Vocea Rusiei: "Dan Diaconescu - asul din maneca lui Traian Basescu"

Traian Basescu

Publicatia Vocea Rusiei comenteaza in editia online faptul ca Dan Diaconescu este "asul din maneca presedintelui Traian Basescu".

Conform sursei citate, succesul acestuia in procesul de privatizare a Oltchim este parte a unei strategii mai largi de reducere a sanselor USL la alegerile parlamentare, scrie Vocea Rusiei, potrivit Mediafax.

"Pentru orice observator avizat, succesul obtinut de Dan Diaconescu in lupta pentru privatizarea Oltchim este un semnal de ordin politic care se inscrie intr-o strategie mai larga de reducere a sanselor USL de a obtine o majoritate parlamentara in urma alegerilor viitoare. Situatia politica, privita din perspectiva chiriasului de la Cotroceni, prezinta anumite provocari care pot fi depasite prin utilizarea creativa a electoratului lui Dan Diaconescu", scrie Vocea Rusiei.

"Perspectivele electorale ale PDL nu sunt deloc stralucite si, chiar daca Barroso si Reding vor face campanie prin satele Olteniei, este improbabil ca echipa portocalie sa recastige popularitatea de odinioara. «Generatia noua» a politicienilor de dreapta, inclusiv «micul Codreanu» alias Neamtu si «premierul Puff» alias MRU nu pot oferi nici un fel de sperante politice, fiind fie niste anonimi din punct de vedere electoral, fie niste persoane care provoaca alergia electoratului. in aceste conditii, unica speranta de a reduce procentajul USL sub 50% este partidul lui Dan Diaconescu", explica publicatia rusa.

"Un prim pas pentru ranforsarea Partidului Poporului este demarginalizarea acestei structuri politice. Cei care isi doresc o viitoare alianta parlamentara intre PP si PDL ar fi interesati ca imaginea politica a lui Dan Diaconescu sa fie disociata cat mai rapid de imaginea lui «domu’ Dan de la televizor» si privatizarea Oltchim ofera o sansa pentru a-l transforma pe Diaconescu intr-un fel de erou national". (...) In cazul Oltchim, pozitia lui Dan Diaconescu este un fel de win-win in varianta tripla. Daca o alta companie ar fi oferit mai multi bani pentru actiunile combinatului (ceea ce nu era o problema), cel mai probabil, «eroul poporului» ar fi contestat pana in panzele albe procesul de privatizare si, ajutat de «justitia independenta», ar fi transformat activitatea noului investitor intr-o veritabila cursa cu obstacole juridice si administrative.

Citește și
Relu Fenechiu
Relu Fenechiu: Diaconescu ar putea raspunde PENAL. Lui Chitoiu nu i se poate reprosa nimic
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Orice victorie in instanta a lui Dan Diaconescu, ar fi fost tratata ca o infrangere a «ciocoilor capitalisti» si o victorie «a poporului». Daca Diaconescu pierdea in instanta, probabil, ar fi urmat acuzatii de blat intre investitorul strain si guvernul USL, iar Diaconescu ar fi capatat o aura de erou care a suferit de pe urma patriotismului sau. in aceste conditii, faptul ca mogulul poporului a castigat licitatia nu trebuie tratat ca ceva surprinzator", adauga Vocea Rusiei.

"Acum, situatia va evolua in functie de conjunctura politica. Nu este exclus ca anumite grupuri politico-economice cu pronuntate afilieri portocalii sa-i ofere lui Dan Diaconescu banii necesari pentru a cumpara actiunile, iar achizitia Oltchim sa devina o importanta sursa de capital electoral pentru PP. Daca Electrica sau AVAS vor incerca sa forteze plata datoriilor Oltchim, «mogulul poporului» va deveni un martir al luptei cu «ciocoii de la USL» care doresc «sa dea combinatul pe mana unor straini».

Chiar si in acest caz, Dan Diaconescu va obtine o crestere importanta a capitalului electoral. Astazi, o asemenea varianta este inca posibila, dar deja improbabila. Scenariul cel mai probabil fiind utilizarea dezastrului de la Oltchim in calitate de piatra de moara legata de gatul campaniei electorale a USL. Scandalul va continua, banii nu se vor da, Dan Diaconescu va acuza ciocoii de sabotaj si atacuri la adresa mogulului poporului, iar USL va scadea in sondaje", subliniaza Vocea Rusiei, potrivit Mediafax.

DOSARUL OLTCHIM:

STIRILEPROTV.RO:

--> Circul privatizarii unui COLOS. Cine sunt adevaratele victime ale scandalului Oltchim
--> RISCUL pe care il presupune o eventuala inchidere a Oltchim.Cati bani aduce din EXPORTURI combinatul
--> Relu Fenechiu: Diaconescu ar putea raspunde PENAL. Lui Chitoiu nu i se poate reprosa nimic
--> "Domnul Bula" si "Mitomanul national" - cum arata scena politica romaneasca in "afacerea" Oltchim
--> Ponta, la Slatina: Mi-as fi dorit ca si la Oltchim sa fi avut un mare investitor din Rusia
--> Cu ce ramane STATUL dupa vanzarea Oltchim. Cifrele din spatele unei privatizari cu paine si circ
--> CT Popescu: In ce-i priveste pe muncitorii de la Oltchim si combinatul, Dumnezeu cu mila
--> Cristian Hostiuc, ZF: "Dan Diaconescu a transformat privatizarea Oltchim in telenovela Elodia"
--> Reactii dure dupa privatizarea Oltchim. Ponta: "Cine se joaca se va arde foarte tare". Ce spune Bodu
--> ZF:Ce profituri au facut firmele "capusa“ ale Oltchim cand combinatul era "ingenuncheat“ de pierderi

GANDUL.INFO:

--> DOSARUL OLTCHIM. Ce oferta a facut Dan Diaconescu si care este PLANUL B al Guvernului
--> Un oras întreg priveste cu îngrijorare cum Dan Diaconescu joaca POKER cu statul român: ce carti are în realitate investitorul strategic DD
--> Se vindeca alienatii mintal votanti Dan Diaconescu?

--> DOSARUL OLTCHIM. Cine este ADEVaRATUL INVESTITOR din spatele lui Dan Diaconescu?
--> DOSARUL OLTCHIM. Expertii avertizeaza: "Încetarea activitatii ar duce la DEZECHILIBRE SERIOASE pe piata interna si externa"
--> DOSARUL OLTCHIM. Ce se va întâmpla cu Dan Diaconescu daca nu achita cele 45 de milioane de euro pentru actiunile combinatului

ZIARUL FINANCIAR:

--> În loc de solutii pentru cel mai mare combinat chimic cu 3.300 de angajati, privatizarea Oltchim a adus teatru absurd si circ politic
--> Oltchim si un oras întreg prinse între amatorism, management dezastruos al unui stat si un poker politic care îl propulseaza pe Dan Diaconescu. Lipsesc însa banii si viitorul unui combinat
--> Cine este consultantul? Premierul Ponta a declarat ca procedurile de privatizare a Oltchim au fost stabilite de consultant
--> Cine câstiga din închiderea Oltchim
--> Materia prima de care are nevoie Oltchim si ce produce
--> Privatizarea Oltchim: de la salvarea unui oras la circ politic

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Dosarul OLTCHIM. Victor Ponta:
Dosarul OLTCHIM. Victor Ponta: "Daca DD nu plateste pana luni, privatizarea se reia in maxim 6 luni"

PROTV NEWS a transmis LIVE conferinta de presa sustinuta la Ministerul Economiei de catre premierul Victor Ponta si ministrul Economiei Daniel Chitoiu.

Relu Fenechiu: Diaconescu ar putea raspunde PENAL. Lui Chitoiu nu i se poate reprosa nimic
Relu Fenechiu: Diaconescu ar putea raspunde PENAL. Lui Chitoiu nu i se poate reprosa nimic

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, luni, ca ministrului Economiei, Daniel Chitoiu, nu i se poate reprosa nimic legat de privatizarea Oltchim, iar Dan Diaconescu ar putea raspunde penal daca abuzeaza de prevederile legale.

Procesul lui Dan Diaconescu in care este acuzat de santaj, luni la Judecatoria sectorului 1
Procesul lui Dan Diaconescu in care este acuzat de santaj, luni la Judecatoria sectorului 1

Judecatoria sectorului 1 Bucuresti reia, luni, dezbaterile in procesul in care patronul OTV Dan Diaconescu, Doru Parv si Ghezea Mitrus sunt judecati pentru santajarea unor persoane. 

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.