Secta din SUA: "Mai sunt 27 de zile pana la Apocalipsa". Vezi calculele

Apocalipsa

Se pare ca din ce in ce mai multi oameni din SUA vorbesc de un sfarsit apocaliptic al planetei pe data de 21 mai 2011. Crezul lor se bazeaza pe mai multe profetii biblice bazate pe numere exacte.

Business Insider: Prima profetie se bazeaza pe textul biblic din Geneza 7:4: "Dumnezeu i-a spus lui Noe: In sapte zile voi trimite ploaie pe pamant timp de 40 de zile si 40 de nopti, iar in potop vor disparea toate creaturile de pe fata pamantului".

Cand Dumnezeu s-a referit la cele sapte zile dinaintea potopului - "pentru ca pentru Dumnezeu o zi este ca o mie de ani" - profetia traduce cele sapte zile, in 7000 de ani. Pentru ca potopul a avut loc in 4990 i.H, cei 7000 de ani se implinesc chiar in 2011, pentru ca nu este anul 0.

A doua profetie priveste catre semnificatia numarului de zile de la Rastignire pana la data de 21 mai 2011.

Sunt 722.500 de zile intre aceste doua date. 722.500 este un numar cu o semnificatie aparte, pentru ca este compus din numerele 5x10x17x5x10x17.

Citește și
Biblia
Biblia ateilor, "cartea sfanta" care da peste cap crestinismul
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

5 semnifica rascumarare, 10 inseamna finalizare, iar 17 inseamna Rai. Numerele reprezinta ziua rascumpararii (5) si era crestina (10) si urcarea la cer (17).

Numaratoarea nu ia in calcul zilele de sambata se duminica.

In Los Angeles exista chiar si o reclama care anunta sfarsitul apocaliptic. Pe panoul publicitar stau scrise urmatoarele cuvinte: "Save The Date! Return of Christ. May 21st 2011".

Se pare ca un site religios, www.wecanknow.com, a creat respectiva reclama. Iar in spatele predictiei se afla Harold Camping, prezentator la un post de radio din America. Camping, in varsta de 89 de ani, sustine ca data este precisa, fiind obtinuta in urma unor calcule matematice pornite de la cifre biblice.

El a reusit sa-si atraga multi adepti, care si-au abandonat locurile de munca si familiile si cu care a pornit cu caravanele prin America.

Hamping se adreseaza zilnic adeptilor sai prin intermediul Family Radio Network, o organizatie radiofonica religioasa, finantata din donatiile ascultatorilor.

Potrivit acestuia, evenimentele din Japonia, Noua Zeelanda si Haiti sunt mesageri ai venirii zilei Judecatii de Apoi.

ReutersPresedintele Germaniei, Christian Wulff, a fost atacat cu oua in cursul unei vizite Presedintele este bine, dar costumul sau a fost patat, a comunicat politia germana. Agresorul, un barbat in varsta de 48 de ani care locuieste in orasul vecin Offenbach, a fost retinut de politie. "Vreau sa tin legatura cu cetatenii, de aceea uneori sunt atacat cu oua", a reactionat presedintele. Pe 11 mai 1991, cancelarul Helmut Kohl a fost si el atacat cu oua, rosii si baloane cu vopsea in orasul Halle (est).

AFPHillary Clinton avertizeaza impotriva unei retrageri precipitate din Afganistan  "Trebuie sa ne asiguram ca sacrificiile consimtite nu sunt puse in pericol de o politica oportunista si o reflectie pe termen scurt", a declarat Clinton intr-un discurs in fata ministrilor de Externe din tarile membre ale Fortei Internationale de Asistenta pentru Securitate in Afganistan. "Trebuie sa ne ingrijoram mai putin de viteza cu care putem sa ne retragem si mai mult de modul in care putem ajuta poporul afgan sa beneficieze de castigurile obtinute in ultimele 15 luni", a continuat ea. Fortele americane trebuie sa inceapa retragerea din Afganistan in iulie. NATO si-a fixat ca obiectiv sa predea fortelor afgane responsabilitatea privind securitatea la sfarsitul lui 2014.

Wall Street Journal: Cuba se confrunta cu cea mai grava seceta din ultimii 50 de ani Seceta dureaza deja de doi ani, iar bazinele de apa sunt la o cincime din nivelul normal. Guvernul aprovizioneaza cu apa peste 100.000 de persoane din zonele cele mai afectate din Havana, unde criza este accentuata de starea proasta a retelei de alimentare cu apa. Potrivit ziarului Granma, 70 la suta din conductele de apa din Havana sunt sparte si necesita reparatii urgente. Localnicii folosesc galeti si bidoane pentru a colecta apa distribuita de autoritati. "Situatia pur si simplu a scapat de sub control. Nu ne putem spala cand vrem", afirma o localnica, Ana Gomez. "Nu ne putem spala hainele, nu putem gati si nu putem face curatenie", se plange Enrique Olivera Gonzalez.

The Guardian: Nicholas Sarkozy si David Cameron, de acord cu sporirea "presiunii militare" asupra regimului libian In cadrul unei intalniri si unei cine de lucru, Sarkozy si Cameron si-au manifestat acordul pentru o sporire a "presiunii militare" asupra regimului liderului libian, care "ramane hotarat sa isi mentina efortul de razboi impotriva propriei populatii", a anuntat aceeasi sursa. "Toate mijloacele trebuie puse la dispozitie", a subliniat Palatul Elysee, la o zi dupa apelurile lansate de Franta si Marea Britanie altor tari NATO care participa la interventia din Libia, ca acestea sa isi intensifice eforturile militare, in contextul unor temeri privind o blocare a conflictului. "Este important ca aceasta coalitie sa isi arate hotararea de a proteja populatiile civile, de a opri asediile, demne de Evul Mediu, la Misrata si Zenten si de a obliga trupele lui Ghaddafi sa se intoarca in cazarmi", a precizat o sursa franceza.

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Afla tot ce nu stiai despre corpul tau. Elimini 160 kg de
Afla tot ce nu stiai despre corpul tau. Elimini 160 kg de "deseuri" pe an

Corpul uman nu inceteaza sa uimeasca oamenii de stiinta. Modul minunat in care a fost creat, perfecta functionare a organelor interne si externe sunt o dovada ca omul este cu adevarat o minune pe doua picioare.

Biblia ateilor,
Biblia ateilor, "cartea sfanta" care da peste cap crestinismul

Academicianul englez A.C.Grayling, pornind de la o intrebare, a lansat un nou curent printre atei: cum ar fi aratat Biblia daca scriitorii ei ar fi relatat si evenimente care nu sunt legate de crestinism sau minunile facute de Isus.

Europa va disparea de pe Terra. Va fi inghitita de continentul african
Europa va disparea de pe Terra. Va fi inghitita de continentul african

Vechiul continent european isi va gasi sfarsitul sub continentul african, sugereaza geologii. Daca pentru milioane de ani placa tectonica africana se afunda sub cea europeana, acum acest proces s-a oprit, ba chiar se va inversa, spun cercetatorii.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar
Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar

SUA vor găzdui vineri o reuniune virtuală a donatorilor de ajutor internaţional pentru Ucraina, aşa-numitul Grup de contact în format Ramstein, după ce Congresul american a aprobat un pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Kiev.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.