Al treilea cel mai bogat om al Planetei sta intr-o casa de 30.000 de dolari

Ultima actualizare: 22-10-2012 22:14
Casa Warren Buffett

Are o avere de peste 60 de miliarde de dolari, insa modestia si cumpatarea sunt trasaturile de caracter care il descriu cel mai bine pe Warren Buffett. Locuieste intr-o casa in valoare de 30.000 de dolari, mai ieftina decat un apartament din Bucuresti.

Forbes: Este o casa care are cinci dormitoare si pe care a cumparat-o in 1956 cu putin peste 30.000 de dolari. Este o casa care se aseamana cu multe locuinte din suburbiile americane si nu iese cu nimic in evidenta din peisaj.

Se poate ca vecinii sai sa nici nu stie prea bine ca unul dintre cei mai bogati oameni ai planetei sa fie atat de aproape. Cumpatarea si disciplina sunt trasaturile care il caracterizeaza pe Bufftett, si chiar daca "colegii" sai din Topul Forbes fac sa se vada ca sunt foarte bogati, Warren a ales sa fie un om cat se poate de normal in aceasta privinta, considerandu-se un american de rand.

Warren Buffet este omul de afaceri atipic. Cand era tanar, a incercat sa intre la Harvard Business School, insa a fost respins. Acum, Harvard il invita pe reputatul om de afaceri sa vina sa tina discursuri la festivitatile de incheiere ale anului universitar.

USA TodayDiscutii intre Sarkozy, Obama, Cameron si Merkel despre situatia din Libia Potrivit presedintiei, aceasta discutie prin videoconferinta ar trebui sa dureze aproximativ 40 de minute, timp in care cei patru lideri vor analiza situatia din Libia, cu o zi inainte de reuniunea, luni, a "grupului de contact". Aproximativ 40 de tari sunt asteptate marti la Londra pentru prima reuniune a acestui "grup de contact" privind Libia, desemnat sa se ocupe de "pilotajul politic" al atacurilor militare aflate de acum sub comandamentul NATO si de pregatirea perioadei post-Ghaddafi.

Bloomberg: Nicolas Sarkozy si David Cameron ii cer liderului libian sa renunte la putere "imediat"  Presedintele francez si premierul britanic cer, de asemenea, Consiliului national de tranzitie libian sa "instaureze un dialog politic national" pentru a "organiza tranzitia" in Libia. "Nu intentionam sa ocupam militar Libia", reafirma ei. "In cadrul conferintei de la Londra, comunitatea internationala va avea ocazia sa isi exprime sustinerea fata de poporul libian in lupta sa care vizeaza inlaturarea unei dictaturi violente si crearea unor conditii propice care ii vor permite sa decida in privinta viitorului sau", scriu cei doi lideri. In opinia lor, asa cum "subliniaza rezolutia Ligii Arabe, regimul actual a pierdut orice legitimitate. Ghaddafi trebuie deci sa plece imediat".

The Guardian: Hosni Mubarak se afla in arest la domiciliu in Egipt  Fostul presedinte si rudele sale "sunt in arest la domiciliu in Egipt", a precizat Consiliul suprem al fortelor armate, instanta care conduce tara, intr-un comunicat postat pe pagina sa oficiala de Facebook, fara a mentiona locul exact. "Informatiile care au circulat despre plecarea sa catre Tabuk sunt eronate", continua comunicatul, referindu-se la un zvon persistent in Egipt. Autoritatile au declarat in mai multe randuri de la inlaturarea fostului presedinte ca acesta a plecat la Sharm el-Sheik, o statiune balneara egipteana de la Marea Rosie, unde are o resedinta, dupa ce a demisionat sub presiunea manifestatiilor la 11 februarie.

The Independent: Silvio Berlusconi s-a prezentat in fata justitiei, pentru prima data in ultimii opt ani El a intrat, in masina, in incinta Palatului de Justitie, insotit de escorta, pentru a se prezenta la biroul unui judecator, pentru audieri preliminare, la cel de-al saptelea etaj al impozantului Palat al Justitiei din Milano. Aceasta audiere preliminara, prima dintr-o serie de patru sau cinci, urmeaza sa hotarasca daca va fi judecat sau nu pentru frauda fiscala si abuz de incredere, cu privire la o presupusa facturare in plus a drepturilor televizate achizitionate de Mediatrade-RTI, o societate din cadrul imperiului sau media, de la Paramount si de la alte companii americane majore. Berlusconi a facut un semn cu mana catre numeroasele camere care-l asteptau in fata intrarii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO