Sub pamant S.R.L. Familia care locuieste intr-un bordei sapat in pamant, chiar in centrul Capitalei
De mai bine de sapte ani, o familie cu trei copii locuieste intr-un beci. Nu au apa calda, nici caldura, iar becul tras intr-un hol mic e folosit rar, atunci cand copiii isi fac temele, "ca sa nu consume mult", dupa cum ne spune mama lor.
Jurnalul National: Au zis bogdaproste cand proprietarul unui imobil din "Stefan cel Mare" i-a lasat sa se adaposteasca in beciul rece, plin de igrasie, colcaind de soareci. Pe atunci, mama tinea in brate un copil de 1 an si ceva si un altul de 3. Cel mare abia intrase in clasa I. "Suntem cinci frati la parinti. Am avut un apartament, dar l-am vandut, si fiecare s-a ales cu 110 milioane de lei. Ca sa putem sta in beci, sotul meu a dat 60 de milioane de lei proprietarului. Familia barbatului nici nu vrea sa auda de noi. Au zis ca daca aveam doar un copil, poate ne luau la ei, dar cu 3...", povesteste femeia de doar 31 de ani, si ochii i se inrosesc de lacrimi. Si acum tine minte cum a trebuit sa racaie peretii de mucegai, sa ii dea cu smoala, sa toarne ciment si apoi sa arunce si o mana de culoare, ca sa inveseleasca putin atmosfera inghetata si urat mirositoare din beci.
Ziarul Financiar: Zece pentru Bucuresti: proiectele care apropie orasul de statutul de capitala europeana Zece obiective cu o valoare a investitiei de circa 1,2 miliarde de euro si cu termen de finalizare in perioada 2008-2014 contribuie la schimbarea imaginii Bucurestiului, al saselea oras din Europa in functie de numarul de locuitori, arata o analiza a Ziarului Financiar. Traiul zilnic intr-un oras mare poate provoca numeroase inconveniente, pornind de la timpul pierdut in trafic, zgomotul sau praful, dar acestea pot fi compensate intr-o oarecare masura de posibilitatea de a vedea o piesa de teatru noua in fiecare saptamana, a avea acces la arhiva de 12 milioane de volume a Bibliotecii Nationale sau de a viziona un meci de fotbal important direct pe stadion. Iar cand aceste activitati au loc intr-un Teatru National renovat din temelii (din 2013), intr-o biblioteca noua de peste 100.000 de metri patrati, in care sunt si sali de expozitii, cafenele si restaurante (din toamna acestui an) sau pe un stadion standard "Elite" de 55.000 de locuri (de saptamana viitoare), viata intr-un oras cu doua milioane de locuitori devine mai interesanta. Pentru iesirile la cumparaturi, mallurile construite in oras, dintre care se distinge proiectul Cotroceni Park, o investitie de 300 de milioane de euro, ofera suficiente alternative, in timp ce pub-urile si restaurantele de pe langa Lipscani sunt o varianta pentru serile lungi de vara.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Romania Libera: Basescu le bate obrazul regilor asfaltului Presedintele Traian Basescu a ajuns la aceeasi concluzie ca si Romania Libera dupa o vizita pe santierul autostrazii Bucuresti-Ploiesti: termenul de finalizare 31 decembrie este “misiune imposibila”. Constructorii Euroconstruct Trading 98, Pa&Co si Spedition UMB, detinute de asa-numitii “regi ai asfaltului”, au obtinut contractul pentru construirea autostrazii in 2006. “Ei toti sunt obligati fata de mine pentru ca eu am vrut ca si firmele romanesti sa isi creeze istoric de autostrada, sa poata participa la o licitatie, sa nu mai lucreze numai in subantrepriza la firmele straine”, a spus Basescu. Dan Besciu, Costel Casuneanu si Dorinel Umbrarescu au castigat contractul de construire a celor 43 km de autostrada dintre Moara Vlasiei si Ploiesti in 2006 la doar cateva saptamani de la instalarea fostului ministru Radu Berceanu la carma Transporturilor. "Dati o sansa constructorilor romani" i-a cerut atunci Basescu lui Berceanu. Prevederi referitoare la calificarea firmelor din caietul de sarcini al licitatiei au fost la acel moment modificate, astfel incat regii asfaltului sa poata ,ar acestia chiar au si castigat contractul cu un pret minim pe care au avut grija ulterior sa il umfle.