Visul suspendat devine realitate? 800 mil euro costa autostrada lui Oprescu

Sorin Oprescu

Autostrada suspendata exista deocamdata doar pe hartie, desi au trecut aproape trei ani de la anuntarea ei. Dupa vizita in China, primarul Oprescu spune ca a gasit investitori pentru proiect.

Romania Libera: Cu o lungime de 52 kilometri, drumul expres, dupa cum l-a botezat primarul Capitalei, Sorin Oprescu, ar urma sa porneasca din partea de nord a orasului, in zona Petricani-Chitila, si sa ajunga la intersectia cu Autostrada Bucuresti-Pitesti. Drumul ar urma sa treaca prin zona Doamna Ghica, sa ajunga spre sudul orasului, pe Soseaua Giurgiului, dupa care va merge paralel cu Soseaua Progresului, pana spre zona Garii de Nord, apoi pe Valea Cascadelor, inainte de a iesi din Bucuresti. Planurile ar putea suferi insa modificari, in functie de discutiile cu constructorii pe care Oprescu i-a gasit la Beijing. Valoarea investitiei este estimata la aproape 800 milioane de euro. Proiectul autostrazii suspendate a fost mentionat pentru prima data de Sorin Oprescu in campania electorala pen-tru postul de primar al Bucurestiului, in 2008. De atunci nu s-a facut insa nimic concret, fie din lipsa de fonduri, fie pentru ca alte proiecte au fost considerate mai importante.

Gandul: CINE VREA SA CONSTRUIASCA UN DISNEYLAND IN BUCURESTI DE 140 MILIOANE DE EURO Primul mare parc de distractii din Romania urmeaza sa se construiasca in partea de vest a Bucurestiului, pe o suprafata de 26 de hectare, in apropierea soselei de centura a Capitalei. Investitia pentru Bucharest World of Adventures Park este estimata la aproape 140 de milioane de euro, iar ridicarea ei se va intinde pe durata a trei ani, potrivit proiectului prezentat de Impact Developer&Contractor, cu prilejul forumului arab-roman care a avut loc zilele trecute la Bucuresti. Principalele atractii ale parcului vor fi doua montagnes russes, un turn unde vizitatorii vor putea experimenta caderea libera, un planetarium si studiouri de simulare spatiala. La acestea se vor adauga un parc acvatic, atractii acvatice pentru sezonul cald, alaturi de multe alte oportunitati de distractii.

Jurnalul National: Manastirea de sub asfalt Fostul parculet din fata Universitatii, loc caruia pana de curand ii spuneam „La coada calului”, a inceput sa se­me­ne din ce in ce mai mult cu un Pom­pei autohton. Mai intai, la sfarsitul anului trecut, acolo a fost descop­­e­rita o necropola medievala, un cimitir vechi de cateva sute de ani, in care-si dormeau somnul de veci aproape 100 de locuitori ai Bucu­res­tiului de altadata. De curand, din pamantul ravasit al santierului vii­toarei parcari, arheologii au inceput sa aduca la lumina zilei vestigiile Manastirii „Sfantul Sava”, vechi lacas monahic, deosebit de important pentru istoria Capitalei. Ce este acum acolo? Utilaje si muncitori, care au savarsit deja faza muncii brute de decopertare a asfaltului modern. Imediat dupa ce nivelul contemporan, cel de sub picioarele noastre, a ramas in urma, „aventura” a fost preluata de uneltele fine ale ar­heologilor. Cum arata „Pompeiul” din fata Universitatii? Ca un labirint de transee, unele adanci de cativa metri, care coboara pana la radacina unor ziduri groase din caramida. Zi­duri care pastreaza si acum urmele unor bolti si firide vechi, construite solid, ca sa reziste zeci si sute de ani. Ghid prin acest labirint vechi de seco­le ne-a fost tanarul cercetator Andrei Magureanu, de la Institutul de Arheo­logie „Vasile Parvan”.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Doar seicii sauditi mai pot tine sub control preturile din Romania
Doar seicii sauditi mai pot tine sub control preturile din Romania

Preturile carburantilor incep sa-si faca simtite efectele in economie, iar guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, spera ca Arabia Saudita sa-si mareasca productia de petrol, pentru ca Romania sa se poata incadra in tinta de inflatie.

Un investitor vrea sa faca din Valea Prahovei o
Un investitor vrea sa faca din Valea Prahovei o "mica Austrie"

Plecand de la constatarea ca romanii cheltuiesc anual 60 de milioane de euro pentru a-si face vacantele in Austria, Kurt Neuschitzer spune ca le va aduce romanilor Austria in Bucegi, cu ceea ce are ea mai bun: servicii de cinci stele si "entertainment".

Atentie, se inchid usile. Urmeaza 69 de statii noi. In 2020
Atentie, se inchid usile. Urmeaza 69 de statii noi. In 2020

Bucurestenii se vor putea bucura in anul 2020 de o retea de metrou mult mai completa, urmand a fi construite alte trei magistrale, insumand peste 69 de statii noi.

Recomandări
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție

Începe o săptămână de foc pentru partidele pro-europene care negociază formarea noului Guvern. Liderii PSD, PNL, USR și UDMR se vor reuni pentru a discuta despre programul comun de guvernare, pe baza datelor din buget.

Horațiu Potra, adus la sediul IGPR pentru percheziții informatice. Fostul membru al Legiunii Străine, neînsoțit de avocat
Horațiu Potra, adus la sediul IGPR pentru percheziții informatice. Fostul membru al Legiunii Străine, neînsoțit de avocat

Horațiu Potra a revenit, luni dimineață, la sediul Inspectoratului General al Poliției. Fostul membru al Legiunii Străine asistă și de această dată la percheziții informatice care îl vizează personal.

Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989
Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989

Ziua de 16 decembrie 1989 a rămas în istorie ca reprezentând începutul sfârşitului pentru regimul condus de Nicolae Ceauşescu.