GALERIE FOTO TULBURATOARE. Drame insuportabile chiar si pentru fotografi. Care dintre ei s-a sinucis

Ultima actualizare: 07-11-2012 00:07
Moartea castiga lupta cu viata

Se spune ca o imagine face mai mult decat 1.000 de cuvinte. Si asa este. Esenta caracterului omenirii a fost surprins in cateva fotografii care demonstreaza ce se afla in adancul nostru: dorinta de razbunare, razboaie, foamete, rasism.

Top Strange: Lumea pare impartita in doua mari categorii: un loc unde oamenii inca mai pot visa cu ochii deschisi, unde fericirea este palpabila, unde in aer pluteste miros de pace, si un loc unde din pamant rasar numai spini, unde razbunarea este un mod de viata, unde armele omoara inocenta si unde viata nu mai merita traita.

Cele mai tulburatoare fotografii din lume ascund povesti la fel de socante, si din pacate nu au fost trucate in Photohop.

Abu Ghraib

In spatele zidurilor de la Abu Ghraib din Irak, americanii au comis atrocitati greu de imaginat impotriva soldatilor irakieni prizonieri: abuzuri sexuale, violente fizice, violuri si chiar crime au iesit la iveala, aducand o pata neagra in portofoliul armatei americane.

Bhopal India – Scurgerea de Izocianat de metil

Mai mult de 40 de tone de izocinat de metil s-a scurs de la o fabrica de pesticide din Bhopal, India. 20.000 de oameni au murit atunci, accidentul fiind considerat cel mai mare dezastru chimic.

Dupa aceasta scurgere, craniile pe care le puteti vedea in fotografia de mai sus au fost studiate in laborator pentru a verifica ce efecte a avut metilul asupra creierului.

Biafra

Cand Igobo, o provincie din estul Nigeriei si-a declarat independenta, tara-mama a blocat toate fondurile catre Biafra. In trei ani de razboi, mai mult de un milion de oameni si-au pierdut viata, in mare parte din cauza foametei. Din cauza lipsei proteinelor, copiii s-au imbolnavit de "kwashiorkor" - o boala care duce la pierderea muschilor si dezvoltarea anormala a abdomenului.

Copil ingropat de viu

Aceasta fotografie este dovada celui mai mare dezastru industrial cauzat de multinationala americana Union Carbide.

Nilgunyalcin: vultur vs copil

Foametea a facut mai multe victime decat toate razboaiele din lume. O imagine socanta care prezinta realitatea a fost facuta in Sudan. Un copil, mai mult mort decat viu din cauza inanitiei, este urmarit de un vultur care si-l dorea ca hrana.

Nimeni nu stie ce s-a intamplat cu acel copil, insa fotograful Kevin Carter, care a primit premiul Pulitzer pentru aceasta poza, s-a sinucis la trei luni dupa ce a facut-o.

Tata si fiu in fata mortii

In imaginea de mai sus este Muhammad al-Durrah in varsta de 12 ani. El a fost impuscat mortal in timpul conflictelor din Fasia Gaza. Imaginile au fost filmate de un cameraman al televiziunii France2

Moartea castiga lupta cu viata

Mike Wells, un fotograf britanic a surprins aceasta fotografie in Uganda. Un misionar tine in palma sa mana unui copil care este la un pas de moarte din cauza foametei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO