Ministerele in care nu e criza. Topul celor mai mari salarii de functionar

Bani

Afacerile externe, justitia si dezvoltarea regionala sunt cele mai banoase domenii pentru salariatii din ministere. Angajatii Ministerului Afacerilor Externe (MAE) au cele mai mari salarii din Guvernul Romaniei, potrivit informatiilor MFP.

Evenimentul Zilei: Ei au primit, in ianuarie, lefuri medii nete de 7.892 lei si sunt urmati de cei ai Ministerului Justitiei (MJ), care au incasat salarii medii aproape de doua ori mai mici, de 4.612 lei. Pe locul al treilea se regasesc salariatii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), care au primit, in medie, un salariu net de 4.193 lei. Functionarii Finantelor se situeaza pe al patrulea loc in topul celor mai mari salarii din ministere, cu 3.524 lei pe luna, potrivit datelor oficiale. Acestia sunt urmati de angajatii Internelor, care au salarii sub 3.000 lei/luna, de 2.733 lei, in luna ianuarie. La polul opus, cele mai mici salarii medii nete din guvern le-a avut, in ianuarie, personalul Ministerului Mediului si Padurilor (MMP), de 1.781 lei. La mai putin de 2.000 de lei lunar se cifreaza si salariile angajatilor ministerelor Culturii (1.843 lei), Educatiei (1.851 lei) si Sanatatii (1.897 lei), arata datele furnizate de MFP. Reprezentantii Finantelor precizeaza ca salariile ministerelor Finantelor, Sanatatii si Muncii cuprind si stimulentele acordate angajatilor. Aceste plati reprezinta o parte importanta a venitului lunar al angajatilor. Anul trecut, salariatii din Finante au declansat proteste la sediul ministerului dupa ce nu si-au mai primit stimulentele, primind salarii, in unele cazuri, de numai 500 de lei.

Romania Libera: Cine este turcul care a vandut Romaniei 200 de milioane de flori A fost istet si s-a imbogatit din florile oferite romancelor. Numele lui e Mehmet Songur, locuieste in Antalya si a stiut sa profite de faptul ca Romania importa anual cel putin 175 de milioane de flori, buna parte dintre acestea provenind din Turcia, in timp ce productia interna reprezinta mai putin de un sfert din consumul total. In urma cu doua saptamani, RL a facut o incursiune in agricultura turca, cea care reprezinta in acest moment principalul furnizor de produse horticole al Romaniei. Cu aceasta ocazie l-am intalnit pe Mehmet, un om de afaceri care exporta flori doar pentru pietele din Romania. Ne-am intalnit cu Mehmet undeva la periferia orasului Antalya, intr-o zona cu puternic iz rural: drumuri desfundate, case modeste si oameni imbracati ponosit, solarii moderne alternand cu sere ruginite. Pe turc l-am gasit intre florile multicolore, verificand firele ce urmau sa fie taiate, ambalate si imbarcate in camionul cu destinatia Romania. Ferma lui exploateaza pamantul, utilizand ultimele tehnologii in domeniu si cele mai performante tipuri de seminte produse de olandezi.

Gandul: Ce COMPANII STRAINE au facut investitii de la zero in tara noastra in 2011 Romania incepe din nou sa devina o destinatie atractiva pentru investitorii straini, dupa ce 2010 a fost cel mai slab an, incepand din 2004, din acest punct de vedere. Mai multe companii straine au demarat investitii greenfield in valoare de 113 milioane de euro in primele luni ale acestui an si impreuna vor genera peste 1.800 de locuri de munca, potrivit datelor comunicate de Centrul Roman pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine (CRPCIS). Este vorba despre Toro si International Automotive Components Group, ambele americane, de Shinheung Electronics din Coreea de Sud, dar si de spaniolii de la Siliken. In plus, o serie de investitori din sectoarele auto si componente auto, energie regenerabila, centre de servicii, materiale de constructii si industria siderurgica sunt interesati sa faca afaceri in Romania. "De la inceputul anului pana acum am primit 15 propuneri de investitii noi, in faza de intentie, in valoare totala de 1,1 miliarde de euro. Toate sunt proiecte greenfield si ar urma sa creeze 6.500 de locuri de munca", a declarat pentru gandul Sorin Vasilescu, directorul Directiei pentru investitii din cadrul CRPCIS. Sunt investitori potentiali, care tatoneaza mai multe tari din regiune, precum Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia si Bulgaria.

Adevarul: Vanghelie, profanator si mincinos Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 va trimite in instanta dosarul penal intocmit lui Marian Vanghelie si acolitilor sai pentru mai multe capete de acuzare in dosarul „Cavoul Lahovary": abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, asociere pentru savarsirea de infractiuni, fals in inscrisuri sub semnatura privata si distrugerea in forma calificata. In iunie anul trecut, "Adevarul" arata cum Marian Vanghelie (43 de ani), primarul sectorului 5, isi ingropase abuziv bunicul matern, Constantin Niculae (1922-2008), si inca o ruda, Liliana Bojan (1954-2008), in capela unde odihnea generalul erou Iacob Lahovary (1846-1907), un militar si un diplomat roman care, la sfarsitul secolului al XIX-lea, a schimbat cursul istoriei Europei.

Citește și
Microsoft vs Google
Google incepe lupta impotriva Microsoft Windows. Afla care e pretul
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Jurnalul National: Coalitia, dinamitata in Camera: Geografia si Istoria vor fi predate doar in limba romana Camera Deputatilor a adoptat ieri, tacit, propunerea legislativa a deputatului Mircia Giurgiu potrivit careia se elimina din Legea educatiei pre­ve­de­rea privind obligativitatea predarii Istoriei si Geografiei in limbile mi­no­ritatilor nationale. "Eu stiu ca Mircia Giurgiu nu mai face parte din gru­pul parlamentar al PDL si ca acum este independent. In ceea ce priveste problema Istoriei si Geografiei, aceasta a fost deja transata prin Legea in­va­tamantului si atat Guvernul, cat si coalitia majoritara sustin formula adop­tata in Legea invatamantului. Faptul ca a trecut o astfel de initiativa demagogica si ultranationalista prin Ca­mera Deputatilor in mod tacit do­vedeste insa defectiunile coalitiei, si anume ca nu reusim sa avem majoritate nici pentru adoptarea unei legi, nici pentru respingerea unor proiecte proaste", a spus senatorul UDMR, vicepremierul Marko Bela.

Ziarul Financiar: Marile banci de investitii straine fac din nou pariuri de 4 lei pe euro Leul a reintrat pe radarul marilor banci de investitii din centrele financiare ale lumii, care revin cu pariuri de scadere a cursului spre 4 lei pentru un euro, dupa o perioada in care uitasera de piata romaneasca. De data aceasta optimismul lor este legat de perspectivele ca BNR ar putea favoriza o intarire in continuare a leului, care ar ajuta in lupta cu inflatia tot mai usturatoare. In plus, randamentele oferite de titlurile de stat romanesti, in special cele pe termene scurte, par atractive, pe fundalul unei imbuna­ta­tiri a imaginii generale a economiei. Traderii de la BNP Pari­bas sau JP Morgan le recomanda clientilor in discutii private sa parieze pe leu, avand in vizor tinta de 4 lei pentru un euro.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Așa arată cea mai scumpă mașină din România: lovitura dată de Ion Țiriac
VIDEO Așa arată cea mai scumpă mașină din România: lovitura dată de Ion Țiriac
Citește și...
Cum a devenit afacerea DSK un rechizitoriu impotriva Frantei
Cum a devenit afacerea DSK un rechizitoriu impotriva Frantei

Media si clasa politica franceze sunt acuzate ca au aplicat codul tacerii si au ascuns adevarul despre deviatiile comportamentale ale lui DSK. Afacerea sefului FMI dezvaluie „problema jenanta din media franceza si politica a doua lumi paralele".

Google incepe lupta impotriva Microsoft Windows. Afla care e pretul
Google incepe lupta impotriva Microsoft Windows. Afla care e pretul

Google a inceput sa lupte impotriva Microsoft pe mai multe segmente de business, insa acum intentioneaza sa loveasca in principalul produs al companiei lui Bill Gates: Windows.

DSK, victima
DSK, victima "cameristei invizibile"? Scandal cu sex, viol si comploturi

Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, arestat in SUA si acuzat de „agresiune sexuala", „tentativa de viol" si „sechestrare de persoana", pledeaza nevinovat si intentioneaza sa se „apere viguros".

Recomandări
Viktor Orban, despre inundațiile din Ungaria. „Orice ajutor este binevenit, dar să nu cerem de pomană”
Viktor Orban, despre inundațiile din Ungaria. „Orice ajutor este binevenit, dar să nu cerem de pomană”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că ţara mai are de trecut peste cinci zile grele de apărare împotriva inundaţiilor pentru ca apoi să poată respira uşurată, relatează MTI.

 

Scene de groază la Spitalul Pantelimon, după o bătaie ca-n vestul sălbatic. O hoardă înarmată a năvălit căutându-și rivalii
Scene de groază la Spitalul Pantelimon, după o bătaie ca-n vestul sălbatic. O hoardă înarmată a năvălit căutându-și rivalii

Confruntări violente în Pantelimon, la marginea Capitalei. Zeci de membri ai unor clanuri rivale s-au bătut cu furci și bâte pe stradă, printre oameni, fără teamă de lege. Scandalul s-a încheiat cu răniți și distrugeri.

Manevra Iranului care ar lăsa loc de negocieri diplomatice în războiul din Ucraina. Ce le lipsește rachetelor livrate Rusiei
Manevra Iranului care ar lăsa loc de negocieri diplomatice în războiul din Ucraina. Ce le lipsește rachetelor livrate Rusiei

Iranul a livrat rachete Rusiei, dar fără lansatoarele necesare, pentru a fi folosite în Ucraina, ceea ce poate însemna că încă se mai are în vedere o soluție diplomatică.