Atentie, se inchid usile. Urmeaza 69 de statii noi. In 2020

metrou

Bucurestenii se vor putea bucura in anul 2020 de o retea de metrou mult mai completa, urmand a fi construite alte trei magistrale, insumand peste 69 de statii noi.

Jurnalul National: Printre fericitii care vor avea la dispozitie una dintre cele mai folosite mijloace de transport in comun se afla si locuitorii cartierului Drumul Taberei, zona defavorizata in 1975 de fostul dictator Nicolae Ceausescu, pe motiv ca acest cartier fusese "trasat" si ridicat de Gheorghiu Dej. Desi in anul 1975 proiectul prevedea construirea unei linii de metrou lucrarea a intrat in proiectare in 1989, urmand sa fie terminata in 1992. Dar vremurile s-au schimbat. "In aceasta primavara vor in­ce­pe lucrarile la linia de metrou denumita L 5 Drumul Taberei, de la Raul Doamnei pana in Pantelimon (foto – linia rosie). Intr-o prima faza se vor efectua lucrari la structura statiilor si a tunelelor de metrou pe tronsonul Drumul Taberei – Eroilor. Finantarea este asigurata aici dintr-un credit BEI. Estimam ca acest tronson va fi dat in folosinta cu calatori in 2014-2015. Iar constructia celor trei linii noi ar putea fi terminata in anul 2020 daca finantarea este ritmica, locuitorii rabdatori si constructorii seriosi", ne-a declarat directorul general al Metrorex SA, Gheorghe Udriste.

Evenimentul Zilei: BILANTUL UNUI DEZASTRU: Cine a secat granarul Europei Construit in perioada comunista, singurul sistem care nu doar ca i-ar fi putut ajuta pe tarani sa-si ude culturile, dar ar fi putut fi utilizat si la desecarea unor terenuri acum inundate este falimentar din cauza deciziilor proaste luate de guvernele din perioada 2000-2010. Aceasta este concluzia unui raport al Curtii de Conturi a Romaniei (CCR), finalizat in decembrie anul trecut si destinat institutiilor responsabile: parlamentului - unde o ancheta pe aceasta tema a trenat luni bune -, guvernului, Ministerului Agriculturii, Agentiei Domeniilor Statului, Societatii Nationale Imbunatatiri Funciare (SNIF) si Agentiei Nationale pentru Imbunatatiri Funciare.

Gandul: Cum a facut un roman 470.000 de euro furand parole, coduri de acces si alte date informatice Un barbat din judetul Salaj a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT Cluj pentru infractiuni informatice de tip phishing, acesta beneficiind din comiterea infractiunilor de peste 470.000 de dolari, iar alte doua persoane vor fi judecate pentru favorizarea infractorului in acest caz. Adrian Rosu a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT Cluj pentru detinere fara drept de programe informatice, coduri de acces, parole sau date informatice, iar Lorincz Zsolt si Adela Aurora Hosu pentru favorizarea infractorului.

Adevarul: Miliardarii Forbes „voteaza“ pentru modificarea Codului Muncii  Antreprenorii din Romania au raspuns la unison ca sunt de acord cu varianta Codului Muncii pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament. Oamenii de afaceri prezenti in topul „Forbes 500 Miliardari" sunt de parere ca actualul Cod al Muncii este mult prea restrictiv, iar noua lege este bine-venita, intrucat, subliniaza ei, vine in sprijinul activitatii economice. Ovidiu Tender crede ca noile reglementari vor avantaja atat companiile, cat si angajatii, care isi vor gasi mai usor de munca. "Noul Cod al Muncii ii avantajeaza pe angajatii harnici, productivi si onesti si ii penalizeaza pe cei lenesi si ineficienti", spune omul de afaceri. Antreprenorul subliniaza, totodata, importanta modificarii prevederilor legate de contractele de munca, in contextul in care majoritatea angajatorilor, spune el, s-au plans, de-a lungul anilor, de o rigiditate excesiva la acest capitol.

Citește și
Guvernul Boc
Codul Muncii. Cine sunt patronatele si pe cine reprezinta
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Romania Libera: Coco se pregateste de noi atacuri Crina Coco Popescu, vedeta de 16 ani a alpinismului romanesc, s-a intors de numai doua saptamani dintr-o expeditie in Antarctica si America de Sud si deja se gandeste sa plece din nou. Nascuta la Rasnov in 1994, Crina Coco Popescu a inceput sa urce pe munte, impreuna cu tatal ei, din 2003. La 10 ani deja se „plimba" prin Alpi, pe Dente del Giante, pana la 4000 metri. Au urmat apoi Olimp, Ararat si Mont Blanc, iar in 2006 a fost in Nepal, in tabara de baza a Everestului, la Kalapatar. A mers apoi pe varful Kazbek, in Caucaz, Damavand si Alam Kuh in Iran. La sfarsitul lui 2008 a cucerit cel mai inalt vulcan din lume, Ojos de Salado din Atacama, iar lista „cuceririlor" sale este lunga. La inceputul acestui an a revenit din cea mai recenta aventura, o expeditie in Antarctica si America de Sud, unde a escaladat cel mai inalt varf, Vinson (4.897 m), si cel mai inalt vulcan, Sidley (4.181 m), aflate la 1.000 de kilometri distanta unul de celalalt. A fost prima expeditie la care a participat fara tatal sau, iar la revenirea in tara a recunoscut ca i-a fost tare dor de familie.

Ziarul Financiar: RCS&RDS a facut rost de la banci de 368 mil. dolari RCS&RDS, operatorul telecom controlat de omul de afaceri din Oradea Zoltan Teszari, a reusit sa obtina de la un grup de banci doua imprumuturi in valoare cumulata de 368 de milioane de dolari (206 mil. dolari si 125 mil. euro), pentru a-si plati o parte din datoriile anterioare si pentru a avea bani de investitii. RCS, cel mai agresiv jucator de pe piata telecom, cu afaceri anuale de peste 700 mil. dolari, avea neaparata nevoie de aceste imprumuturi pentru a merge inainte. Un grup de banci format din ING, UniCredit, Raiffeisen, RBS, BRD - SocGen, Fortis a contribuit la sindicalizarile realizate de RCS. Compania, care are acum circa noua milioane de clienti care platesc pentru cablu si satelit TV, internet, telefonie fixa si mobila, este puternic indatorata si are nevoie tot timpul de finantarea bancilor. Teszari a por­nit acum mai bine de 15 ani de la un chisc de inghetata si a ajuns acum sa controleze un grup telecom cu operatiuni in Romania, Ungaria, Serbia, Italia, Spania, ce valoreaza peste un miliard de dolari.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Un roman se afla in spatele minei de diamante din Sierra Leone
Un roman se afla in spatele minei de diamante din Sierra Leone

Gheorghe Dobra, directorul general al Alro Slatina, companie care detine in Sierra Leone mai multe mine de bauxita, a reprodus, intr-o conferinta de presa, zvonul ca un roman detine o mina de diamante in statul african.

Codul Muncii. Cine sunt patronatele si pe cine reprezinta
Codul Muncii. Cine sunt patronatele si pe cine reprezinta

Cateva zeci de federatii patronale pretind ca reprezinta companiile romanesti in relatia cu sindicatele si cu statul, insa cei mai multi patroni nu stiu exact cine si cum negociaza in numele lor.

Romania ramane fara
Romania ramane fara "regii asfaltului"? Normele internationale ii alunga

Specializati in licitatii pe care le castigau la preturi de dumping pentru ca ulterior sa aduca lucrarile la adevarata lor valoare, regii asfaltului din Romania nu s-au prezentat la licitatii pentru patru tronsoane de autostrada de pe Coridorul IV.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.