Ce se intampla cand se termina viata. Marturii din mormant

Viata moarte

Este moartea trupeasca sfarsitul vietii? Exista viata dupa moarte? Poate omul sa-si vada sfarsitul? La aceste intrebari incearca sa raspunda cercetatorii, aratand ca si stiinta poate avea un rol in gasirea unor directii logice.

Deutsche Welle: Pentru 60% dintre germani moartea este un subiect tabu, insa 30% se gandesc frecvent la moarte si la ce este dincolo de ea, la ce se intampla cu trupul, cu omul care paraseste aceasta lume.

Marturii ale oamenilor care s-au intors din morti

Inginerul Alois Servati poate aduce un raspuns la aceste intrebari, care in aparenta par fara raspuns. In urma cu 20 de ani, domnul Servati se afla in spital pentru o operatie prin care i se introducea un cateter in inima.

Citește și
Imagini Pamant sateliti NASA
Pamantul, ca o mare de sange. Vezi cum arata radiatiile pe Terra. FOTO
„Al treilea război mondial a început”. Valeri Zalujnîi, ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie și fostul comandant al armatei, declarații

Pe masa de operatie a avut un sentiment extrem de ciudat. A simtit cum se ridica, iar trupul devine o "haina de prisos". A vazut masa de operatie si o armata de medici in jurul sau. A simtit ca moartea nu este decat o bariera, care odata trecuta iti permite sa ai o imagine de perspectiva. De cand si-a revenit dupa operatie nu a mai avut niciodata sentimentul de frica cu privire la moarte, ci a perceput-o ca pe urmatorul pas, ca o continuare a vietii.

Si Paul, un baietel din Germania, a trait o experienta similara.  Copilul, de numai trei ani, se juca prin curte si a alunecat in apa. Bunicul sau l-a gasit aproape mort, dupa cateva minute bune.
A fost dus de urgenta la un spital de langa Berlin cu un elicopter.
Patru doctori l-au resuscitat timp de trei ore si 18 minute.

Aproape ca isi pierdusera orice speranta dar, dintr-o data, inima micutului a reinceput sa bata. Cand a deschis ochii, Paul le-a spus parintilor ca a vazut-o pe bunica Emmi in Rai.

“Mi-a spus ca ma voi intoarce pe Pamant din nou, foarte repede!”, a soptit copilul.

Psihiatrii spun ca majoritatea pacientilor care intra in moarte clinica si apoi isi revin, declara ca in timpul "calatoriei de dincolo" incearca o senzatie de pace, de liniste, se intalnesc cu persoane apropiate, moarte de ceva timp, cu care comunica.

Un alt baiat care aproape a murit in urma unei rupturi de apendice sustine ca si-a intalnit sora moarta despre care nici macar nu stia ca exista.

Colton Burpo, din Nebraska a crezut ca are gripa, in timpul unei excursii in Colorado. Insa, cand au ajuns acasa, baiatul a ajuns la spital si a fost de doua ori operat.

Parintii au crezut ca il vor pierde, dar Colton si-a revenit si le-a povestit ca si-a intalnit cand era incontient sora moarta. Mama baiatului a pierdut o sarcina cu un an inainte de a-l naste pe el.
Numai ca nici tatal, nici mama nu i-au spus niciodata copilului ca trebuia sa mai aiba o sora.

"Imi era foarte cunoscuta si a inceput sa imi trimita sarutari si mi-a spus ca e fericita sa aiba pe cineva din familie acolo, sus", a povestit Colton, care a adaugat ca si-a putut vedea parintii care se rugau pentru el.

Sora nenascuta nu a fost singura pe care baiatul ar fi intalnit-o. Si bunicul Pop, mort in urma cu 30 de ani, i s-a aratat. Baiatul a vazut si ingeri care cantau si spune ca s-a asezat si "in poala lui Isus, unde s-a simtit in siguranta".

Care este pozitia stiintei vizavi de viata dincolo de moarte

Universitatea britanica Southhampon din Marea Britanie a inceput cel mai mare studiu cu privire la acest subiect. In acest proces au fost implicate peste 25 de clinici ai caror pacienti au avut asemenea experiente extrasenzoriale.

Dupa cum sustine filosoful Hans Goller, stiinta nu furnizeaza dovezi ale vietii de dincolo. Chiar si atunci cand moartea este aproape, inca nu esti dincolo de granita de unde nu mai exista intoarcere.

The Guardian: Londra nu cauta o tara care sa il primeasca pe Ghaddafi "Am convenit toti ca Ghaddafi si regimul sau au pierdut orice legitimitate si ar trebui sa dea socoteala pentru actele lor. Exista o presiune internationala mare pentru ca el sa plece", a declarat Hague. "Libia nu are viitor atat timp cat Ghaddafi va fi la putere sau va incerca sa se agate de ea", a adaugat seful diplomatiei britanice. El a precizat totusi ca Marea Britanie nu este "in curs de cautare a unei tari in care sa poata merge" liderul libian. "Dar aceasta nu exclude ca alte tari sa faca acest lucru", a declarat el. La iesirea de la conferinta de la Londra, ministrul italian de Externe, Franco Frattini, a declarat ca participantii au fost de acord "in unanimitate" ca Muammar Ghaddafi sa "paraseasca tara". Frattini a precizat totusi ca nicio tara nu a formulat inca o propunere de primire a lui Ghaddafi.

CBS News: Focul nu inceteaza. Explozii puternice la Tripoli  Primele doua explozii s-au produs la un interval de trei minute in sectorul Bab Al-Azizya, resedinta colonelului Ghaddafi, unde au fost auzite sirene de ambulante. In acelasi timp, sapte explozii puternice au fost auzite la Tajura, vizata aproape zilnic de raidurile coalitiei. Potrivit unui locuitor din cartier, avioanele au lansat cinci bombe asupra unei instalatii militare situate in acest cartier. Mai multe avioane au survolat anterior capitala, tinta raidurilor coalitiei internationale de la inceputul interventiei in Libia, la 19 martie.

The Independent: Hillary Clinton: Coalitia va continua raidurile in Libia pana la indeplinirea cererilor ONU Raidurile aliatilor vor continua in Libia pana cand Muammar Ghaddafi se va conforma cererilor ONU si va inceta in special atacurile impotriva civililor, a avertizat marti la Londra secretarul american de Stat, Hillary Clinton. Atacurile coalitiei vor continua "pana cand Ghaddafi va indeplini conditiile (rezolutiei ONU) 1.973, va inceta atacurile impotriva civililor, isi va retrage trupele din zonele in care au intrat cu forta si le va permite civililor sa primeasca ajutor umanitar si servicii de baza", a declarat Clinton intr-o alocutiune rostita in deschiderea unei reuniuni internationale privind Libia.

AFPCel putin 41 de morti si 95 de raniti intr-un atac comis in Irak "In total, acest atac s-a soldat cu 41 de morti si 95 de raniti", a declarat un oficial din cadrul sectiei de politie la spitalul general din Tkrit, situat la 160 de kilometri de Bagdad. "Sase teroristi au fost ucisi", a adaugat el. Politia irakiana a luat cu asalt, marti dupa-amiaza, cladirea consiliului provincial, punand capat ocuparii ei de catre un comando inarmat. Oameni inarmati, care erau echipati cu veste explozive au preluat controlul, la inceputul dupa-amiezii, asupra acestei cladiri din centrul orasului Tikrit, profitand de panica generata de un prim atentat sinucigas comis in fata cladirii.

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Citește și...
Al treilea cel mai bogat om al Planetei sta intr-o casa de 30.000 de dolari
Al treilea cel mai bogat om al Planetei sta intr-o casa de 30.000 de dolari

Are o avere de peste 60 de miliarde de dolari, insa modestia si cumpatarea sunt trasaturile de caracter care il descriu cel mai bine pe Warren Buffett. Locuieste intr-o casa in valoare de 30.000 de dolari, mai ieftina decat un apartament din Bucuresti.

Pamantul, ca o mare de sange. Vezi cum arata radiatiile pe Terra. FOTO
Pamantul, ca o mare de sange. Vezi cum arata radiatiile pe Terra. FOTO

Desi arata ca niste tablouri abstracte, pictate de Van Gogh, fotografiile de mai jos prezinta Pamantul intr-un mod unic, care iti taie respiratia.

Orasul fantoma. Vezi care este locul unde o casa costa 1 dolar
Orasul fantoma. Vezi care este locul unde o casa costa 1 dolar

Criza economica lasa urme adanci, iar oamenii disperati incearca sa fuga din calea ei. Asa s-a intamplat si in orasul american Detroit, unde in 10 ani, 25% din populatia orasului a plecat. Tot aici, o casa se poate cumpara si cu 1 dolar.

Recomandări
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii

În vreme ce la nivel european se vorbește tot mai des despre mari dificultăți pentru economie, iar recesiunea este o realitate pentru Franța și Germania, candidații la Cotroceni promit venituri mai mari, cel puțin pentru o parte din populație, dar și redu

Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi

Mai sunt doar trei zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar ultimul sondaj arată noi evoluții în lupta pentru turul al doilea: George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi.

Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”
Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”

Marcel Ciolacu spune că va prezenta actele pentru a dovedi că și-a plătit zborul cu un avion privat la Nisa, însă va face acest lucru atunci când va dori el.