FOTO impresionante cu Marea Criza. America, asa cum nu ai mai vazut-o

Marea criza

Modul in care americanii au reusit sa treaca peste Marea Criza din 1933 este o dovada ca totul in aceasta viata este ciclic. Totodata ne demonstreaza faptul ca si noi la randul nostru vom putea birui recesiunea, cladindu-ne un viitor puternic.

Business Insider: Asta se va intampla doar daca vom reusi sa invatam din greselile altora. Imaginile de mai jos prezinta viata unor oameni greu incercati de recesiune, insa care stiu ca doar prin munca sustinuta tara va iesi la liman.

Desi in acea perioada majoritatea fotografiilor erau alb-negru, aceste imagini color transmit si mai bine mesajul si dramatismul vremurilor.

Bancuri romanesti spuse de sudanezi. VIDEO

Biblioteca Congresului American a dat publicitatii mai mult de 1.700 de fotografii color din anii 1940.

Citește și
Sam Klemke
A calatorit in trecut timp de 35 de ani. Un VIDEO face senzatie pe internet

Cand si cum a inceput Marea Criza

Inceputul marii crize economice in Statele Unite este de obicei asociata cu prabusirea bursei de actiuni din ziua de marti (asa-numita Martea neagra) 29 octombrie 1929. Criza economica a avut efecte devastatoare, atat in tarile puternic industrializate cat si in cel mai putin dezvoltate, a caror economii depindeau in cea mai mare masura de exporturile de materii prime. Nivelurile comertului mondial au scazut rapid, la fel cum au scazut de altfel si veniturile personale, veniturile bugetare si profitul din afaceri.

Orasele din intreaga lume au suferit puternic de pe urma crizei, in special cele care depindeau de industria grea. Activitatea in constructii a fost practic oprita. Zonele rurale a suferit de pe urmna scaderii preturilor marfurilor agricole cu 40 – 60%. 

Mineritul si exploatare lemnului au avut probabil cea mai dramatica scadere, deoarece cererea scazuse puternic iar alternativele de reangajare a muncitorilor mineri sau forestieri erau cele mai reduse.

(Sursa foto: Business Insider/ via Flickr)

The Guardian: Statele Unite ii cer lui Bashar al-Assad sa coordoneze tranzitia la democratie sau sa se retraga Decizia de sanctionare directa a lui Assad - presedintele Siriei reprezinta "un efort de sporire a presiunilor asupra Guvernului sirian pentru a inceta violentele impotriva civililor si a incepe tranzitia spre democratie", explica o sursa din cadrul administratiei americane.

Presedintele SUA, Barack Obama, a impus pe 29 aprilie o prima serie de sanctiuni impotriva unor membri ai regimului sirian, inclusiv impotriva fratelui lui Bashar al-Assad. Cel putin opt persoane au fost ucise miercuri in orasul sirian Talkl Kalakh (vest).

Times: Parchetul General din Egipt solicita reexaminarea lui Hosni Mubarak Procurorul-general, Abdel Meguid Mahmoud, a insarcinat o echipa de cardiologi sa il reexamineze pe Hosni Mubarak, se arata intr-un comunicat. De asemenea, Parchetul a cerut evaluarea spitalelor penitenciarelor din Tora si Mazraa, la sud de Cairo, pentru a se sti daca Mubarak poate fi transferat acolo. Mubarak, 83 de ani, demis pe 11 februarie, se afla la spitalul din Sharm el-Sheikh, fiind in detentie preventiva din 13 aprilie.

AFPAvionul lui Barack Obama a ratat o prima incercare de aterizare Autoritatea Federala a Aviatiei (FAA) a anuntat ca vizibilitatea era sub nivelul minim in momentul aterizarii, astfel pilotii nu au putut vedea pista corespunzator. La a doua incercare au folosit instrumentele de bord. Vizibilitatea era sub doi kilometri in momentul aterizarii, iar norii erau foarte aproape de sol.

Surse citate de ABC au declarat ca avionul nu a atins deloc pista la prima incercare de aterizare. "Pilotul nu a putut efectua aterizarea din prima manevra din cauza lipsei vizibilitatii", explica un expert in aviatie. Potrivit jurnalistilor aflati la bord, nu s-a intamplat nimic notabil in avion din cauza acestei situatii.

Reuters: Dmitri Medvedev: Ucraina trebuie sa "aleaga" intre Rusia si Uuniunea Europeana  "Nu poti sa stai intre doua luntre, trebuie sa alegi pe una sau pe cealalta", a declarat presedintele rus, intr-o conferinta de presa. "Vreti sa va alaturati Uniunii Europene, duceti-va, daca sunteti asteptati", a subliniat el. "Dar, daca Ucraina alege tabara europeana, va fi mai dificil pentru ea sa isi gaseasca locul in spatiul economic comun sau in uniunea vamala la care participa Rusia, Belarusul si Kazahstanul", a continuat el. Ucraina, o fosta republica sovietica, care are aproximativ suprafata Frantei si care detine o pozitie strategica, intre Rusia si Uniune, este condusa, din 2010, de presedintele Viktor Ianukovici, considerat mai degraba un prorus, dar care este atasat si de ideea integrarii europene.

Wall Street Journal: BAE Systems va plati 79 de milioane de dolari, intr-un caz de coruptie in SUA  BAE Systems, care nu a cooperat la investigarea a mii de incalcari ale legislatiei americane privind exporturile militare, a fost de acord sa plateasca despagubiri civile in valoare de 79 de milioane de dolari, a anuntat Departamentul de Stat. Acest acord pune capat unei dispute de 14 luni intre grupul britanic si oficiali americani cu privire la acuzatii - dintre care unele unele nu au fost recunoscute -, potrivit carora acesta nu a raportat plati si comisioane pe care le-a platit pentru a obtine contracte in domeniul apararii, de la sfarsitul anilor '90 si pana in 2007. BAE a fost de acord sa plateasca despagubiri civile in valoare de 79 de milioane de dolari, cele mai importante de acest fel din istoria Departamentului de Stat, suma ce poate fi redusa cu 10 milioane de dolari, in cazul in care compania respecta standardele.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
GLIESE 581d.Viitoarea planeta Pamant. Ce-i mai trebuie ca sa ne mutam acolo
GLIESE 581d.Viitoarea planeta Pamant. Ce-i mai trebuie ca sa ne mutam acolo

Este un lucru bine cunoscut ca resursele acestei planete sunt pe sfarsite, iar populatia este in crestere, si odata cu ea si nevoile oamenilor, asadar astronomii cauta in Univers solutia pentru o eventuala migratie.

A calatorit in trecut timp de 35 de ani. Un VIDEO face senzatie pe internet
A calatorit in trecut timp de 35 de ani. Un VIDEO face senzatie pe internet

Desi suntem din ce in ce mai preocupati de ceea ce ne rezerva viitorul, uitam de unde am plecat, de trecutul si radacinile noastre. Insa un caricaturist american a vrut sa isi aduca aminte de lucrurile importante, asa ca s-a filmat timp de 35 de ani.

VIDEO spectaculos. O cometa loveste Soarele. Vezi momentul impactului
VIDEO spectaculos. O cometa loveste Soarele. Vezi momentul impactului

Recent am fost preocupati de efectele devastatoare pe care le poate avea impactul unei comete cu Pamantul. Pentru a ne face o idee cat de periculos este, NASA a surprins momentul in care o cometa loveste Soarele. Rezultatul: o explozie uriasa.

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.