Orasul fantoma. Vezi care este locul unde o casa costa 1 dolar

Ultima actualizare: 05-11-2012 00:25
Detroit

Criza economica lasa urme adanci, iar oamenii disperati incearca sa fuga din calea ei. Asa s-a intamplat si in orasul american Detroit, unde in 10 ani, 25% din populatia orasului a plecat. Tot aici, o casa se poate cumpara si cu 1 dolar.

The Huffington Post: In Detroit, efectele devastatoare ale crizei economice si dezindustrializarii oamenii continua sa goneasca din locul care a fost odata al patrulea cel mai mare oras din America.

Potrivit noilor statistici, populatia orasului american a scazut cu  25% in ultimii 10 ani, de la 951.270 in 2000, la putin peste 700.000 in 2010. Acesta este un declin de 60% din anul 1950, cand orasul a atins cel mai mare numar de locuitori, de 1.85 milioane.

Guvernatorul statului Michigan, Rick Snyder, este constient de faptul ca puterea de productie a acestui oras ar fi intr-un declin permanent si se gandeste la o campanie de reinventare a Detroitului: "Nu ne mai putem agata de metodele vechi prin care faceam afaceri. Nu putem redeveni o forta economica daca tinerii pleaca in alte state", a declarat guvernatorul.

Una din cinci case este abandonata, in orasul-mama a "Motown"-ului, cea mai de succes casa de discuri a tuturor timpurilor, intemeiata in 1959 de Barry Gordy.

Sursa foto: Huffington Post

The Guardian: Turcia anunta ca NATO va prelua comandamentul operatiunilor militare ale coalitiei in Libia Ministrul turc al Afacerilor Externe, Ahmet Davutoglu, a anuntat joi, dupa o teleconferinta cu omologii sai american, francez si britanic, ca NATO va prelua comandamentul operatiunilor militare ale coalitiei internationale in Libia. "Coalitia constituita dupa reuniunea de la Paris va abandona misiunea cat mai repede si va incredinta NATO operatiunea in ansamblul sau, cu un sistem de comandament unic", a declarat Davutoglu, citat de agentia Anatolia. "Cererile si preocuparile Turciei au fost ascultate", a adaugat ministrul turc. Un diplomat a declarat de asemenea ca statele NATO au convenit joi sa isi asume comandamentul militar al interventiei in Libia si vor prelua "luni sau marti" misiunea coalitiei conduse Statele Unite, Franta si Marea Britanie.

BBC News: Sase pirati de pe Arctic Sea, condamnati la inchisoare Cei sase barbati - un rus, un leton, un eston si alti trei barbati cu nume aparent rusesti, dar prezentati ca apatrizi - au fost gasiti vinovati de "piraterie", de catre un tribunal din Arhanghelsk, in nordul Rusiei. In cadrul procesului, ei si-au recunoscut partial culpa, dar au negat orice intentie criminala, afirmand ca voiau sa lucreze la bordul navei in schimbul unei "remuneratii bune". Piratii au pus in discutie organizatorii acestei expeditii, care nu au fost arestati. Alti doi pirati au fost condamnati, deja, anul trecut, in Rusia, in cadrul acestui caz cu ramificatii internationale.

The Telegraph: Tiruri ale apararii antiaeriene si explozii, la Tripoli, Tajura si Sirt Apararea antiaeriana a intrat in actiune la ora si cel putin o explozie a fost auzita in centrul Tripoli. Doua explozii au fost auzite in zona suburbiei estice Tajura, situata la 30 de kilometri de capitala, unde o coloana de fum era vizibila. Televiziunea nationala libiana a anuntat ulterior ca "obiective civile si militare din Tripoli si Tajura" sunt tintele unor "rachete cu raza lunga de actiune". Tiruri ale apararii antiaeriene si explozii au fost auzite de asemenea la Sirt, orasul natal al colonelului Kadhafi, situat la 600 de kilometri est de Tripoli, potrivit unui locuitor din regiune.

Aljazeera: Metroul din Lisabona, paralizat de o greva fata de masurile de austeritate Toate statiile de metrou din capitala Portugaliei erau inchise joi. "Acest lucru nu inseamna ca exista o participare de suta la suta la greva, ci ca nu exista personal suficient pentru garantarea conditiilor de securitate", explica un purtator de cuvant al metroului din Lisabona. Angajatii companiilor publice de transport au inceput miercuri o noua serie de greve fata de politica de austeritate a Guvernului, care a redus cu cinci la suta salariile angajatilor din sectorul bugetar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO