In urma accidentului, trei persoane au fost ranite si transportate la Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin, medicii spunand ca sunt in stare stabila.

Sursa citata a mai spus ca principala cauza a accidentului este poleiul, acuzand Compania de Drumuri Nationale ca pana la producerea accidentului nu a intervenit cu niciun utilaj pentru a imprastia material antiderapant pe sosea.

Seful Politiei Rutiere Mehedinti mai spunea ca din acest motiv administratorul drumului va fi amendat de catre politie si va fi mentionat in procesul-verbal de constatare a accidentului ca fiind responsabil pentru ranirea celor trei persoane.

Directorul Directiei Drumuri Nationale Mehedinti din CNADNR, Cornel Folescu, care a venit la fata locului dupa producerea accidentului, s-a aratat deranjat de intrebarile jurnalistilor privind lipsa de interventie a drumarilor. El a refuzat sa raspunda de ce nu s-a intervenit, sustinand ca traficul este blocat din cauza cercetarilor Politiei si ca va fi reluat atunci cand Politia va incheia ancheta la fata locului.

Vineri dimineata, pe toate drumurile din judetul Mehedinti se circula cu dificultate din cauza poleiului.
 

AVERTIZAREA METEO PENTRU POLEI PE A1, A2 SI A3 A EXPIRAT

polei 3
De asemenea, meteorologii au emis o anetntionare de polei valabila intre orele 6.00 si 9.00, pe arii relativ extinse in judetele Dolj, Olt, Valcea si Gorj (inculsiv municipiile Craiova, Slatina, Rm. Valcea si Tg. Jiu), izolat in judetul Mehedinti, iar intre orele 5.30 si 9.00, pe arii extinse in judetele Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Ilfov si municipiul Bucuresti, inclusiv autostrada A2 si drumurile nationale aferente.

Pe de alta parte, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane ii sfatuieste pe conducatorii auto care se deplaseaza pe Autostrada A2 Bucuresti – Constanta sa manifeste prudenta sporita la volan si sa reduca viteza, intrucat pe aceasta artera se semnaleaza portiuni acoperite cu polei.

De asemenea, precizeaza Infotrafic, fenomenul este intalnit si pe numeroase artere din judetele Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ilfov, Ialomita, Gorj si pe raza municipiului Bucuresti.

"Intrucat aparitia poleiului afecteaza intotdeauna buna desfasurare a circulatiei rutiere, ii atentionam pe soferi cu privire la pericolul pe care acesta il reprezinta pentru trafic. Conducatorii auto trebuie sa ruleze cu viteza redusa si sa-si sporeasca prudenta pe toata durata deplasarii, dar mai ales la iesirile din tronsoanele impadurite si sate, la intrarile si iesirile de pe poduri sau la incrucisarile cu autovehiculele cu gabarit mare", spune sursa citata.

Articol recomandat de sport.ro
Ungurii au reacționat după ce România a obținut o nouă victorie în Nations League
Ungurii au reacționat după ce România a obținut o nouă victorie în Nations League
Citește și...
Tanar de 18 ani acuzat ca a lovit intentionat cu masina o fata. Victima nu i-a acceptat avansurile
Tanar de 18 ani acuzat ca a lovit intentionat cu masina o fata. Victima nu i-a acceptat avansurile

Un tanar de 18 ani, din Craiova, a fost arestat, miercuri, pentru tentativa de omor calificat, fiind acuzat ca a lovit intentionat cu masina o fata de 19 ani, dupa ce cei doi s-au certat in trafic in timp ce tanara traversa strada.

CAMERA ASCUNSA. Cat costa o viata in Romania. Sumele uriase de bani din traficul ilegal de ovule
CAMERA ASCUNSA. Cat costa o viata in Romania. Sumele uriase de bani din traficul ilegal de ovule

Scandalul traficului international de ovule, in care a fost implicata clinica Sabyc din Bucuresti, nu pare sa-i fi speriat, pe cei care lucreaza in domeniu.

Seful unei sectii rurale de Politie din Bihor, anchetat pentru trafic de influenta de procurorii DNA
Seful unei sectii rurale de Politie din Bihor, anchetat pentru trafic de influenta de procurorii DNA

 Seful Sectiei 9 Politie Rurala Ciumeghiu din judetul Bihor a fost retinut astazi pentru 24 de ore, sub acuzatia de trafic de influenta.

Recomandări
Noul șef al NATO, mesaj pentru Putin după ce Zelenski și-a prezentat „planul de victorie”. Ce spune despre aderarea Ucrainei
Noul șef al NATO, mesaj pentru Putin după ce Zelenski și-a prezentat „planul de victorie”. Ce spune despre aderarea Ucrainei

Președintele Ucrainei, și-a susținut planul pentru victorie, la Bruxelles. Iar Washington-ul , a anunţat un nou ajutor militar consistent, pentru Ucraina, de 425 de milioane de dolari.

O „țintă aeriană” a pătruns 14 kilometri în România. Avioane F-16 și F-18, ridicate în aer. A fost emis mesaj RO-Alert
O „țintă aeriană” a pătruns 14 kilometri în România. Avioane F-16 și F-18, ridicate în aer. A fost emis mesaj RO-Alert

MApN a anunțat, joi, că, în jurul orei 17:00, sistemul de supraveghere radar al Armatei Române a indicat o ţintă aeriană de mici dimensiuni într-o zonă în largul Mării Negre, la aproximativ 150 km est de localitatea Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa.

Averile „prezidențiabililor” - Lista caselor și conturilor cu bani. Cine este cel mai bogat candidat la Cotroceni
Averile „prezidențiabililor” - Lista caselor și conturilor cu bani. Cine este cel mai bogat candidat la Cotroceni

Avem candidați la prezidențiale care au mai multe case, mașini, precum și sume impresionante în conturi, dar și candidați, care trăiesc doar din salariu și au credite.