Ce vei face in ultima zi pe Pamant? 6 locuri unde poti scapa de Sfarsit

Chiang Mai

Speculatiile privind Apocalipsa au nascut noi dezbateri in presa din intreaga lume. Jurnalistii de la Business Insider au alcatuit un top cu sase locuri, unde oamenii s-ar putea refugia in siguranta.

Din ce in ce mai multi oameni cred cu tarie ca sfarsitul acestei planete este foarte aproape. Fie ca va fi adus de prabusirea economiilor, de razboaie nucleare, criza alimentara sau Apocalipsa prezisa pentru 21 mai, sfarsitul este iminent.

Business Insider: Daca va trebui sa sari dintr-un avion, sau tren, sau barca, iar la aterizare sa mai fii inca in viata, trebuie sa stii in ce loc sa te afli.

Ultima teorie. Judecata de Apoi vine pe 21 mai. Afla la ce ora in Romania

Afisele care anunta sfarsitul lumii au ajuns in Romania. FOTO

Citește și
Planeta Pamant
GLIESE 581d.Viitoarea planeta Pamant. Ce-i mai trebuie ca sa ne mutam acolo

Am selectat mai multe locuri despre care sa crede ca sunt adevarate fortarete, "cetati de scapare", unde stabilitatea, siguranta si prosperitatea sunt la ele acasa, si vor ramane intacte indiferent de ce se va intampla cu restul lumii.

Chiang Mai

Ceea ce trebuie sa stiti este ca acest oras idilic din Nordul Thailandei este locul unde locuieste faimosul investitor Marc Faber.

In timp ce Asia de Sud-Est a fost centrul razboaielor, al drogurilor, masacrelor si razboaielor politice, Chiang Mai ramane o insula de pace si stabilitate. Acesta este un semn puternic ce confirma faptul ca ar putea sa supravietuiasca indiferent de ce se va intampla in istorie.

Tristan da Cunha

Insula se afla in Sudul Atlanticului si este cel mai izolat, si deci nelocuit arhipelag din lume. Pe insula se afla doar 271 de oameni. Este recunoscuta pentru partidele senzationale de pescuit - modul perfect de a supravietui pe timp de criza.

Denver

Denver este asemenea unei perle inchisa intr-o scoica. Are propriile rezerve de petrol, iar in cazul in care SUA se va confrunta cu un razboi, este cel mai sigur loc din State, datorita pozitiei sale geografice: este inconjurat de munti.

Berna

Elvetia s-a dovedit a fi de-a lungul istoriei oaza de liniste si pace a Europei. Un alt plus in favoarea Bernei este si pozitia geografica: muntii stancosi sunt un lant de aparare impotriva dusmanilor - in cazul unui razboi - , dar si un loc de scapare in cazul unor catastrofe.

Puncak Jaya

Aceasta regiune muntoasa din Indonezia nu pare locul ideal si primitor pentru a locui. Insa in timp de restriste, este perfect. In plus se pare ca cele mai multe mine aurifere se afla in acesti munti, asa ca vor fi foarte multe posibilitati de a munci si a castiga bani.

Rio de Janeiro

Prin cate a trecut acest oras, se pare ca este destul de experimentat in "problemele apocaliptice". Mai mult, statuia cu Iisus care troneaza si protejeaza orasul, este un semn care sa ne linisteasca si mai mult.

The Guardian: Cel mai mare baraj din lume, situat in China, cauzeaza probleme ce trebuie solutionate urgent  "Desi barajul celor Trei Guri este sursa a numeroase si importante beneficii, exista probleme care trebuie solutionate urgent, privind mutarea localnicilor, protectia mediului si prevenirea catastrofelor ecologice", se arata intr-un comunicat al Guvernului de la Beijing. Lacul de acumulare pare sa afecteze navigatia fluviala, irigatiile si resursele de apa, precizeaza comunicatul. China considera ca Barajul celor "Trei Guri", care a costat 22 de miliarde de dolari, este o minune a modernitatii. Barajul, situat pe fluviul Yangtse in provincia Hubei, are 185 de metri inaltime si o capacitate de 39 de miliarde de metri cubi.

USA Today: Mesaj defavorabil Fox News, postat din greseala de Secret Service pe Twitter Contul @SecretService, care a inceput sa posteze, la 9 mai, mesaje oficiale pe platforma de microblogging Twitter, a difuzat un mesaj pe un ton neobisnuit pentru o agentie guvernamentala. "Am fost nevoit sa ma uit la Fox News (...). Nu pot sa suport prostiile acestea", se arata in mesajul postat. Mesajul a fost repede sters, dar prea tarziu. Alti utilizatori au fost rapizi si au difuzat capturi de ecran pe Internet. La solicitarea AFP, un purtator de cuvant al Secret Service, Edwin Donovan, a explicat ca un "angajat, cu acces la contul Twitter al Secret Service, care credea ca se afla pe contul sau personal, a postat un mesaj care nu era nici aprobat (de ierarhie), nici corect". "Prezentam scuzele noastre pentru aceasta eroare, iar utilizatorul nu mai are acces la contul nostru oficial", a anuntat Donovan, promitand o "monitorizare interna", dupa acest pas gresit.

AFPMahmoud Ahmadinejad acuza Occidentul ca "provoaca seceta" in Iran . Liderii iranieni acuza frecvent tarile occidentale, in principal Statele Unite, de numeroase "comploturi" pentru subminarea tarii in diferite domenii - economie, dezvoltare stiintifica, unitate, independenta, sistem politic, cultura sau relatii internationale. "Tarile occidentale au elaborat planuri pentru a declansa seceta in unele parti ale lumii si mai ales in Iran", a spus Ahmadinejad, citat de agentia IRNA. "Conform unor studii privind climatul, a caror exactitate s-a verificat, tarile europene folosesc echipamente speciale pentru a provoca ploaia (in Europa) si a impiedica norii de ploaie sa ajunga in regiunea (Orientului Mijlociu), in principal in Iran", a adaugat el. Ahmadinejad a reamintit si "un articol al unui responsabil politic occidental" a carui identitate nu a precizat-o, care ar fi "prezis pentru urmatorii 30 de ani seceta in anumite regiuni, care se intind din Turcia si Iran pana in estul Asiei".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tottenham a răspuns ofertei de 50.000.000 de euro pentru Radu Drăgușin
NEWS ALERT Tottenham a răspuns ofertei de 50.000.000 de euro pentru Radu Drăgușin
Citește și...
FOTO impresionante cu Marea Criza. America, asa cum nu ai mai vazut-o
FOTO impresionante cu Marea Criza. America, asa cum nu ai mai vazut-o

Modul in care americanii au reusit sa treaca peste Marea Criza din 1933 este o dovada ca totul in aceasta viata este ciclic. Totodata ne demonstreaza faptul ca si noi la randul nostru vom putea birui recesiunea, cladindu-ne un viitor puternic.

GLIESE 581d.Viitoarea planeta Pamant. Ce-i mai trebuie ca sa ne mutam acolo
GLIESE 581d.Viitoarea planeta Pamant. Ce-i mai trebuie ca sa ne mutam acolo

Este un lucru bine cunoscut ca resursele acestei planete sunt pe sfarsite, iar populatia este in crestere, si odata cu ea si nevoile oamenilor, asadar astronomii cauta in Univers solutia pentru o eventuala migratie.

A calatorit in trecut timp de 35 de ani. Un VIDEO face senzatie pe internet
A calatorit in trecut timp de 35 de ani. Un VIDEO face senzatie pe internet

Desi suntem din ce in ce mai preocupati de ceea ce ne rezerva viitorul, uitam de unde am plecat, de trecutul si radacinile noastre. Insa un caricaturist american a vrut sa isi aduca aminte de lucrurile importante, asa ca s-a filmat timp de 35 de ani.

Recomandări
Învestirea lui Donald Trump, în condiții nemaiîntâlnite de 40 de ani. Ambasadorul român în SUA oferă detalii exclusive
Învestirea lui Donald Trump, în condiții nemaiîntâlnite de 40 de ani. Ambasadorul român în SUA oferă detalii exclusive

Donald Trump va depune luni jurământul și va rosti primul său discurs în calitate de președinte la al doilea mandat.

Vântul asigură cea mai mare parte a energiei pentru România. Ministru: ”Călărețul fără cap”, candidatul care neagă eolienele
Vântul asigură cea mai mare parte a energiei pentru România. Ministru: ”Călărețul fără cap”, candidatul care neagă eolienele

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că la această oră, din nou, energia eoliană este cea mai importantă resursă din mixul energetic de producţie, cu aproape 27% şi 2000MW.

Votul pentru o femeie președinte, între prejudecăți și realitate. „Sexismul încă este o tară a societății românești”
Votul pentru o femeie președinte, între prejudecăți și realitate. „Sexismul încă este o tară a societății românești”

Într-un interviu pentru stirileprotv.ro, lect. dr. Bader Simona a vorbit despre obstacolele și perspectivele legate de reprezentarea femeilor în politică, atât la nivel național, cât și internațional.