Din tara tuturor visurilor, in tara pustiirii.SUA, asa cum n-ai mai vazut-o

Ultima actualizare: 10-09-2012 09:01
America case pustii

Criza a facut ca americanii sa isi paraseasca locuintele si sa se mute pe strazi. Milioane de oameni nu au mai putut sa isi plateasca ratele la banci, iar casele lor au devenit locuri pustii. Parcarile sunt goale, pentru ca masinile "mancau" multi bani.

Huffington Post: In lung si in latul Americii, milioane de oameni si-au parasit casele, iar orase intregi au devenit locuri pustii, unde deprimarea adusa de criza bantuie pe strazi. In Las Vegas - numit de economisti "piedica mortala a Americii" - peste 80% din ipotecile facute pe locuinte nu au putut fi platite, casele fiind luate inapoi de banci. In Detroit, peste 25% din populatia orasului a parasit locul natal, sperand la o viata mai buna in alta parte. In Modesto, California este cea mai mare rata a oamenilor care au intrat in imposibilitate de plata.

In luna febriarie, tranzactiile de pe piata imobiliara au scazut cu peste 30%, cu toate acestea economistii si analistii nu au perspective imbucuratoare. Ei cred ca lucrurile s-ar putea inrautati.

(Sursa foto: Huffington Post)

AFP: Egiptul mizeaza pe turismul "revolutionar" ceasta piata enorma situata in centrul Cairo a devenit celebra dupa ce sute de mii de persoane au ocupat-o pentru a cere plecarea presedintelui Hosni Mubarak, fortat sa demisioneze la 11 februarie dupa aproape 30 de ani in care s-a mentinut la putere. Compania nationala Egyptair a postat pe site-ul sau de Internet si pe YouTube un filmulet intitulat "Aripile libertatii revolutiei egiptene", un montaj liric de inregistrari video ale revoltei urmate de imagini cu plajele de la Marea Rosie, piramidele si Sfinxul, intretaiat de citate flatante. "Egiptenii au schimbat lumea (...). Lumea a luat nota de acest lucru", afirma presedintele american Barack Obama, in timp ce romancierul Paulo Coelho sustinea ca "lumea nu devine mai buna pentru oamenii risca ceva pentru a o face mai buna. Multumiri egiptenilor!".

Reuters: Posibile evacuari pe raza a 40 de kilometri de la centrala nucleara Fukushima "Primele rezultate arata ca una dintre valorile limita care justifica o evacuare, potrivit recomandarilor AIEA, a fost depasita in satul Iitate", a declarat seful departamentului de siguranta si securitate nucleara al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica, Denis Flory, in cadrul unei conferinte de presa. Satul Iitate este situat la 40 de kilometri nord-vest de centrala Fukushima, avariata de tsunami la 11 martie si unde autoritatile incearca in continuare sa impiedice un accident major. "Ne-am sfatuit interlocutorii autoritatile japoneze sa evalueze situatia cu precautie si au declarat ca examinarea ei este deja in curs", a adaugat Flory.

Washington Times: Libia este de acum problema NATO "Belgia, Canada, Danemarca, Spania, Marea Britanie si Olanda si-au transferat miercuri in totalitate sau partial mijloacele militare, in principal aeriene" in zona operatiunilor vizate, a precizat el. Majoritatea acestor tari au participat din 19 martie la atacurile la sol vizand elemente ale armatei libiene, alaturi de aviatiile franceza si americana. NATO, prin intermediul centrului de operatiuni aeriene combinate de la Poggio Renatico, in nordul Italiei, a emis in cursul diminetii, asa cum era prevazut, ordine operationale sub forma unor planuri de zbor pentru unitatile implicate in campania aeriana din Libia, a adaugat oficialul citat.

The Guardian: Israelul intentioneaza sa construiasca o insula artificiala in largul Fasiei Gaza Proiectul, propus de ministrul Transporturilor, Yaakov Katz, cu sprijinul premierului Benjamin Netanyahu, prevede construirea unei insule artificiale cu lungimea de patru kilometri si latimea de doi kilometri. Insula ar urma sa gazduiasca un aeroport, un port, o zona turistica, hoteluri si o unitate pentru desalinizarea apei. Insula ar urma sa fie legata de Fasia Gaza printr-un pod cu lungimea de patru kilometri. Costul proiectului este cuprins intre cinci si zece miliarde de dolari, iar lucrarile ar urma sa dureze intre sase si zece ani. Proiectul are nevoie de aprobarea oficiala a premierului Benjamin Netanyahu, iar insula artificiala ar urma sa fie administrata de Autoritatea Palestiniana, condusa in prezent de Mahmoud Abbas.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO