Ziua Maghiarilor din Romania ar putea fi pe 15 martie, prin lege. Dragnea neaga o intelegere cu UDMR, pentru motiune


Ultimul update: Joi 22 Iunie 2017 07:30
Data publicarii: Luni 19 Iunie 2017 17:46
Categorie: Stiri Politice

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, dupa discutiile cu UDMR, ca social-democratii nu ”vand” Transilvania.

PSD si UDMR nu s-au inteles asupra pragului pentru folosirea limbilor minoritatilor in administratie, relateaza News.ro, citand surse.

Intrebat de jurnalisti daca este o coincidenta faptul ca legea prin care ziua de 15 martie devine Ziua Maghiarilor din Romania a primit raport favorabil in comisii chiar in timp ce PSD purta negocieri cu UDMR pentru motiunea de cenzura, Dragnea a spus ca sunt si alte minoritati, precum turcii si tatarii, care au zile instituite prin lege.

Liderul PSD a admis ca se negociaza cu UDMR proportia de populatie intr-o comunitate de la care minoritatile pot folosi limba materna in administratie.

”Azi am discutat despre situatia politica actuala, am mai discutat la telefon zilele trecute. E firesc, e dreptul majoritatii, un drept constitutional, legitim, de a-si avea Guvernul”, a spus Dragnea dupa discutiile cu liderii UDMR.

El a mentionat ca nu si-au dat seama daca este vorba despre o problema in legislatie sau in Constitutie, fiind o situatie fara precedent.

”Nu vindem Transilvania, nu vindem nicio bucata din tara”, a tinut sa precizeze liderul PSD.

Referindu-se la proiectul de reducere a pragului in privinta proportiei de populatie intr-o comunitate de la care minoritatile pot folosi limba materna in administratie, Liviu Dragnea a spus: ”Se discuta despre asta, a ramas ca colegii mei din comisie sa negocieze, sa discute, nu se discuta de ieri, de azi”.

VIDEO PROTVPLUS.RO