De ce se tem americanii de cifra 66.414 si ce semnificatie are aceasta

Numere

In luna iulie a acestui an, companiile ameriacane au concediat cu 60,3% (circa 66.414 de concedieri) mai multi oameni decat in luna anterioara, arata un raport al firmei de consultanta Challenger, Gray & Christmas

Capital: 3. Borders: - 10.700 de concedieri Borders a anuntat ca va inchide cele 400 de magazine proprii si va concedia 10.700 de angajati. Astfel, cel mai mare vanzator de carti din SUA s-a declarat in faliment.

2. Merck & Co: - 13.000 de concedieri La doi ani de la achizitia rivalului Schering - Plough, Merck a anuntat pentru vara aceasta un plan de taiere a costurilor operationale prin eliminarea a 13% din personal pana in anul 2015. Aproximativ 40% dintre angajatii concediati vor proveni din SUA, dar compania va angaja noi oameni pentru pietele din Brazilia si China.

1. HSBC: - 25.000 de concedieri HSBC Holding a inchis deja filialele din Polonia si Rusia si a vandut 195 de unitati bancare, majoritatea situate in New York. Compania doreste sa economiseasca alte 3,5 milioane de dolari prin concedierea a 5.000 de angajati, dar isi propune ca pe viitor, numarul celor concediati sa creasca la 25.000.

Romania Libera: Topul companiilor de stat care au concediat cei mai multi angajati CFR Marfa este compania din care au fost concediati cei mai multi angajati in ultimii cinci ani, relateaza Econtext. Din 2006 si pana la finele anului trecut au fost disponibilizati 7.566 de muncitori din cadrul companiei CFR Marfa, adica aproximativ 35% din personalul companiei. Dupa CFR Marfa, Romsilva, CFR Calatori si Oltchim sunt companiile de stat care au dat afara cei mai multi angajati. Econtext a analizat evolutia numarului de angajati din cele mai importante 20 de companii de stat din Romania. Din cele 20 de companii, doar in 11 au avut loc disponibilizari. In noua din aceste societati de stat, numarul salariatilor a crescut in cei cinci ani. La Termoelectrica, Posta Romana si Romgaz au avut loc sute de angajari. Termoelectrica are 432 de angajati in plus.

Citește și
Elodia Ghinescu
"Elodiul" lui Cioaca, la final. Povestea ce a tinut Romania cu sufletul la gura se incheie in mister
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Ziarul Financiar: Cei mai mari 50 de angajatori: -46.000 de joburi in doi ani Automobile Dacia si Kaufland sunt singurele companii din topul celor mai mari zece angajatori din economie care au continuat sa faca recrutari in criza, in timp ce restul - majoritatea companii de stat - au facut sute sau chiar mii de concedieri in perioada 2008- 2010. Posta Romana ramane cel mai mare angajator din economie, cu aproape 35.000 de angajati, urmata de austriecii de la OMV Petrom (cu 25.000 de angajati), ambele companii fiind in procese ample de restructurare. "Numarul foarte mare de angajati incepe sa devina o problema numai atunci cand productivitatea acestora este scazuta. Statul a dirijiat atat de mult timp companiile de stat fara a tine cont de productivitatea angajatilor, astfel incat structurile au devenit suprapopulate", crede Adrian Lupulescu, un executiv cu o experienta de peste 15 ani in domeniul resurselor umane. Cele mai mari 50 de companii in func­tie de numarul de angajati au renuntat la aproape 46.500 de angajati din 2008 pana in 2010, perioada in care au creat numai 12.500 de joburi.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
"CV" incarcat la 7 ani: elev cu diploma de merit ziua si sot cu nevasta din vecini, seara

Nuntile cu tanci sunt tinute la secret de tiganii cu stare. Scuza pentru chefurile la care-si imbraca copiii in ginerica si mireasa: "Facem si noi un gratar, ca romanii".

"Elodiul" lui Cioaca, la final. Povestea ce a tinut Romania cu sufletul la gura se incheie in mister

Avocata Elodia Ghinescu, disparuta fara urma in noaptea de 29 spre 30 august 2007, va putea fi declarata moarta, pe cale judecatoreasca, incepand de astazi.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.