Din tara tuturor visurilor, in tara pustiirii.SUA, asa cum n-ai mai vazut-o

America case pustii

Criza a facut ca americanii sa isi paraseasca locuintele si sa se mute pe strazi. Milioane de oameni nu au mai putut sa isi plateasca ratele la banci, iar casele lor au devenit locuri pustii. Parcarile sunt goale, pentru ca masinile "mancau" multi bani.

Huffington Post: In lung si in latul Americii, milioane de oameni si-au parasit casele, iar orase intregi au devenit locuri pustii, unde deprimarea adusa de criza bantuie pe strazi. In Las Vegas - numit de economisti "piedica mortala a Americii" - peste 80% din ipotecile facute pe locuinte nu au putut fi platite, casele fiind luate inapoi de banci. In Detroit, peste 25% din populatia orasului a parasit locul natal, sperand la o viata mai buna in alta parte. In Modesto, California este cea mai mare rata a oamenilor care au intrat in imposibilitate de plata.

In luna febriarie, tranzactiile de pe piata imobiliara au scazut cu peste 30%, cu toate acestea economistii si analistii nu au perspective imbucuratoare. Ei cred ca lucrurile s-ar putea inrautati.

Citește și
Casa Warren Buffett
Al treilea cel mai bogat om al Planetei sta intr-o casa de 30.000 de dolari
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

(Sursa foto: Huffington Post)

AFP: Egiptul mizeaza pe turismul "revolutionar" ceasta piata enorma situata in centrul Cairo a devenit celebra dupa ce sute de mii de persoane au ocupat-o pentru a cere plecarea presedintelui Hosni Mubarak, fortat sa demisioneze la 11 februarie dupa aproape 30 de ani in care s-a mentinut la putere. Compania nationala Egyptair a postat pe site-ul sau de Internet si pe YouTube un filmulet intitulat "Aripile libertatii revolutiei egiptene", un montaj liric de inregistrari video ale revoltei urmate de imagini cu plajele de la Marea Rosie, piramidele si Sfinxul, intretaiat de citate flatante. "Egiptenii au schimbat lumea (...). Lumea a luat nota de acest lucru", afirma presedintele american Barack Obama, in timp ce romancierul Paulo Coelho sustinea ca "lumea nu devine mai buna pentru oamenii risca ceva pentru a o face mai buna. Multumiri egiptenilor!".

Reuters: Posibile evacuari pe raza a 40 de kilometri de la centrala nucleara Fukushima "Primele rezultate arata ca una dintre valorile limita care justifica o evacuare, potrivit recomandarilor AIEA, a fost depasita in satul Iitate", a declarat seful departamentului de siguranta si securitate nucleara al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica, Denis Flory, in cadrul unei conferinte de presa. Satul Iitate este situat la 40 de kilometri nord-vest de centrala Fukushima, avariata de tsunami la 11 martie si unde autoritatile incearca in continuare sa impiedice un accident major. "Ne-am sfatuit interlocutorii autoritatile japoneze sa evalueze situatia cu precautie si au declarat ca examinarea ei este deja in curs", a adaugat Flory.

Washington Times: Libia este de acum problema NATO "Belgia, Canada, Danemarca, Spania, Marea Britanie si Olanda si-au transferat miercuri in totalitate sau partial mijloacele militare, in principal aeriene" in zona operatiunilor vizate, a precizat el. Majoritatea acestor tari au participat din 19 martie la atacurile la sol vizand elemente ale armatei libiene, alaturi de aviatiile franceza si americana. NATO, prin intermediul centrului de operatiuni aeriene combinate de la Poggio Renatico, in nordul Italiei, a emis in cursul diminetii, asa cum era prevazut, ordine operationale sub forma unor planuri de zbor pentru unitatile implicate in campania aeriana din Libia, a adaugat oficialul citat.

The Guardian: Israelul intentioneaza sa construiasca o insula artificiala in largul Fasiei Gaza Proiectul, propus de ministrul Transporturilor, Yaakov Katz, cu sprijinul premierului Benjamin Netanyahu, prevede construirea unei insule artificiale cu lungimea de patru kilometri si latimea de doi kilometri. Insula ar urma sa gazduiasca un aeroport, un port, o zona turistica, hoteluri si o unitate pentru desalinizarea apei. Insula ar urma sa fie legata de Fasia Gaza printr-un pod cu lungimea de patru kilometri. Costul proiectului este cuprins intre cinci si zece miliarde de dolari, iar lucrarile ar urma sa dureze intre sase si zece ani. Proiectul are nevoie de aprobarea oficiala a premierului Benjamin Netanyahu, iar insula artificiala ar urma sa fie administrata de Autoritatea Palestiniana, condusa in prezent de Mahmoud Abbas.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Ce se intampla cand se termina viata. Marturii din mormant
Ce se intampla cand se termina viata. Marturii din mormant

Este moartea trupeasca sfarsitul vietii? Exista viata dupa moarte? Poate omul sa-si vada sfarsitul? La aceste intrebari incearca sa raspunda cercetatorii, aratand ca si stiinta poate avea un rol in gasirea unor directii logice.

Al treilea cel mai bogat om al Planetei sta intr-o casa de 30.000 de dolari
Al treilea cel mai bogat om al Planetei sta intr-o casa de 30.000 de dolari

Are o avere de peste 60 de miliarde de dolari, insa modestia si cumpatarea sunt trasaturile de caracter care il descriu cel mai bine pe Warren Buffett. Locuieste intr-o casa in valoare de 30.000 de dolari, mai ieftina decat un apartament din Bucuresti.

Pamantul, ca o mare de sange. Vezi cum arata radiatiile pe Terra. FOTO
Pamantul, ca o mare de sange. Vezi cum arata radiatiile pe Terra. FOTO

Desi arata ca niste tablouri abstracte, pictate de Van Gogh, fotografiile de mai jos prezinta Pamantul intr-un mod unic, care iti taie respiratia.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.